Шоколадні булочки за півгодини
Інгредієнти:
- 300 р борошна
- 2 чайних ложки розпушувача
- 1 чайна ложка соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 2 столових ложки цукру
- 75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
- 150 мл холодного молока
-гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
- 1 яйце (збити для змащування)
Приготування:
Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
Сирні булочки на сніданок
Інгредієнти на 10-12 шт:
250 гр пастоподібного сиру (у мене звичайний 9% злегка розм'якшений молоком)
2 яйця
3 ст.л. цукру
щіпка солі
1 п. ванільного цукру (10 гр)
1 п. розпушувача (15 гр можна менше)
250 гр борошна
1-2 ст.л. молока для змащування
Приготування:
Сир, яйця, цукор, ванільний цукор і сіль розмішати віночком до однорідності. Просіяти борошно з розпушувачем і замісити м'яке, липучее тісто.
Деко застелити пекарської папером і змастити соняшниковою олією. Вологими руками сформувати булочки, викласти на деко і запікати в попередньо розігрітій духовці при 190С приблизно 12 хвилин. Потім дістати булочки, змастити молоком (пензликом), хто бажає, можна посипати трохи цукром і знову в духовку на 3-5 хвилин, до зарум'янювання.
Приємного апетиту!
Шоколадні булочки за півгодини
Інгредієнти:
300 г борошна
2 чайних ложки розпушувача
1 чайна ложка соди
1/2 чайної ложки солі
2 столових ложки цукру
75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
150 мл холодного молока
гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
1 яйце (збити для змащування)
Приготування:
Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
Булочки "Троянди"
Інгредієнти:
-пакетик сухих дріжджів(10 грам)
-100 гр.сахара
-1 яйце
-215 гр.молока
-400 гр.муки
-100 гр.слив.масла
-пакетик ваніліну
-ізюм
Приготування:
Дріжджі змішати з 1 ч. л.сахара,додати тепле молоко і дати піднятися хвилин 20.
Розтопити половину слив.масла. Борошно просіяти.
У миску покласти розтоплену половину слив.масла, половину цукру, ванілін і підійшли дріжджі. Перемішати і вводити борошно. Замісити тісто і поставити його в тепле місце.
Коли добре підійде з усього тіста розкачати квадрат, товщиною в 1 см. Змастити другою половиною розтопленого слив.масла, посипати другою половиною цукру і родзинками. Загорнути рулетом і розрізати на частини по 3-4 див.
Скласти булочки на деко і дати їм ще добре піднятися хвилин 30.
Коли запечуться ,обмазати їх сиропом.
Приємного апетиту!
Булочки до обіду
На 35 - 45 булочок (діаметр 6 - 7,5 см)
22 гр. дріжджів (2 пачки сухих дріжджів (7 гр.))
460 мл теплої води
Щіпка цукру
2 яйця, злегка збитих
115 гр цукру
115 гр. рослинного масла
2 ч.л. солі
900 гр борошна пшеничного
Приготування:
Змішати воду, дріжджі і щіпку цукру. Залишити на 5-10 хвилин до появи піни.
Змішати яйця, цукор, масло і сіль. Додати дріжджову суміш. Перемішати.
Додати половину від загальної кількості борошна в суміш. Перемішати дерев'яною ложкою.
Поступово (по 50 - 70 гр) додаючи борошно, замісити м'яке еластичне тісто. (Борошна може знадобитися трохи менше або більше, ніж зазначено в рецепті).
Сформувати тісто в кулю, накрити рушником і залишити на 1-1,5 години до подвоєння розміру.
Вимісити тісто ще раз. Сформувати круглі булочки. Викласти їх у змащену вершковим маслом форму на відстані 1-1,5 см один від одного.
Накрити полоьенцем. Дати підійти ще 45 хвилин.
Розігріти духовку до 180 С.
Випікати булочки 45 хвилин до золотистого кольору.
Відразу після випікання змастити булочки розтопленим вершковим маслом.
І за бажанням обсипати:
- тертим сиром Пармезан
сумішшю кропу (сушеного) і солі
- маком
- обсмаженим кунжутом
- великої сролью
- корицею з цукром
- кмином
Немає коментарів:
Дописати коментар