Заварні млинці на кефірі
Інгредієнти:
кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)
Приготування:
Збити яйця з сіллю і цукром.
Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.
Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.
Кращі В Світі Млинці.
Якщо замінити половину борошна крохмалем, млинці можна пекти тонше, а якщо заварювати тісто окропом, можна випікати ще тонше...
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 8-10
Інгредієнти:
Окріп - 600 мл
Молоко - 600 мл
Борошно - 1,5 скл.
Крохмаль - 1,5 скл.
Яйце - 4 шт
Сіль - 1 ч. л.
Масло вершкове - 3 ст. л.
Цукор - 3 ст. л.
Ваніль
Приготування:
1. Збиваємо 4 яйця.
2. Продовжуючи збивати, додаємо 3 ст. л. цукру.
3. І 1 ч.л. солі, ваніль.
4. Беремо 600 мл молока і додаємо, продовжуючи збивати (нехай вас не бентежать різні чаші на фото - частина млинчиків я робила з додаванням рисової муки).
5. Вводимо 1,5 склянки борошна 1,5 склянки крохмалю, причому крохмаль я в одній порції замінила рисовим борошном, інший раз - освсяной, все одно виходить дуже смачно - не бійтеся експериментувати!).
6. Збиваючи, вводимо 3 ст.л. розтопленого вершкового масла.
7. Продовжуючи заважати, не зупиняючись, вливайте тонкою цівкою 600 мл крутого окропу.
8. Тепер залишимо тісто на 30 хвилин - нехай настоїться, після чого починаємо піч.
9. Начинки можуть бути будь-якими, але мої діти найбільше люблять варену згущенку з волоськими горіхами і родзинками.
10. Начинку укладаю на один край, накриваю бічними і повертаю млинець.
А ще просто змащую варенням або укладаю бекон і повертаю в трубочку.
Хоча і без начинки - ну дуууже СМАЧНО!
Приємного апетиту!
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.
Приготування:
Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.
Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.
Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.
Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:
Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.
Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.
Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.
Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.
Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.
Немає коментарів:
Дописати коментар