Картопля "Фрі" з духовки
Інгредієнти:
5-7 шт картоплі середнього розміру
2 яєчних білка
паприка
сіль по-смаку
Приготування:
Багато хто з нас люблять картоплю "Фрі", але всі прекрасно знають, що він не корисний для здоров'я. Цей рецепт буде паличкою-виручалочкою для багатьох любителів картоплі "Фрі", і тим більше таку картоплю можна сміливо давати дітям.
Для приготування картоплю треба помити, почистити і порізати брусочками товщиною 1 див
Яєчні білки збити з сіллю до м'яких піків.
Викласти білки в порізану картоплю і добре перемішати, щоб кожен брусочок був у білку.
Деко застелити пекарської папером і викласти на нього картоплю. Зверху картоплю посипати паприкою.
Поставити деко в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікати до рум'яної скоринки.
Картопля "Фрі" треба їсти відразу в гарячому вигляді.
Картопляні зрази
Інгредієнти:
500 гр-.нежирной свинини ;
1, 5 кг-картоплі;
1 - цибулина ;
50 г вершкового масла
1/2 склянки борошна
100 гр.растительного масла для обсмажування зраз
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Свинячу м'якоть пропускають через м'ясорубку, додаючи сіль і перець за смаком.
Цибулю подрібнюють і обсмажують з фаршем.
З картоплі готують круте пюре, (охолодити), додаючи в нього сіль, вершкове масло і муку, сіль , спеції за смаком..
Борошно необхідно вмішувати рівномірно, не допускаючи грудок, щоб картопляний фарш вийшов максимально однорідним.
З картопляного тіста на долоні роблять заготовки, розміром в долоню, в середину яких кладуть м'ясний фарш і формують зрази. Як тільки зрази сформованы, їх укладають на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажують до появи скоринки. Обсмажувати зрази з кожної сторони.
Фарширований картопля
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 1 копчений окорочок (або будь-копчене м'ясо)
- 200 г помідорів
- 50 р сиру
- зелень
- майонез
- сіль
- перець
Приготування:
1. Картоплю відварити (не очищаючи від шкірки) у підсоленій воді до готовності. Потім картоплю остудити, почистити.
2. Розрізати уздовж на дві половинки.
3. Чайною ложкою зробити поглиблення, вийняти м'якоть.
4. М'якоть картоплі нарізати кубиками.
5. З стегенця зрізати м'ясо, нарізати його кубиками.
6. Зелень дрібно покришити.
7. Помідори нарізати кубиками.
8. Змішати м'якоть картоплі, м'ясо, помідори, зелень.
9. Трохи посолити, поперчити, додати майонез, добре перемішати.
10. Сир натерти на дрібній тертці.
11. Отриманою масою нафарширувати картоплю.
12. Посипати картоплю сиром, поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів до тих пір, поки сир не зарум'яниться.
Картопляні крокети
Приготування:
1. Картоплю помити і відварити у мундирі. Остудити і почистити.
2. Сир натерти на дрібній тертці.
3. Картоплю потовкти.
4. До картоплі додати масло вершкове, сир. Посолити і поперчити. Все перемішати.
5. До картопляної маси додати борошно. Ретельно перемішати.
6. З отриманої маси сформувати кульки розміром з волоський горіх.
7. Обваляти кульки в панірувальних сухарях.
8. На сковороді розігріти масло рослинне.
9. Обсмажити кульки в киплячому рослинному маслі.
Гірчичний картопля
Приготування:
1. Картоплю помити і розрізати навпіл, якщо картопля великий, то його розрізати на 4 частини. Обсушити паперовим рушником і покласти в миску.
2. Поставити в духовку розігріватися до 200 градусів.
3. Вершкове масло розтопити.
4. Змішати гірчицю з оливковою і вершковим маслом, вином.
5. Часник почистити і подрібнити.
6. До гірчиці додати подрібнений часник, посолити і поперчити. Все ретельно перемішати.
7. Готової гірчичною сумішшю змастити картоплю і посипати сушеної зеленню.
8. Деко застелити фольгою або пекарської папером.
9. Викласти картоплю на деко, накритий листом фольги або пекарської папери.
10. Запікати 15-20 хвилин з одного боку, потім перевернути і запікати з іншого до готовності.
Ніжний картоплю "Романофф"
Нам буде потрібно:
очищений і натертий на крупній тертці картопля 1 кг;
дрібно нарізану цибулю - 1 шт;
тертий сир чеддер - 300 г;
сметана - 1,5 склянки;
сіль і мелений чорний перець за смаком.
У великій мисці змішати картоплю, цибулю, сир (1/4 частина відкласти), сіль і мелений чорний перець. Додати сметану і акуратно перемішати. Форму для запікання змастити олією. Розкласти картопляну суміш, не вирівнюючи поверхню. Посипати сиром і запікати в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хв. до золотистого кольору.
Приємного апетиту!
Смажена картопля каррі
Відмінно підійде як швидкий перекус або гарнір до основного блюда.
Час приготування: 20-25 хвилин
Порцій: 4
Вам буде потрібно:
Картопля 2 шт.
Рослинна олія 30 мл
Карі 0,5 ч. л.
Сіль 2 г
Перець чорний мелений 2 г
Цибуля 0,5 шт.
Часник 1 зуб.
Як готувати:
1. Картопля вимити, загорнути в плівку і поставити в мікрохвильову піч на 600 Вт на 2-3 хв.
2. Поки картопля ще гарячий, тонко зняти шкуру і порізати на великі порційні шматочки.
3. Нагріти олію в сковороді, обсмажити часник і цибулю, додати картоплю, вершкове масло, порошок каррі і сіль.
4. Подавати, посипавши чорним перцем.
Картопляний террін з беконом.
Інгредієнти:
●7 великих картоплин
●1 яйце
●2 ст. л сметани
●200 гр. сирокопченого бекону
●100-120 гр. твердого сиру
●1 невелика цибулина
●сіль за смаком
●висока прямокутна форма для запікання
Приготування:
1. Чистимо картоплю і варимо його до напівготовності. Солимо за смаком. Я зазвичай варю хвилин 10 після закипання. Але час дуже залежить від сорту картоплі. Якийсь і за 5 хвилин розвариться.
2. Бекон ріжемо невеликими шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо.
3. Злегка обсмажуємо цибулю і бекон.Буквально хвилини 3-4.
4. Сир натираємо на крупній тертці.
5. Картопля остуджуємо, натираємо на крупній тертці.
6. Змішуємо картоплю, яйце, сметану і третину сиру.
7. Форму для запікання змащуємо маслом. У мене форма силіконова - я просто побризкала водою.
8. Викладаємо половину картопляної маси.
9. На неї кладемо шар бекону з цибулею, змішані з рештою сиру.
10. Викладаємо другий шар картоплі.
11. І ставимо в духовку.
Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. Краї запіканки повинні підрум'янитися. А в силіконовій формі вони починають відходити від стінок.
Ріжемо на порційні шматочки (террін відмінно ріжеться і не розвалюється) і відразу подаємо!
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар