середа, 3 липня 2013 р.

Шоколадні булочки за півгодини

Шоколадні булочки за півгодини



Інгредієнти:
- 300 р борошна
- 2 чайних ложки розпушувача
- 1 чайна ложка соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 2 столових ложки цукру
- 75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
- 150 мл холодного молока
-гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
- 1 яйце (збити для змащування)

Приготування:

Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини



Сирні булочки на сніданок



Інгредієнти на 10-12 шт:

250 гр пастоподібного сиру (у мене звичайний 9% злегка розм'якшений молоком)
2 яйця
3 ст.л. цукру
щіпка солі
1 п. ванільного цукру (10 гр)
1 п. розпушувача (15 гр можна менше)
250 гр борошна
1-2 ст.л. молока для змащування

Приготування:

Сир, яйця, цукор, ванільний цукор і сіль розмішати віночком до однорідності. Просіяти борошно з розпушувачем і замісити м'яке, липучее тісто.
Деко застелити пекарської папером і змастити соняшниковою олією. Вологими руками сформувати булочки, викласти на деко і запікати в попередньо розігрітій духовці при 190С приблизно 12 хвилин. Потім дістати булочки, змастити молоком (пензликом), хто бажає, можна посипати трохи цукром і знову в духовку на 3-5 хвилин, до зарум'янювання.

Приємного апетиту!
Сирні булочки на сніданок






Шоколадні булочки за півгодини



Інгредієнти:
300 г борошна
2 чайних ложки розпушувача
1 чайна ложка соди
1/2 чайної ложки солі
2 столових ложки цукру
75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
150 мл холодного молока
гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
1 яйце (збити для змащування)

Приготування:
Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.



Булочки "Троянди"



Інгредієнти:
-пакетик сухих дріжджів(10 грам)
-100 гр.сахара
-1 яйце
-215 гр.молока
-400 гр.муки
-100 гр.слив.масла
-пакетик ваніліну
-ізюм

Приготування:
Дріжджі змішати з 1 ч. л.сахара,додати тепле молоко і дати піднятися хвилин 20.
Розтопити половину слив.масла. Борошно просіяти.
У миску покласти розтоплену половину слив.масла, половину цукру, ванілін і підійшли дріжджі. Перемішати і вводити борошно. Замісити тісто і поставити його в тепле місце.
Коли добре підійде з усього тіста розкачати квадрат, товщиною в 1 см. Змастити другою половиною розтопленого слив.масла, посипати другою половиною цукру і родзинками. Загорнути рулетом і розрізати на частини по 3-4 див.
Скласти булочки на деко і дати їм ще добре піднятися хвилин 30.
Коли запечуться ,обмазати їх сиропом.

Приємного апетиту!
Булочки "Троянди"






Булочки до обіду



На 35 - 45 булочок (діаметр 6 - 7,5 см)

22 гр. дріжджів (2 пачки сухих дріжджів (7 гр.))
460 мл теплої води
Щіпка цукру
2 яйця, злегка збитих
115 гр цукру
115 гр. рослинного масла
2 ч.л. солі
900 гр борошна пшеничного

Приготування:
Змішати воду, дріжджі і щіпку цукру. Залишити на 5-10 хвилин до появи піни.
Змішати яйця, цукор, масло і сіль. Додати дріжджову суміш. Перемішати.
Додати половину від загальної кількості борошна в суміш. Перемішати дерев'яною ложкою.
Поступово (по 50 - 70 гр) додаючи борошно, замісити м'яке еластичне тісто. (Борошна може знадобитися трохи менше або більше, ніж зазначено в рецепті).
Сформувати тісто в кулю, накрити рушником і залишити на 1-1,5 години до подвоєння розміру.
Вимісити тісто ще раз. Сформувати круглі булочки. Викласти їх у змащену вершковим маслом форму на відстані 1-1,5 см один від одного.
Накрити полоьенцем. Дати підійти ще 45 хвилин.
Розігріти духовку до 180 С.
Випікати булочки 45 хвилин до золотистого кольору.
Відразу після випікання змастити булочки розтопленим вершковим маслом.
І за бажанням обсипати:
- тертим сиром Пармезан
сумішшю кропу (сушеного) і солі
- маком
- обсмаженим кунжутом
- великої сролью
- корицею з цукром
- кмином
Булочки до обіду
Булочки до обіду

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика