Кабачково-курячі котлетки
Інгредієнти:
З 1 кабачка, цибулині і яйцю. Кабачки можна брати будь-які, але більш смачні котлети виходять з цукіні. Кілька зубчиків часнику і 700 гр. курячого фаршу, 0,5 склянки молока і 2 невеликих шматочка білого хліба. Сіль і перець за смаком. Можна взяти приправи для котлетного фаршу. Смажити котлети на олії - в ідеалі, прекрасно підходить оливкова олія, але можна використовувати і звичайне.
Приготування:
З білого хліба прибираємо кірки, розмочуємо його в молоці. Цукіні очищаємо - видаляємо не тільки насіння, але і шкірку, після цього кабачок натираємо на дрібну тертку. Дрібно рубаємо часник і цибулю. Всі компоненти змішуємо, додаємо фарш, солимо і перчимо отриману масу. Формуємо котлети і обсмажуємо з обох боків на олії.
Котлети з дуже смачною начинкою!
Інгредієнти:
Для фаршу:
●500 курячого фаршу
●1 цибулина
●1-2 зубчики часнику
●хліб (за смаком)
●1 яйце
●сіль,перець
Для начинки:
●100-150 г сиру натерти на дрібній тертці (у мене моцарела)
●2 варені яйця натерти на дрібній тертці
●петрушку і кріп дрібно нарізати
●2 ст ложки вершкового масла кімнатної температури
●можна додати улюблені приправи
Приготування:
Приготувати фарш. У мене вийшов рідкуватий. Може бути хліб треба було краще вичавлювати (я його замочила у воді). Але у кого теж вийшов рідкуватий, не переживайте, все вийде...
Руки змочити у воді, наберіть ложкою фарш, зробіть у середині поглиблення і покладіть туди начинку
Потім сформуйте котлетку. Мокрими руками це легко зробити - фарш не липне
Смажити на розігрітому рослинному маслі на слабкому вогні, з двох сторін до рум'яної скоринки. Накривати кришкою не треба. Котлетки дуже швидко готуються!
Це така смакота вийшла! Такі ніжні! Соковиті!
Ми їли з вареною картоплею і помідорами.
Приємного апетиту!
Італійські котлети з картоплею по-селянськи
Інгредієнти:
1 кг картоплі
слабожгучая паприка
кайенский перець
морська сіль
сушений орегано
4 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
100 г в'ялених томатів
Для биточків:
1 вчорашня булочка
1 головка ріпчастої цибулі
1 зубчик часнику
600 г змішаного фаршу свинина/яловичина
1 ч. л. морської солі
1 ч. л. гірчиці
1 яйце.
2 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
1. Для приготування картоплі розігрійте духовку до 175 °С. Картоплю вимийте, почистіть і наріжте часточками.
2. Змішайте 1 столову ложку паприки, 1/2 чайної ложки кайенского перцю, 2 чайні ложки морської солі і 2 столові ложки орегано. Відкладіть 1 чайну ложку цієї суміші, решта розведіть з 4 столовими ложками оливкової олії і лимонним соком. Руками обваляйте картоплю в отриманому пряному оливковій олії. Запікайте на деку в гарячій духовці приблизно 30 хвилин, час від часу перевертаючи.
3. Для приготування биточків замочіть хліб. Цибулю наріжте кубиками. Часник порубаєте. Змішайте фарш, віджатий хліб, яйце, цибуля. часник, чайну ложку солі і гірчицю. Поперчіть і зліпіть 8 котлеток. Обсмажте їх по 4 хвилини з кожного боку на 2 столових ложках олії.
4. За 10 хвилин до кінця приготування картоплі покладіть між її часточками томати. За 3-4 хвилини до фіналу посипте картоплю залишками суміші спецій і переверніть його. Розкладіть картопля по тарілках разом з биточками. До цієї страви можна подати соус «сальса верде».
"Овочеві котлети на пару"
Інгредієнти на 3 порції:
- Капуста - 1\4 (середнього качана)
- Морква - 1 шт (середня)
- Перець болгарський (у мене червоний) - 2 шт
- Яблуко - 1 шт (маленьке)
- Помідор - 1-2 шт
- Картопля - 2 шт
- Каррі - 1 ч.л.
- Сіль - 1 ч.л.
- Цукор - 2 ч.л.
- Борошно - близько 5 ст.л.
Приготування:
1. Овочі подрібнити (в измельчителе) або потерти на тертці.
2. Додати спеції, сіль, цукор.
3. Додати борошно.
4. Накатати кульки і викласти їх в пароварку.
5. Готувати в пароварці 15 хвилин.
ПІКАНТНІ КОТЛЕТКИ
Інгредієнти:
Куряче філе
Сир
Кабачок
Перець болгарський
Борошно
Яйце
Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти приблизно в рівних кількостях.
Філе, перець, кабачок порізати на маленькі шматочки. Сир натерти на крупній тертці.
Порізані овочі, філе курки, сир, борошно, яйця замісити в фарш. Посолити, поперчити.
Обсмажити на рослинній олії у формі котлет , приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
Смачні домашні котлети - всі секрети приготування
Смачні домашні котлети стали виходити у мене тільки з досвідом прожитих років і кількістю приготованих котлет. Хоча спочатку було всяке - і жорсткі, і пересолені і просто якісь «гумові».
Зате зараз у мене виходять смачні домашні котлети, які просто тануть у роті і просяться в тарілку самі по собі.
Завдяки деяким секретам або просто тонкощам приготування котлети виходять соковиті, ніжні і повітряні.
Смачні домашні котлети - секрети приготування:
* Фарш для котлет краще брати змішаний: свинина з куркою або свинина, яловичина, і курка.
* Булку або хліб замочити в вершках.
* У котлети додаємо тільки жовток, білок надає їм твердість.
* Цибулю дрібно ріжемо і товчемо в ступці для соковитості.
* Все для тієї ж соковитості розвести фарш окропом. Як не дивно, але котлети виходять дуже соковитими.
* Додати у котлети дрібно натерту картоплю або дрібно нарізану сиру капусту для додаткової соковитості і легкості.
* Для соковитості додати бульйон, а не кефір або сметану.
* Обов'язково вибити готовий фарш.
* Обсмажувати котлети в клярі - суміші з борошна, молока і яєць.
Всі ці тонкощі допоможуть вам приготувати смачні і соковиті котлети.
Інгредієнти:
* Фарш - 600 грам;
* Цибуля - 1 шт.;
* Булка або хліб - 200 грам;
* Вершки - 50 грам;
* Сіль, перець, приправи для котлет - за смаком;
* Часник - 1-2 зубчики;
* Картопля - 1 штука;
* Жовток - 1 шт.
* Зелень за бажанням.
Приготування:
1. М'ясо пропустити через м'ясорубку.
2. Цибулю нарізати і розтерти.
3. Хліб замочити в вершках.
4. Картоплю чи капусту подрібнити.
5. Змішати всі, додати приправи, часник і вибити фарш.
6. Дати трохи постояти в холодильнику.
7. Сформувати котлети, кожну можна вкласти трохи замороженого бульйону або води - це додасть додаткову соковитість.
8. Обсмажити, вмочивши в кляр або просто в борошно, з двох сторін до скоринки.
9. Готові котлети обов'язково довести до готовності в духовці або в казані. Я найчастіше викладаю в казан, наливаю трохи бульйону, додаю перець, лавровий лист і даю протушкувати на маленькому вогні хвилин 15.
Якщо ви будете дотримуватися цих порад, смачні домашні котлети будуть виходити у вас завжди.
Приємного апетиту
Немає коментарів:
Дописати коментар