Запіканка сирна
Для приготування:
три пачки сиру
1 ст. ложку цукру
3 чайні ложки маргарину або вершкового масла
9 ст. ложок манки
2 яйця, за смаком варення
пів чайної ложки соди
за смаком кориця і ванілін
Рецепт приготування:
Розім'яти весь сир, додати до нього 1 ст. ложку цукру, 3 чайних ложок розтопленого маргарину або вершкового масла, 9 ст. ложок манки, 2 яйця, будь-якого варення без кісточок, половину чайної ложки соди. За смаком додаємо ванілін, корицю, все ретельно перемішуємо і даємо трошки постояти. Маслом гарненько змастити деко, залити наше тісто і дати постояти. Змастити сметаною і відправити запікатися в духовку на 30 хвилин. Дістаємо, трошки охолоджуємо, розрізаємо на порції.
Запіканка сирна
Інгредієнти:
сир - 1 кг
яйце - 3 шт.
борошно - 4 ст.л.
цукор - 1-2 ст.л.
ванілін - 1 пачка
сіль - 1/4 ч.л.
розпушувач - 1/2 ч.л.
цукати, сушена вишня, ізюм - за смаком
Приготування:
1. Сир, яйця, цукор, ванілін, сіль, борошно, розпушувач, перемішати. Додати цукати, сушену вишню, родзинки (попередньо запарити) і знову перемішати.
2. Форму для кексу (приблизно 10х25 см з внутрішнім розмірам) змастити вершковим маслом, присипати борошном, струсити зайве. Масу викласти у форму, розрівняти.
3. Поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на середню полицю і випікати на повільному вогні приблизно 50 хвилин.
4. Коли запіканка повністю зарум'яниться, вимкнути духовку, дати їй охолонути, акуратно вийняти з форми. Потім за бажанням розрізати на шматочки і викласти на блюдо.
Запіканка сирна в шоколадній глазурі
Інгредієнти:
Яйця 4 шт.
Сир 9% жирності 0,5 кг
Цукор 150 гр
Масло вершкове 100 гр
Цедра лимона 1 шт
Родзинки без кісточок 100 гр
Манка 1 ст.л.
Масло вершкове (для глазурі) 1 ст.л.
Какао порошок (для глазурі) 2 ст.л.
Сметана (для глазурі) 3 ст.л.
Цукор (для глазурі) 2 ст.л.
Немає коментарів:
Дописати коментар