четвер, 4 липня 2013 р.

Брауні з волоськими горіхами

Брауні з волоськими горіхами



Інгредієнти:
-гіркий шоколад (59-70% какао) - 170 + 30 г
-вершкове масло - 170 г
-цукор - 250-300 г
-яйця - 3 шт
-борошно - 125 г
-розпушувач - 1 ч.л.
-сіль - на кінчику ножа (не обов'язково додавати)
-волоські горіхи або очищений мигдаль - 0,5 склянки

Приготування:
1. Шоколад (170 г) наламати на шматочки, покласти в миску і поставити на водяну баню.К шоколаду додати нарізане шматочками вершкове масло.Растопить шоколад з маслом до однорідності, помішуючи.
2. Додати цукор, добре перемішати і зняти каструлю з водяної бані. Якщо суміш з цукром досить гаряча, її потрібно трохи охолодити перед тим, як вводити яйця, щоб яйця не згорнулися. По одному ввести яйця, кожен раз розмішуючи до однорідності.
3. Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Всипати борошно з розпушувачем в шоколадно-яєчну суміш і перемішати.
4. Шоколад (30 г) і горіхи порубати, додати в тісто і перемешать.Форму для випікання змастити маслом, застелити пергаментом і знову змастити тонким шаром масла.Выложить тісто у форму і розрівняти.
5. Випікати брауні в нагрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин або поки зубочистка не вийде сухою. Головне - не пересушити брауні. Корж повинен залишатися трохи влажным.Готовый корж вийняти з духовки і остудити, а ще краще прибрати в холодильник на 8-12 годин (або на ніч).
6. Брауні розрізати на квадратні тістечка і подавати до чаю.
Брауні з волоськими горіхами



Шоколадні брауні



Всім знайомий вже це смачний десерт, зовсім не складний у приготуванні!
Інгредієнти:
-170 гр несолоного вершкового масла (кімнатної температури),
-1 ст.л. ванільною есенції (або ванілін),
-3/4 чашки цукру (чашка=240мл),
-1/3 чашки напівсолодких шоколадних чіпсів,(або 135 гр напівсолодкого шоколаду)
-2 яйця, злегка збитих,
-100 гр борошна,
-щіпка солі,
-1 ч.л. розпушувача,
-1,5 чашки волоських горіхів (крупно перемелених);
для глазурі:
-1/3 чашки жирних вершків,
-2/3 чашки напівсолодких шоколадних чіпсів,(або 45 гр напівсолодкого шоколаду)
-3 ст.л. несолоного вершкового масла (кімнатної температури).

Брауні (англ. Chocolate brownie) - шоколадне тістечко коричневого кольору (англ. brown - «коричневий»; звідси і назва). Рецепт брауні з'явився в кінці 19го століття в Америці, і вже на початку 20го століття став популярним десертом як в Америці, так і в Канаді.
Текстура брауні, це щось середнє між кексом і печивом. В них можна додавати будь-які горішки, шоколадну або кокосову стружку. Зазвичай брауні покривають шоколадною глазур'ю, але також можна покрити збитими вершками або марципаном, а можна просто посипати цукровою пудрою. Рецепт з книги Le Cordon bleu «Chocolate».

1. Попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів. Добре збиваємо масло і цукор, поки маса не стане легка і повітряна.
2. Додаємо яйце, порціями, 5-6 заходів, добре збиваючи після кожного додавання.
3. Маса повинна вийти дуже повітряна.
4. На водяній бані розтоплюємо шоколад. Я наливаю в кухлик води до половини, доводжу до кипіння, зменшую газ, ставлю зверху залізну миску з шоколадом і залишаю, щоб шоколад повільно танув. Треба стежити, щоб кипляча вода не стосувалася миски. Трохи охолоджуємо шоколад.
Всього на рецепт потрібна 1 чашка шоколадних чіпсів (на корж і на фростинг), але якщо ви не знайшли чіпси, можна використовувати напівсолодкий шоколад, і тільки дуже хорошої якості, 1 чашка чіпсів - це 180 гр шоколаду, загальна 135 гр на корж, і 45 гр на фростинг.
5. Після того, як додали яйця, додаємо розтоплений шоколад і ванільну есенцію, добре збиваємо міксером.
6. В окремій мисці просіваємо борошно, сіль і розпушувач. Додаємо горіхи (у мене були кедрові), добре перемішуємо.
7. Змішуємо борошняну суміш до масляної.
8. Добре вимішуємо і викладаємо в квадратну форму 20 см, змащену маслом і присипану борошном (у мене була кругла). Ставимо в заздалегідь розігріту духовку на 45 хвилин. Готовність брауні перевіряємо сірником. Виймаємо брауні і добре охолоджуємо.
9. А поки печиво в духовці, займемося глазур'ю. На повільному вогні доводимо до кипіння вершки, як тільки з'являться бульбашки, відразу ж знімаємо з вогню. Додаємо до гарячих вершків шоколад.
10. Добре розмішуємо ложкою, поки маса не стане однорідною.
11. Переливаємо шоколад в миску, додаємо вершкове масло.
12. Добре збиваємо міксером.
13. І прибираємо в холодильник, остудитися, нам треба, щоб глазур трохи загусла. Я не втрималася і трохи відійшла від рецепту, додавши в глазур ванільною есенції і щіпка кайенского перцю для гостроти смаку.
14. Покриваємо добре остигле печиво глазур'ю.
15. І нарізаємо на акуратні квадратики. Все! Це смачне тістечко з неймовірним шоколадним смаком буде чудово поєднуватися з холодним молоком або міцним заварним кави. Іноді його подають ще теплими з ванільним морозивом. Це ласощі, з неповторним ароматом шоколаду і ванілі, назавжди залишиться в моїй кулінарній скарбничці. Готувати швидко і дуже просто, тому можна пригощати своїх рідних і близьких таким шоколадним десертом хоч кожен день!
Шоколадні брауні
Шоколадні брауні

Всім знайомий вже це смачний десерт, зовсім не складний у приготуванні!
Інгредієнти:
-170 гр несолоного вершкового масла (кімнатної температури),
-1 ст.л. ванільною есенції (або ванілін),
-3/4 чашки цукру (чашка=






Брауні з волоськими горіхами



Інгредієнти:
гіркий шоколад (59-70% какао) - 170 + 30 г
вершкове масло - 170 г
цукор - 250-300 г
яйця - 3 шт
борошно - 125 г
розпушувач - 1 ч.л.
сіль - на кінчику ножа (не обов'язково додавати)
волоські горіхи або очищений мигдаль - 0,5 склянки

Приготування:
1. Шоколад (170 г) наламати на шматочки, покласти в миску і поставити на водяну баню.К шоколаду додати нарізане шматочками вершкове масло.Растопить шоколад з маслом до однорідності, помішуючи.
2. Додати цукор, добре перемішати і зняти каструлю з водяної бані. Якщо суміш з цукром досить гаряча, її потрібно трохи охолодити перед тим, як вводити яйця, щоб яйця не згорнулися. По одному ввести яйця, кожен раз розмішуючи до однорідності.
3. Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Всипати борошно з розпушувачем в шоколадно-яєчну суміш і перемішати.
4. Шоколад (30 г) і горіхи порубати, додати в тісто і перемешать.Форму для випікання змастити маслом, застелити пергаментом і знову змастити тонким шаром масла.Выложить тісто у форму і розрівняти.
5. Випікати брауні в нагрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин або поки зубочистка не вийде сухою. Головне - не пересушити брауні. Корж повинен залишатися трохи влажным.Готовый корж вийняти з духовки і остудити, а ще краще прибрати в холодильник на 8-12 годин (або на ніч).
6. Брауні розрізати на квадратні тістечка і подавати до чаю.

Приємного апетиту!
Брауні з волоськими горіхами



Брауні



Ніжне шоколадне тістечко.

Інгредієнти:
200 г чорного шоколаду (у мене 56%)
180 г цукру
150 г борошна
150 г масла
4 яйця
1 ч.л. ванільного цукру
1⁄2 ч.л. розпушувача
щіпка солі

Брауні (від анг. brown - «коричневий») - це тістечко насиченого шоколадного смаку, подається плоскими прямокутними шматочками. Варіантів приготування таких тістечок досить багато. За бажанням до складу можна додати волоські горіхи, малину, вишню, поливати зверху шоколадною глазур'ю. Хоча, на мій погляд, вони гарні і без всяких добавок. Якщо ви любите чорний шоколад, то вам сподобаються ці тістечка. Я використовувала чорний шоколад 56%, можна використовувати більший відсоток, наприклад 60-70%, але слід враховувати, що тоді тістечко стане більш гіркувате на смак (хоча для когось це тільки плюс).

Приготування:
1. Шоколад поламати на шматочки, покласти в ємність.
2. Туди ж додати кубики масла.
3. Зробити водяну баню - поставити ємність з шоколадом в каструлю з водою (вода не повинна стосуватися дна каструлі).
4. Розтопити шоколад і масло в однорідну суміш (періодично перемішувати ложкою).
Потім зняти з вогню і злегка охолодити.
5. Яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, добре перемішати до однорідності.
6. Влити шоколадну масу, одночасно перемішуючи.
7. Додати розпушувач, борошно. Добре перемішати до однорідності.
8. Форму змастити маслом (у мене форма 25х25 см). Вилити тісто, розрівняти.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно 20-25 хвилин (я випікала рівно 25).
9. Дуже важливо не перетримати брауні в духовці. Поверхня брауні повинна підсохнути, а всередині він повинен залишитися досить вологий. Необхідно періодично перевіряти зубочисткою в самому центрі, якщо на ній вже не залишається рідкої маси, але є ще трохи вологих крихт, значить брауні готовий.
10. Потім обов'язково повністю остудити, порізати на прямокутні шматочки.
Подавати тістечка до кави або чаю. Також, за бажанням, до брауні можна подати збиті вершки для смакового контрасту.
Брауні
Брауні
Брауні
Брауні

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика