Кабачки "Як грузді"
Інгредієнти:
3 кг кабачків (очищених)
2 ст.л. солі
1 ст.л. чорного перцю
6 ст.л. цукру
1 ст. соняшникової олії
пучок петрушки
пучок кропу
1 ст. 9%-го оцту
1 або 2 ст.л. видавленого часнику(на ваш смак).
Приготування:
Кабачки бажано брати не молочні, а достатньо зрілі, щоб м'якоть була твердою. Порізати на скибочки 1 см завтовшки (дивіться, щоб ці скибочки зовні трохи нагадували порізані гриби). Змішати їх з усіма описаними вище інгредієнтами і залишити настоюватися на 3 години. Через 3 години розкласти масу в стерилізовані банки.
Банки стерилізувати в гарячій воді з розрахунку пів літрову банку - 5-7 хвилин. Закатати, перевернути, не кутати.
Кабачки по-корейськи
Кілька молодих кабачків середнього розміру
оцет - 100 грам
соняшникова олія - 150 грам
часник - 1 головка
морква - 1 шт.
сіль
цукор
перець
приправа для моркви по-корейськи (перець, коріандр, кінза, мускатний горіх)
паприка
Кабачки гарненько миємо й нарізаємо тоненькими кільцями.
Потім беремо глибоке блюдо і починаємо укладати кабачки шарами, посипаючи кожен шар спеціями.
В окремому посуді змішуємо рослинна олія, оцет, тертий часник і терту моркву.
Отриманим соусом поливаємо кабачки понад і потім ретельно перемішуємо.
Можна поливати і кожен шар, тоді перемішувати не треба.
Готові кабачки по-корейськи ставимо в холодильник на 30 хвилин, і після цього страву можна ставити на стіл.
Кабачки
Інгредієнти:
●кабачки
●гриби
●майонез
●цибуля
●помідор
●сир
●зелень
Приготування:
У кабачків видалити серцевину, посолити "човник", викласти смажені з цибулею гриби (я люблю печериці), зверху - трохи сметани (можна трохи майонезу ще додати, якщо хочете), часточки помідора, трохи зелені за смаком і посипати сиром. Запікати можна під фольгою, можна без неї - до утворення рум'яної скоринки на сирі.
Можна нафарширувати кабачки "поперек": нарізати колечок, видалити серцевину, зробивши "барила" (я замість дна кладу капелюшок від печериці), викласти фарш і - далі за текстом.
Рекомендую "барила" попередньо поварити 5 хвилин у підсоленій воді.
Бачила подібні рецепти, де в сметану додається яйце, в фарш, рис і т. д., але тут вже справа смаку і фантазії, впевнена, що в будь-якому випадку вийде дуже смачно! Бажаю всім удачі на кулінарному терені і приємного апетиту!
Кабачки мариновані миттєвого поїдання
500гр. кабачків, 0,5 ч.л солі.
Для маринаду:
100 мл оливкової олії,
3ст.ложки 5%-ного оцту,
2 чайн.ложки меду,
2-3 зубчики часнику,
мелений чорний перець,
свіжа або суха зелень.
Кабачки помити і зрізати шкірку. Якщо кабачки молоді, можна робити разом з шкіркою. Нашаткувати тонюсенькими кружечками.
Скласти в миску, посолити і залишити на 30хв.
Приготувати маринад. Часник пропустити через прес, змішати з оливковою олією, медом (якщо мед густий, розтопити його на водяній бані), оцтом, перцем і дрібно порізаною зеленню . Відмінно підійдуть кінза, базилік, естрагон, кріп, петрушка. Можна додати ложку паприка-пасти або кетчупу. Маринад перемішати.
З кабачків злити утворилася рідина, віджати руками. Залити маринадом, перемішати.
Прибрати в холодильник до ранку. За цей час можна пару раз перемішати.
Смажені кабачки з помідорами
Кабачки - 3 шт.
Помідори - 2 шт.
Часник - 3 зубки
Майонез - 200 гр.
кріп - 1/2 пучка
Борошно
Сіль
Перець чорний мелений
Рослинне масло - для смаження
Для початку посмажимо кабачки.
Для цього їх необхідно добре помити і порізати на кольца.Сложить в миску і посолити і поперчить.В окрему тарілку насипаємо трохи борошна і кожен кабачок обвалюємо в муке.Обваливаем з двох сторін і края.Выкладываем на розігріту сковороду з рослинним маслом.Жарим на середньому вогні з двох сторін до рум'яної корочки.Готовим часниковий майонез. Для цього просто додамо в звичайний майонез видавлений часник і кріп добре перемешаем.Кабачки зверху промазати часниковим майонезом.Сверху на кожен кабачок викласти помідорне колечко.А на нього ще один кабачок.Приятного апетиту!
Кабачки, мариновані з перцем
-кабачки 2 кг
- перець солодкий 3 шт.
- часник 3 зубчики
- сіль 100 г
- цибуля 1 цибулина
- лід 15-20 кубиків
Для маринаду:
- вода 500 мл
- 250 мл оцет
- цукор 200 г
- гірчиця суха 1,5 ст. л.
- естрагон сухий 1,5 ст. л.
- 1 щіпка шафран
Спосіб приготування:
1. Кабачки і перці вимити. Кабачки нарізати кружальцями. Перці очистити від серцевини і нарізати кільцями. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Часник очистити і подрібнити. Підготовлені овочі скласти у велику миску. Додати сіль і кубики льоду. Дати настоятися 3 години.
2. Злити воду з миски. Овочі укласти шарами в простерилизованную банку.
3. З'єднати в сотейнику воду, оцет, цукор, естрагон, шафран і гірчицю. Довести до кипіння. Залити овочі гарячим маринадом. Закрити, дати охолонути, поставити в прохолодне місце.
кабачки з сиром
кабачки, невеликі - вони пропечуться швидше.
Зелень, наприклад, кріп, на мій смак, він краще всього поєднується з сиром
Сир, у мене пішло десь 200 або 250 грам на 3 невеликих кабачка, краще, якщо сир буде не сухою зернами, а порідко. Сир повинен бути смачним інакше нічого не вийде. Та й взагалі, чи знаєте, з смачних продуктів якось легше готувати, а навіщо собі ускладнювати життя??
Яйця на фото немає, але воно нам теж знадобиться.
Сіль,
перець.
Чистимо кабачки.
Розрізаємо вздовж і виймаємо ложечкою серцевину. Ось такі вийшли човники:
Тепер займемося начинкою. Сир солимо і перчимо на свій власний смак
Додамо яйце і покришений кріп
і перемішаємо
Закладаємо начинку в човники з кабачків, в кожну з половинок
З'єднуємо
Укладаємо в форму
Наллємо на дно форми трохи водички, що б наші кабачки не вийшли занадто сухими
і запечемо в духовці до м'якості кабачка.
Приємного апетиту!
Кабачки в сметані
Інгредієнти
Кабачок - 1 кг
Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт
Часник - 2 зуб.
Показати повністю..
Сметана - 150-200 мл
Борошно - 2/3 скл.
Сіль
Перець чорний (мелений)
Масло рослинне (для смаження)
Спосіб приготування
1.Кабачки, не очищаючи, нарізаємо кружечками завтовшки приблизно в 1 см, борошно змішуємо з сіллю і кожен кружечок опускаємо в неї з обох сторін.
2.Обжариваем їх з двох сторін, викладаємо на тарілку.
3.Лук ріжемо півкільцями і теж обсмажуємо до золотистого кольору, прибираємо зі сковороди.
4.Готовые кабачки викладаємо на сковороду досить щільно, зверху розподіляємо цибулю і покриваємо залишилися кабачками.
5.Готовим заливку. Сметана нам знадобиться досить рідка, десь густоти кефіру, тому, якщо вона дуже густа - обережно розводимо її холодною кип'яченою водою, солимо, перчимо, кладемо в неї роздавлений часник, ретельно перемішуємо.
6.Заливаем кабачки сметаною, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні до загусання сметани, десь 15-20 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар