Полуничний листковий десерт з вершків
Інгредієнти:
Полуниця - 900 г
Вершки для збивання - 3,25 склянки
Цукрова пудра - 1 / 3 склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Печиво любительське (або будь-яке інше легке( за вагою!) просте печиво за типом крекерів) - 24-28 шт
Темний шоколад - 60 г
Приготування:
Полуницю промийте і наріжте.
Ручним міксером збийте 3 склянки вершків до повітряних стійких піків. Всипте цукрову пудру, ванілін і збийте до однорідної маси. Викладіть тонкий шар вершків на дно страви. Зверху викладіть 6 печива. Знову шар вершків і потім полуниці. Повторіть ці шари три рази, останнім шаром повинні бути вершки.
Для глазурі доведіть до кипіння вершки і закиньте туди шоколад. Як тільки вершки закипіли, вимикайте вогонь і швидко збийте до однорідної маси, щоб шоколад повністю розтопився. Глазур повинна бути густою і блискучою. Збризніть глазур'ю десерт зверху і поставте блюдо в холодильник мінімум на 4 години, щоб печиво повністю размягчело.
Подавайте зі свіжими ягодами.
Бананово-карамельний десерт з кремом
Інгредієнти:
Банан - 2 шт
Карамельний соус
Збиті вершки
Для крему:
Цукор - 2/3 склянки
Крохмаль - ¼ склянки
Сіль - ½ чайної ложки
Молоко - 3 склянки
Яйце - 2 шт
Вершкове масло - 2 столових ложки
Ванілін - 1 столова ложка
Печиво або несолоні крекери - 10 шт
Вершкове масло - 70
Цукор - 1 столова ложка
Приготування:
Крем:
У мисці збийте яйця виделкою. Цукор, крохмаль і сіль змішайте в невеликій каструльці. Поступово влийте молоко і, помішуючи, поставте на середній вогонь до загустіння. Доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати ще близько хвилини.
Додайте пару столових ложок цієї суміші миску з яйцями і негайно швидко і ретельно перемішайте, щоб яйця не скрутилися. Потім перелийте збиті (підготовлені) яйця назад в кастрюлю.Поставьте на маленький вогонь і близько дайте покипіти хвилини, періодично помішуючи.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і ванілін. Залиште остигати. Коли каструля охолола, поставте її в холодильник для повного охолодження (можна закрити харчовою плівкою, щоб не утворилася плівка з пінки).
Печиво растолчіте в пластиковому пакеті, а потім крихту змішайте в мисці з цукром і розтопленим маслом. Викладіть щільним рівним шаром на деко і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на 10-12 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Остудіть.
Викладаємо:
1. Викладіть по 2 столових ложки спеченої крихти в порціонну креманку. Меншим по діаметру келихом або склянкою спрессуйте основу, щоб вийшов рівний твердий шар.
2. Викладіть шар охолодженого приготованого крему.
3. Пару кружечків банана.
4. Закрийте банани шаром збитих вершків.
5. Зверху ще трохи присипте сухарями і збризніть карамеллю.
6. Повторіть ще раз крем-банани-збиті вершки-крихта і карамель.
Подавайте негайно або поставте в холодильник на час до 3 годин. Перед подачею прикрасити шматочком банана.
Дуже смачний корисний десерт а-ля підданого
Інгредієнти:
1 стиглий банан
1 стигле авокадо
4 столові ложки какао
2 столові ложки кефіру
Приготування:
Спочатку збийте в блендері банан і авокадо до однорідної маси. Потім додайте туди ж какао і кефір і збийте ще раз. Викладіть в креманки і подавайте.
Десертні роли з бананом і вишнею
Інгредієнти (на 3 порції):
Сир знежирений - 100 грам
Мед - 10 грам
Вишня заморожена - 100 грам
Банан - 70 грам
Рисовий папір - 3 аркуша
Приготування:
1. Банан чистимо, нарізаємо соломкою. Вишню розморожуємо, злегка віджимаємо з неї сік. Сир змішуємо з медом. Щоб було простіше це зробити, мед краще попередньо розтопити. Можна починати загортати роли.
2. Беремо в руки лист рисового паперу, опускаємо його на кілька секунд у миску з теплою водою. Папір має стати еластичною.
3. Акуратно викладаємо лист на тверду поверхню, наприклад, на обробну дошку. Змащуємо його сиром, залишаючи краю. Далекий край теж залишаємо не намазаним. На ближній край викладаємо по 2 смужки банана і кілька вишень.
4. Починаємо загортати рол. Спочатку закриваємо краю начинки бічними краями аркуша паперу. Потім згортаємо всі рулетиком. Акуратно кладемо його на тарілку. Так само чинимо і з іншими інгредієнтами.
5. Коли всі рулетики згорнуті, прибираємо тарілку з ними в морозилку на 20 хвилин. Так їх буде легше різати. Дістаємо, нарізаємо на рівні частини і подаємо.
Приємного апетиту
Кавовий десерт з вафель і крему
Інгредієнти:
470 мл жирних вершків
1 столова ложка цукру
2 столових ложки розчинної кави (порошком)
450 г маскарпоне кімнатної температури
255 г тонких шоколадних вафель
какао без цукру (додатково)
Приготування:
Підготуйте круглу форму для пирога зі знімними краями. Порожню миску для збивання поставте в морозилку мінімум на 10 хвилин. Потім там змішайте вершки, цукор, кава і збийте все на максимальній швидкості близько 2 хвилин до стійких піків. Акуратно введіть маскарпоне, перемішайте і залиште на час.
Тепер почніть викладати десерт, виклавши дно вафлями. Зверху нанесіть шар крему. Продовжуйте викладати шари, чергуючи вафлі і крем. Останнім шаром повинен бути крем. Закрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 8 годин, краще на ніч. Перед подачею присипте зверху какао через ситечко і зніміть краю з форми.
Немає коментарів:
Дописати коментар