Бісквіт на кефірі
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
Масло або маргарин - 100 гр.
Цукор - 0,5 ст.
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2 ст.
Кефір - 0,5 л.
Сода - 0,5 ч.л.
Сіль, ванілін, родзинки.
Приготування:
Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо муку і перетираємо все до однорідної маси. Ретельне перемішування - запорука хорошої якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промитий і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п'ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою
Швидкий бісквіт до чаю
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти для приготування:
-Яйце куряче - 2 шт
-Молоко - 10 ст. л.
-Масло рослинне - 4 ст. л.
-Какао - порошок-3 ст. л.
-Цукор - 8 ст. л.
-Борошно пшеничне - 6 ст. л.
-Розпушувач тіста - 1 ч. л. (або сода, погашена оцтом)
1. Збиваємо яйця з цукром.
2. Додаємо какао і акуратно перемішуємо.
3. До шоколадної суміші додаємо борошно і розпушувач тіста і все ретельно перемішуємо.
4. До отриманої досить густого тесту додаємо рослинне масло і молоко, добре вимішуємо.
5. Виливаємо тісто у форму змащену маслом (примітка - я використовувала звичайну ємність для підігріву в мікрохвильовці, пластикову, без змазування маслом) і відправляємо в мікрохвильову піч на максимальну потужність (примітка - у мене потужність 850, готувався 4 хвилини). Якщо потужність 1000, то на 3 хвилини, якщо 800 - то на 3,5 хвилини.
6. Через 4 хвилини у нас виходить ось такий чудовий бісквіт :)
Класичний бісквіт
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
ПІДПИШИСЬ І ПРОЧИТАЙ РЕЦЕПТ ПОВНІСТЮ ПІД ФОТО ➨
Класичний бісквіт ➨ ( спочатку підпишись ) Інгредієнти: - 1 склянка цукру, - 1 склянка борошна, - 4 яйця - ванілін на кінчику ножа Приготування: Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати.. |
КЛАСИЧНИЙ БІСКВІТ
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.
І вам удачі і приємного апетиту!
Бісквіт із згущеного молока
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.
Інгредієнти:
- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.
Приготування:
Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.
Поступово додавати борошно з розпушувачем.
За бажанням додати какао або інші наповнювачі.
Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.
Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С
Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Бісквіт із згущеного молока
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.
Інгредієнти:
- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.
Приготування:
Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.
Поступово додавати борошно з розпушувачем.
За бажанням додати какао або інші наповнювачі.
Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.
Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С
Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Немає коментарів:
Дописати коментар