Солодка сирна запіканка
Інгредієнти:
- 500 гр кремового сиру або сирної маси (якщо у вас звичайний - треба прокрутити в блендері)
- 2 ст. ложки манки з гіркою
- 100 гр теплого молока для замочування манки
- 100 гр вершкового масла
- 1 ст. ложка крохмалю
- 3 яйця
- 5 ст. ложок цукру
- 1 ст. ложка ванільного цукру
- 1 щіпка солі
Приготування:
1. Сир змішуємо з цукром, ванільним цукром, жовтками
2. Додаємо розм'якшене вершкове масло (я грію в мікрохвильовці)
3. Набряклу манку ( молоко, що залишилося, не треба)
4. Просіваємо крохмаль
5. А зараз починається найцікавіше: збиваємо білки з дрібкою солі в круту піну, так щоб навіть при перевертанні нікуди не вивалюється
6. Акуратно змішуємо білкову масу з сирною - перемішати до однорідності
7. Викласти все у форму, попередньо змащену маслом і поставити в духовку на 40 хвилин при 180 градусах
8. Верх повинен злегка підрум'янитися, вимкнути духовку і залишити ще на 10 хвилин
9. Подавати з будь-яким джемом, варенням або сиропом
Приємного апетиту!
Двоповерхова сирна запіканка
Інгредієнти:
1 шар:
750 р сиру
2 яйця
2 ст. ложки манки*
2-3 ст. ложки в'яленої журавлини/вишні/родзинок (у мене журавлина, вишня і чорниця)
2-3 ст. ложки цукру (для любителів солодкого можна побільше)
1 ч. ложка ванільного цукру
цедра 1 лимона
*Замість манки можна використовувати додаткове яйце (слова автора)
2 шар:
300 г сметани
1 яйце
1 ст. ложка цукру
Приготування:
1. Змішати всі продукти для 1-го шару, викласти рівним шаром у форму (я застелила дно і боки форми папером) і випікати при температурі 170 хвилин 25-30 до щільності по краях (серединка ще м'яка).
2. Змішати всі продукти для 2-го шару, вилити рівним шаром на 1-ий і випікати до загустіння заливки (за рецептом хвилин 10, у мене довше).
3. Акуратно дістати запіканку і можна з насолодою починати процес її поїдання (в теплому вигляді або остиглому, за смаком).
Кабачкова запіканка з курячим фаршем
Інгредієнти:
- 500-600 гр кабачків
- 300 гр курячого фаршу
- 2 яйця
- сіль
- чорний мелений перець
- трохи улюблених приправ (я додала хмелі сунелі)
- Сметана
Приготування:
1. Кабачок натерти на крупній тертці.
2. Додати фарш, яйця, сіль, перець, приправи.
3. Все перемішати і викласти у форму для запікання.
4. Запікати при температурі 200 градусів хвилин 40+/-
5. Подати зі сметаною.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка з бананами
Інгредієнти:
Вершки 20-22% - 100 мл
Цукор-пісок - 50 г
Яйце куряче - 3 шт
Борошно пшеничне - 60 г
Сир - 500 г
Банани - 2 шт
Вершкове масло - 20 г
Сирно-шоколадна запіканка "Мармурова"
Інгредієнти:
Для білого тіста:
* сир - 400 гр.
* сметана - 6 ст. ложок
* цукор - 4 ст.л
* яйця - 2 шт.
* борошно - 2 ст.л.
* ванільний цукор - 1 п.( 8г.)
Для шоколадного тіста:
* темний шоколад - 200 гр.
* вершкове масло - 200 гр.
* яйця - 5 шт.
* цукор - 5 ст.л.
* борошно - 5 ст.л.
* ванільний цукор - 1 п.( 8 гр)
Приготування:
1) збити сир зі сметаною, цукром, яйцями і борошном до однорідної маси. 2) окремо, в іншій мисочці, розтопити шоколад з маслом на водяній бані, охолодити. Яйця збити з ванільним і звичайним цукром і змішати з шоколадом і маслом. До цієї суміші додати борошно і гарненько все перемішати. Я збивала миксиром. Вийшло шоколадне тісто. Потім змащуємо форму маслом ( у мене кругла 24 см). Викладаємо в неї спочатку шоколадну масу, зверху - сирну. Дерев'яною паличкою зробіть розлучення. Випікати в нагрітій до 180 гр.духовке від 40 до 60 хв.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 100 гр манки
- 100 гр цукру (я кладу за смаком, трохи менше)
- 50 вершкового масла
- 50 гр вершків або сметани
- 2 яйця
Начинка може будь-яка (трохи, щоб не перебити смак сиру або якщо фрукти дадуть багато соку)
Приготування:
Родзинки моєму і замочуємо.
Всі продукти перемішуємо. (можна збити в блендері, буде ще ніжніший смак)
Додаємо начинку, тобто родзинки в даному рецепті.
У форму близько 22 см діаметром, змащену маргарином або сл.маслом викладаємо сирну масу.
Запікаємо в духовці близько 30 хвилин при температурі 180 гр.
Готове! Можна подати зі сметаною, варенням або розтерти ягоди і зробити соус (в даному рецепті - малина)
Дуже просто, дуже швидко і дуже смачно, ручаюся.
Запіканка з картоплею і фаршем.
Інгредієнти:
Фарш (мясний) - 700 гр
Картопля - 1 кг
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Морква - 2 шт
Яйце куряче - 3 шт
Сир твердий - 200 гр
Молоко - 1 скл.
Майонез
Сіль,перець.
Приготування:
Цибуля порезать.Морковь натереть.Картошку помідори порізати тонкими кружочками.Сыр натерти на тертці.
Цибулю і моркву обсмажити на сковорідці з додаванням масла.
Додати фарш.Посолить,поперчить.Тушить поки фарш не стане коричневим.
Змастити форму для випічки вершковим маслом.
На дно форми викласти шар картошки.Затем шар фарша.На фарш викласти помидоры.Накрыть всі картоплею.
Запікати в духовці(200С) 20-25 хвилин.
Збити яйця з молоком,сіллю і специями.Равномерно полити запеканку.Покрыть майонезній сеточкой.Посыпать сиром.
Запікати в духовці(180 ° С) 20 хвилин.
Приємного Вам апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар