Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Інгредієнти
для тіста:
375 г борошна (попередньо просіяти)
5 г сухих дріжджів (або 15 г живих)
75 г цукру
1/3 ч. л. солі
12 г сухого молока (або розчинні вершки для кави)
40 г розтопленого вершкового масла
1/2 ч. л. лимонної цедри
1 маленьке яйце
195 мл води (або молока або суміші молока і води 1:1)
для крему:
350 мл молока
2 жовтки
2 повних ст. л. кукурудзяного крохмалю (або борошна)
4 ст.л. цукру
цедра 1/2 лимона, зрізана стрічкою
ванілін або ванільний цукор за смаком
40 г вершкового масла
50 г солодкого мигдалю і 1 гірку мигдалину підсмажити і перемолоти в блендері
1 ст. л. лимонного соку
Приготування:
тісто:
Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки(молоко), дріжджі, цукор, сіль. яйце збити виделкою і з'єднати з водою і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати цедру і масло, вмішати в тісто.
Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати.
Накрити тісто рушником і поставити підходити приблизно на 2 години.
крем:
Розвести крохмаль в молоці, додати жовтки, цукор, ваніль, цедру і поставити варити на середньому вогні постійно помішуючи (готовий крем починає булькати).
Остудити, додати масло, злегка збити і, додавши мигдаль і сік, перемішати.
ПРИМІТКА. Можна приготувати і шоколадні "парижанки", замінивши в тесті 2-3 ст. л. борошна на какао-порошок.
В цьому випадку крем краще додати шоколад замість масла.
#десерты@bon.appetit
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Інгредієнти
для тіста:
375 г борошна (попередньо просіяти)
5 г сухих дріжджів (або 15 г живих)
75 г цукру
1/3 ч. л. солі
12 г сухого молока (або розчинні вершки для кави)
40 г розтопленого вершкового масла
1/2 ч. л. лимонної цедри
1 маленьке яйце
195 мл води (або молока або суміші молока і води 1:1)
для крему:
350 мл молока
2 жовтки
2 повних ст. л. кукурудзяного крохмалю (або борошна)
4 ст.л. цукру
цедра 1/2 лимона, зрізана стрічкою
ванілін або ванільний цукор за смаком
40 г вершкового масла
50 г солодкого мигдалю і 1 гірку мигдалину підсмажити і перемолоти в блендері
1 ст. л. лимонного соку
Приготування:
тісто:
Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки(молоко), дріжджі, цукор, сіль. яйце збити виделкою і з'єднати з водою і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати цедру і масло, вмішати в тісто.
Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати.
Накрити тісто рушником і поставити підходити приблизно на 2 години.
крем:
Розвести крохмаль в молоці, додати жовтки, цукор, ваніль, цедру і поставити варити на середньому вогні постійно помішуючи (готовий крем починає булькати).
Остудити, додати масло, слССССССККККССССССвуегка збити і, додавши мигдаль і сік, перемішати.
ПРИМІТКА. Можна приготувати і шоколадні "парижанки", замінивши в тесті 2-3 ст. л. борошна на какао-порошок.
В цьому випадку крем краще додати шоколад замість масла.
Опис під фото
Булочки "Трояндочки" з сиром
Це красива і смачна випічка.
Інгредієнти:
-Молоко - 250 мл
-Яйця (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт
-Цукор (100 г в тісто 100 г у начинку) - 200 г
-Злив. масло (або маргарин) - 100 г
-Борошно (приблизно) - 600-700 г
-Ванільний цукор (1 пакетик в тісто,1 в сир) - 2 пакет.
-Дріжджі (свіжі або сухі 2 ч.л.) - 25 г
-Сир - 500 г
-Ізюм - 100-150 г
-Цедра лимона (за бажанням, в тісто)
-Сіль (неповна) - 1 ч. л.
Приготування:
Першим ділом заллємо окропом ізюм
Тепер робимо опару.
Подогреем молоко, перельем в миску.
Додамо в молоко дріжджі ...цукор ...і приблизно половину борошна (краще склянку, щоб опара не була така густа)
Розмішуєм і поставимо в тепле місце підходити
Готуємо здобу:
Розтопимо масло, трохи остудимо
Додамо в масло яйця ...цукор ...ванілін ...сіль. Перемішаємо.
Опара підійшла.
Додаємо в опару здобу
Перемішуємо
Потроху додаємо муку ...і вимішуємо досить круте тісто.
Ставимо його в тепле місце для підйому
Готуємо начинку:
У сир (обов'язково кімнатної температури) додаємо яйце (таааак... а де ж яйце... здається, я його забула додати...)
...ванільний цукор ...цукор (100 г) і родзинки (злити воду через сито)
Всі добре розмішуємо (якщо сир рідкуватим, можна додати борошна або манки)
Тісто підійшло
Із підійшов тіста робимо, приблизно, 24 однакових кульки, і залишаємо їх трохи підійти.
Розкачуємо корж, робимо 3 розрізу так, щоб частини були трохи різні, одна частина трохи більше іншої
Кладемо в середину начинку
Одну з трьох частин (найменшу) обертаємо навколо сиру і скріплюємо.
Потім робимо те ж саме з частиною побільше.
І останній обертаємо найбільшу частину коржі.
Місце скріплення має бути як можна нижче, у підстави булочок, інакше вони будуть падати.
З'єднуємо як можна міцніше,особливо останню його частину.
"Трояндочка" готова
Даємо булочкам добре підійти
В жовток додати трохи молока
Розмішати і змастити булочки
Випікаємо при температурі 180 С
Немає коментарів:
Дописати коментар