середа, 3 липня 2013 р.

Картопля Фрі" з духовки

Картопля "Фрі" з духовки



Інгредієнти:
5-7 шт картоплі середнього розміру
2 яєчних білка
паприка
сіль по-смаку

Приготування:
Багато хто з нас люблять картоплю "Фрі", але всі прекрасно знають, що він не корисний для здоров'я. Цей рецепт буде паличкою-виручалочкою для багатьох любителів картоплі "Фрі", і тим більше таку картоплю можна сміливо давати дітям.
Для приготування картоплю треба помити, почистити і порізати брусочками товщиною 1 див
Яєчні білки збити з сіллю до м'яких піків.
Викласти білки в порізану картоплю і добре перемішати, щоб кожен брусочок був у білку.
Деко застелити пекарської папером і викласти на нього картоплю. Зверху картоплю посипати паприкою.
Поставити деко в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікати до рум'яної скоринки.
Картопля "Фрі" треба їсти відразу в гарячому вигляді.
Картопля Фрі



Картопляні кошики з грибами і шинкою



Дуже смачні кошички з картопляного пюре з грибним фаршем. Шинка робить їх ще смачніше і ситніше.

Інгредієнти для начинки:
- 200 г грибів
- 100 г шинки
- 1 цибулина
- олія нерафінована для смаження

Для кошичків:
- 500 г картоплі
- 70 г сиру
- 50 г вершкового масла
- 4 яєчних жовтка
- сіль
- перець
- петрушка для прикраси

Приготування:

Картоплю очистити, нарізати кубиками і відварити з додаванням солі. Поки відварюється картоплю, приготувати начинку для кошиків.

Гриби обсмажити на олії.

Шинку і цибулю порізати кубиками, додати до грибів, посолити, поперчити, обсмажити все разом. Остудити.

Готову картоплю збити в пюре, додати вершкове масло, яєчні жовтки і дрібно натертий сир. Все це ретельно збити.

За допомогою кулінарного шприца видавити картопляне пюре кружечками на заздалегідь підготовлену харчовий папір для випічки. Кошики змастити яєчним жовтком.

Поставити деко в духовку при температурі 180 градусів. Коли кошики підрум'яняться, дістати деко і наповнити кошики начинкою, посипати натертим сиром, і знову в духовку, але вже з начинкою на 15 хвилин.

Прикрасити петрушкою.
Картопляні кошики з грибами і шинкою
Картопляні кошики з грибами і шинкою






Картопляний гарнір



Інгредієнти:
- картопля (за кількістю осіб)
- часник
- кріп
- петрушка
- перець червоний стручковий
- рослинна олія
- сіль (кількість інгредієнтів - за смаком)

Приготування
Дрібно нарізаємо часник, зелень, перець. Солимо, заправляємо рослинною олією і перемешиваем.Надрезаем картоплю скибочками товщиною 2-4 мм не до кінця, а так, щоб вона могла розвернутися віялом. Для такого нарізування картоплину зручно помістити на ложку - краю ложки не дадуть прорізати картоплину до кінця. Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками. Або укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки. Викладаємо нарізану картоплю в форму і начиняємо розрізи овочевий смесью.Сбрызгиваем зверху рослинним маслом і поміщаємо в духовку при 200°С. Запікаємо 1 годину. Цей гарнір підходить до багатьох страв. ПРИМІТКА. За смаком до овочевої суміші можна додати трохи дрібно нарізаного сала або свинокопченостей.
Картопляний гарнір



Картопляна запіканка



Інгредієнти:

великий картопля - 2 шт.
печериці - 300 гр.
великий помідор - 1 шт.
відварна куряча грудка - 1 шт.
твердий сир - 300 гр.
вершки - 150 гр.
яйце - 1 шт.
сіль, спеції

Приготування:

Картоплю і помідор нарізати не крупно соломкою. Гриби теж нарізати. Курячу грудку порвати на тонкі волокна. Сир натерти на крупній тертці.
Соус: змішати яйце з вершками і спеціями.
Всі овочі, курку і половину тертого сиру перемішати, посолити і викласти у форму для запікання.
Залити все соусом. Зверху засипати залишилися сиром.
Накрити фольгою або кришкою і поставити в розігріту до 180-200 градусів духовку. Через 40 хв зняти кришку (фольгу) і залишити в духовці до утворення рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!
Картопляна запіканка






Смажений в духовці картопля зі спеціями!



Інгредієнти:

- 8 середніх картоплин
- 1.5 ч.л. меленого перцю
- 1.5 ч.л. кмину
- 1.5 ч.л. паприки
- 2 ч.л. суміші італійських трав
- 1.25 ч.л. солі
- 2 яєчних білка

Приготування:

1. Очистити і промити картоплю.
2. Збити яєчні білки.
3. Перемішати всі спеції.
4. З'єднати картоплю з білками.
5. Перемішати з приправами.
6. Змастіть деко олією і помістіть на нього картоплю. Потім помістіть все в розігріту духовку до 220с на 40 хвилин. Для кращого результату, бажано перемішувати картоплю кожні 10 хвилин.
Смажений в духовці картопля зі спеціями!



Запечений картопля



Інгредієнти:

4 великі розсипчасті картоплини
1 ст. л. соняшникової олії

Для начинки:
100 г сиру гауда або чеддер
125 р сметани
2 ст. л. подрібненої цибулі
сіль, перець

Рецепт:

1.Разогрейте духовку до 200°С духовку з конвекцією до 180°С). Застеліть деко папером для випічки. Ретельно помийте картоплю щіткою і насухо протріть його паперовим рушником. Покладіть картоплю на деко і збризніть олією. Запікайте в попередньо розігрітій духовці близько години.

2.Тем часом натріть сир на крупній тертці. Змішайте половину сиру, сметану і столову ложку подрібненої цибулі. Посоліть і поперчіть.

3.Слегка остудіть картоплю. Відріжте поперек від кожної картоплини скибку товщиною близько сантиметра. Обережно вийміть ложкою середину, залишивши стінки товщиною в сантиметр. Перекладіть м'якоть картоплю-ля в миску і розімніть її виделкою. Змішайте із сиром, сметаною і цибулею.

4.Наполните отриманою масою картоплю. Посипте сиром, що залишився. Викладіть картоплю на деко і запікайте в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин, поки сир не розплавиться. Посипте залишилися цибулею. Подавайте гарячим.
Приємного апетиту!!
Запечений картопля

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика