Повітряна сирна запіканка з чорносливом і яблуками
Інгредієнти:
Сир домашній жирний маслянистий 500-600гр.
Вершки жирні 150мл.
Молоко згущене з цукром пів банки (орієнтуйтеся на свій смак)
Яйце куряче 3шт.
Пудинг ванільний (сухий) 80гр.
Манка 1-3 ст.ложки (залежить від якості сиру)
Чорнослив свіжий 10шт. (або велика червона слива)
Яблука солодких сортів 1-2шт. (розрізати кожну на 6-8частей, видалити насінну коробку)
Форма d 22см.
Папір для випічки.
Приготування:
Сир перекладаємо в миску, розминаємо картофелемялкой (якщо сир з крупинками можна протерти через сито, я дуже не люблю цю процедуру) додати яйця і вершки, перемішати, не збивати.
У згущене молоко всипати пудинг і перемішати, це потрібно зробити, щоб суха суміш рівномірно розподілилася в запіканці.
Додаємо згущене молоко з пудингом в сирну масу, перемішуємо. Чорнослив, порізаний шматочками, з'єднайте з тестом. Якщо у вас був ніжний, рідкий сир, додайте в тісто 2-3ст.ложки манки.
Перекладаємо масу у форму, дно краще застелити папером для випічки.
Верх розрівнюємо і прикрашаємо скибочками яблук по своєму смаку.
Випікаємо в духовці при 180град, до готовності, на дно духовки варто поставити миску або сковороду з водою. Показник готовності - схватившаяся маса по всій поверхні (серединка не довжка тремтіти як у чізкейку.)
Дати охолонути у формі і можна подавати.
Приємного апетиту Вам і Вашим близьким!
Запіканка з овочів та курячого фаршу
Інгредієнти:
- 500 гр курячого фаршу
- 1 велику цибулину
- 2 помідори
- 1 солодкий перець
- 1 картоплину
- 3-4 ст. л сметани
- 1 стіл. ложку оливкової або соняшникової олії
- Тертий твердий сир 100 гр
Приготування:
Цибулю подрібнити в блендері або через м'ясорубку, можна просто дрібно порубати ножем. Перемішати з курячим фаршем, посолити і поперчити на смак. Потім масу викласти в блюдо, в якому ви збираєтеся запікати. Зверху кладемо шарами нарізані овочі: помідори, солодкий перець і те, що ще у вас є. Картоплю натерти через тертку, все ще раз посолити і поперчити на свій смак, додати ложку оливкової олії, зверху полити сметаною і покрити всі тертим сиром. Запікати приблизно 40 хв, при температурі 190 C.
Творжно - бананова запіканка.
До 500 г жирного сиру 9% або 18% додаю
3 яйця,
5 ст.л. цукру,
трохи солі,
6,5 ст.л. манки,
3 ст.л. сметани,
0,5 ч.л. соди,
ванілін ,
Все добре перемішуємо і в кінці додаємо 2-3 середніх банана (вони повинні бути трохи недозрілими з щільною світлої шкіркою, інакше в духовці вони перетворяться в запіканці в кашу, а нам потрібні кубики бананів) нарізаємо кубиком 1*1 см і в запіканку , перемішуємо ложкою.
Форму змащуємо вершковим маслом .
Ставимо форму з запіканкою і в духовку 180 С на 50-60 хвилин в залежності від духовки ( скоринка у запіканки повинна бути апетитного коричневого кольору.
Випікаємо, потім охолоджуємо прямо у формі.
Готову запіканку подаємо зі сметаною, зі згущеним молоком ( хто як любить.)
Капустяна запіканка
800 г білокачанної капусти
1 морква
2 ст. ложки манки
3 ст. ложки майонезу
2 ст. ложки панірувальних сухарів
2 яйця
сіль і перець за смаком.
Капусту тонко нашаткувати і перетерти з сіллю. Моркву натерти на тертці і з'єднати з капустою. Додати манну крупу, яйця і майонез, посолити і поперчити.
Викласти у форму, змащену маслом, зверху змастити майонезом і посипати сухарями. Випікати в духовці при середній температурі.
Творжно - бананова запіканка.
До 500 г жирного сиру 9% або 18% додаю
3 яйця,
5 ст.л. цукру,
трохи солі,
6,5 ст.л. манки,
3 ст.л. сметани,
0,5 ч.л. соди,
ванілін ,
Все добре перемішуємо і в кінці додаємо 2-3 середніх банана (вони повинні бути трохи недозрілими з щільною світлої шкіркою, інакше в духовці вони перетворяться в запіканці в кашу, а нам потрібні кубики бананів) нарізаємо кубиком 1*1 см і в запіканку , перемішуємо ложкою.
Форму змащуємо вершковим маслом .
Ставимо форму з запіканкою і в духовку 180 С на 50-60 хвилин в залежності від духовки ( скоринка у запіканки повинна бути апетитного коричневого кольору.
Випікаємо, потім охолоджуємо прямо у формі.
Готову запіканку подаємо зі сметаною, зі згущеним молоком ( хто як любить.)
Овочева запіканка з фаршем
Ідеальний варіант ситної запіканки, якщо ви чекаєте гостей.
Інгредієнти:
- 700-800 г яловичого фаршу
- 6 середніх картоплин
- 1 велика ріпчаста цибулина
- 1 середній баклажан
- 3-4 середніх помідора
- сир (можна і без нього)
- свіжий фіолетовий базилік
- оливкова олія
- сіль,перець, орегано
Приготування:
Картопля, помідори і баклажани нарізати тонкими кружальцями, баклажани з двох сторін швидко обсмажити на сковороді гриль.
Фарш змішати з подрібненою цибулею і фіолетовим базиліком, посолити, поперчити, додати пару пучок орегано.
Збирати запіканку так:
- змастити оливковою олією
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- шар баклажанів
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- фарш
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- помідори
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- шар сиру, доданий за 10 хвилин до готовності
Запікати в духовці при 200-220 З приблизно 50 хвилин під фольгою, потім фольгу зняти, посипати сиром і запікати ще 10 хвилин.
Творжно - бананова запіканка.
До 500 г жирного сиру 9% або 18% додаю
3 яйця,
5 ст.л. цукру,
трохи солі,
6,5 ст.л. манки,
3 ст.л. сметани,
0,5 ч.л. соди,
ванілін ,
Все добре перемішуємо і в кінці додаємо 2-3 середніх банана (вони повинні бути трохи недозрілими з щільною світлої шкіркою, інакше в духовці вони перетворяться в запіканці в кашу, а нам потрібні кубики бананів) нарізаємо кубиком 1*1 см і в запіканку , перемішуємо ложкою.
Форму змащуємо вершковим маслом .
Ставимо форму з запіканкою і в духовку 180 С на 50-60 хвилин в залежності від духовки ( скоринка у запіканки повинна бути апетитного коричневого кольору.
Випікаємо, потім охолоджуємо прямо у формі.
Готову запіканку подаємо зі сметаною, зі згущеним молоком ( хто як любить.)
Немає коментарів:
Дописати коментар