Соковита запіканка з курочкою
Інгредієнти:
Куряче філе - 500г
Цибуля ріпчаста (великий) - 3 шт.
Картопля (середній) - 4 шт.
Яйця - 3 шт.
Сир плавлений - 3 шт.
Йогурт (без добавок або сметана) - 0,5 склянки
Сіль - за смаком
Зелень кропу
Перець чорний - за смаком
Приготування.
Форму для запікання змастити олією. Картоплю очистити, порізати кружечками. Укласти на дно, посолити. Картоплі треба зовсім трохи, щоб тільки прикривала дно. Цибулю порізати півкільцями. Укласти поверх картоплі. Куряче філе порізати шматочками. Викласти на цибулю, посолити, поперчити.
Для заливки змішати блендером яйця, сир і йогурт (сметану). Заливку вилити на куряче філе, розрівняти.
Поставити в гарячу духовку, запекти до рум'яної скоринки. За 10-15 хвилин до готовності посипати зеленню. Приємного апетиту!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Сирна запіканка з сухофруктами
Інгредієнти:
Творог9%(пастоподібний) -400г
Вершки 10% - 200г
Яйце - 4шт
Манка - 1ст.л.
Цукор - 100г
Ванільний цукор-0.5ч.л.
Сухофрукти(родзинки, курага, чорнослив) - 150г
Приготування:
Сир, вершки, 2яйца, 2желтка, манку і цукор - пробити блендером до однорідної консистенції. Сухофрукти добре промити і обдати окропом, дрібно нарізати і підмісити до сирної маси. 2белка збити в міцну піну і акуратно вмішати в сирну масу, викласти її у форму, змащену злив. маслом і присипану панировачными сухарями і поставити в розігріту до 170 градусів духовку - випікати 50 хвилин. Готову запіканку охолодити і нарізати на порційні шматочки. При подачі полити сметаною. Приємного апетиту!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Повітряна сирна запіканка з чорносливом і яблуками
Інгредієнти:
Сир домашній жирний маслянистий 500-600гр.
Вершки жирні 150мл.
Молоко згущене з цукром пів банки (орієнтуйтеся на свій смак)
Яйце куряче 3шт.
Пудинг ванільний (сухий) 80гр.
Манка 1-3 ст.ложки (залежить від якості сиру)
Чорнослив свіжий 10шт. (або велика червона слива)
Яблука солодких сортів 1-2шт. (розрізати кожну на 6-8частей, видалити насінну коробку)
Форма d 22см.
Папір для випічки.
Приготування:
Сир перекладаємо в миску, розминаємо картофелемялкой (якщо сир з крупинками можна протерти через сито, я дуже не люблю цю процедуру) додати яйця і вершки, перемішати, не збивати.
У згущене молоко всипати пудинг і перемішати, це потрібно зробити, щоб суха суміш рівномірно розподілилася в запіканці.
Додаємо згущене молоко з пудингом в сирну масу, перемішуємо. Чорнослив, порізаний шматочками, з'єднайте з тестом. Якщо у вас був ніжний, рідкий сир, додайте в тісто 2-3ст.ложки манки.
Перекладаємо масу у форму, дно краще застелити папером для випічки.
Верх розрівнюємо і прикрашаємо скибочками яблук по своєму смаку.
Випікаємо в духовці при 180град, до готовності, на дно духовки варто поставити миску або сковороду з водою. Показник готовності - схватившаяся маса по всій поверхні (серединка не довжка тремтіти як у чізкейку.)
Дати охолонути у формі і можна подавати.
Приємного апетиту Вам і Вашим близьким!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Сирна запіканка без борошна і манки
Інгредієнти:
сир 500гр.
яйця 4-5шт.
цукор 2/3 склянки
масло вершкове 30г.
ванілін
курага
родзинки
додатково:
масло вершкове для змащування форми
солодкі мелені сухарі
Приготування:
Для обсипання форми для випічки я беру товчені сухарі з солодкої булочки - це додає готової запіканці прекрасну скоринку і смак. Якщо сподобається з сухариками, то спробуйте посмажити сирники, які треба обваляти в таких сухариках замість борошна - буде просто прекрасний смак .
Сир можна збити блендером або пропустити через м'ясорубку - це лише справа смаку. Нам , буває, хочеться і однорідної запіканки, але частіше - з крупиночками сиру. Так-же без різниці яка жирність у сиру. Якщо сир знежирений, то можете присмачити його вершковим маслом. Я купую тільки домашній сир, і люблю , щоб не було зайвої сироватки.
Я рукою перемішую сир з яйцями, цукром,шматочками вершкового масла, ваніліном. Потім додаю родзинки, шматочки кураги і перемішую ще раз.
Форму для випічки (у мене скляна) щедро змастити вершковим маслом і густо обсипати сухарями. Вилити сирну масу у форму . Якщо залишилися сухарі, то не соромтеся, посипте ними і зверху. Якщо подобається, то зверху маси розкладіть дрібне галетне печиво, размоченное злегка в молоці.
Випікати запіканку треба при середній температурі (150 - 160 *) 30 хвилин. Потім я вимикаю духовку, а запіканку не дістаю хвилин 5.
На фото запіканка тільки з духовки, вона із знежиреного сиру, з маслом, яєць 5 штук, сухариків на посипання зверху не залишилося. Чесно кажучи, я на око все кладу, виходячи з того, що є в холодильнику, на результат випічки це не впливає ні грама.
Якщо ви теж не любите сирні запіканки з манкою, борошном та ін., то спробуйте мій рецепт . Запіканка буде дуже соковита, м'яка і не опадає після випічки і охолодження.
Приємного апетиту!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар