Картопляні ватрушки ″Соняшники″
Інгредієнти:
700 г картоплі
2 яйця
3 - 4 ст.л. борошна
сіль
Для фаршу:
200 г свіжих печериць
1 головка ріпчастої цибулі
1 морквина
рослинна олія
мелений чорний перець
1 жовток
сіль
приправи
качанний салат або салатні листя для прикраси
Спосіб приготування:
Картоплю відварити, розім'яти і додати яйця, сіль, борошно і добре вимісити. Відварити моркву.
Гриби і цибулю дрібно покришити і обсмажити на рослинному маслі. Коли будуть майже готові, додати натерту на тертці моркву, згасити ще хвилин 5. Посолити, поперчити, покласти приправи і остудити.
З картопляного тіста зробити невеликі кульки. Деко змастити олією, викласти кульки. В середині кульок зробити виїмки і заповнити їх готовим грибним фаршем.
Пелюстки у ватрушок - соняшників зробити ручкою їдальні ложки - злегка натиснути на тісто і роз'єднати краї пелюсток.
Ватрушки змастити яєчним жовтком і поставити в розігріту до 180° С духовку.
Запікати недовго, як злегка потемніють - можна діставати. Змастити вершковим маслом, трохи остудити, викласти на листя салату і подати до столу.
Картопля по-болгарськи
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.
сир - 500 г
масло вершкове - 100 г
яйця курячі - 2 шт.
йогурт (натуральний) - 250 мл
Приготування:
Збити сир з розм'якшеним вершковим маслом, сіллю і перцем в однорідну масу. Якщо сир дуже щільний, його слід спочатку протерти через сито. Картоплю очистити і нарізати дуже тонкими кружальцями.
У змащену маслом форму викласти третину гуртків картоплі, зверху розподілити третину сирної маси. Укласти ще одну третину картоплі і сиру. Викласти залишився картоплю і сир, вологою лопаткою розрівняти поверхню. Накрити форму фольгою, запнути краю. Поставити в розігріту до 190 °С духовку на 1 год 10 хв. Вийняти з духовки, фольгу зняти.
Зменшити температуру духовки до 180 °С. Збити яйця з йогуртом, сіллю і перцем в легку піну.
Полити цією сумішшю картоплю і повернути в духовку ще на 20 хв.
Фарширований картопля з ароматною начинкою
Інгредієнти:
Картопля 4 шт;
Козячий сир 100 гр;
Масло вершкове 2 ст. л.;
Молоко 0.3 склянки;
Цибуля зелена 3 ст. л.;
Сіль, перець 0.3 ч.л;
Приготування:
Великі овальні бульби картоплі ретельно помити. Наколоти в декількох місцях, щедро змастити рослинним маслом. Запекти в розігрітій до 180 градусів духовці до м'якості близько 45 хвилин.
Картопля трохи остудити, з бульб зрізати верхню частину, вискоблити більшу частину м'якоті.
М'якоть пюрировать, додати розкришений козячий сир, молоко, вершкове масло і зелений лук. За смаком приправити сіллю і перцем. Перемішати.
Бульби-чашечки наповнити картопляною начинкою. Запікати протягом 20 хвилин в гарячій духовці.
Ірландські Картопляні скоуны
* 250 г картоплі
* 1 чашка борошна
* 4 ст. л. вершкового масла
* 0,5 ч. л. солі
* 0,5 ч. л. пекарського порошку
* 2 ст.л. молока
* бекон
* вершкове масло для смаження
Картоплю порізати на шматочки і відварити.
вилити всю рідину і поставити на вогонь, що б вся рідина випарувалася, пом'яти толкушкой.
в окремій мисці змішати борошно, сіль і пекарський потошек, додати дрібними шматочками масло і розтерти руками масло з борошном. Додати товчену картоплю і добре перемішати. Зробити поглиблення в середині і додати молоко. Заважати руками що б вийшло гладке тісто.
Розділити тісто на 2 частини, сформувати 2 кулі. Кожен шар покласти на дошку і приплюснути руками так, щоб вийшов корж, приблизно пів сантиметра завтовшки. Розрізати на 8 частин. Смажити скоуны на вершковому маслі. Подавати з підсмаженою беконом.
Мені подобаються такі скоуны зі сметанним соусом. Сметанку посолити, додати нарізану петрушку, роздавлений часник і перемішати
Картопля у фользі
Інгредієнти:
Картопля - 10 шт
Сало - 10 скибочок
Сіль, перець 0.5 ч.л
Приготування:
Картоплю ретельно помити. Обсушити паперовим рушником. У кожній бульбі зробити хрестоподібний надріз. У середину покласти по шматочку сала. Приправити сіллю і перцем і загорнути у фольгу.
Картопля готувати в гарячих вугіллі до готовності. Готову картоплю легко проколюється виделкою.
Картопляні зрази з грибами!
Інгредієнти:
600 г картоплі
150 г печериць
70 г ріпчастої цибулі
30 г вершкового масла
½ склянки борошна (або панірувальних сухарів)
1 яйце
рослинна олія
сіль
Приготування:
Картоплю очистіть, наріжте шматочками, відваріть до готовності в підсоленій воді. Злийте воду, додайте яйце і вершкове масло, приготуйте пюре.
Цибулю дрібно покришіть. Гриби обмийте і наріжте невеликими кубиками або брусочками.
Спочатку трохи обсмажте цибулю, потім додайте гриби, посоліть і смажте до готовності. Перемістіть гриби на друшляк, дайте рідини стекти.
З 1 столової ложки, приготовленого раніше картопляного пюре, сформуйте коржик. У середину покладіть порцію грибів. Загорнути начинку в картоплю, утворивши «котлетку».
Обваляйте картопляні зрази з грибами в борошні.
Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки.
Приємного апетиту!
Смажений молода картопля з розмарином
Інгредієнти:
Картопля 0.5 кг;
Цибуля ріпчаста 1 шт;
Часник 5 зубчиків;
Розмарин 2 гілочки;
Масло рослинне 2 ст. л.;
Сіль, перець 0.5 ч.л;
Приготування:
Дрібний молоду картоплю ретельно промити (не чистити). Невелику цибулину розрізати на 8 клинів, розібрати на окремі сегменти. Зубчики часнику крупно нарізати.
У товстостінній сковороді добре розігріти рослинне масло. Додати бульби картоплі, цибулю, часник і гілочку розмарину. Щедро приправити сіллю і чорним меленим перцем.
Смажити на повільному вогні, часто помішуючи, протягом 20 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар