Гаряча закуска з лаваша
Ця незвичайна хрустка закуска з лаваша порадує Вас своїм смаком, а особливо тих, хто не байдужий до чебуреків.
Інгредієнти:
- 6 тонких лаваша
- 200 г курячих шлуночків
- 200 г курячих сердечок
- 150 г твердого сиру
- 2 яйця
- зелена цибуля
- кріп
- перець, сіль
- масло рослинне для обсмажування
Відварюємо шлуночки і сердечка і подрібнюємо їх у блендері.
Кріп і цибулю подрібнюємо ножем і додаємо до потрошкам.
За допомогою дрібної терки натираємо сир, змішуємо його з іншими інгредієнтами, додаємо жовтки, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Начинка готова. Тепер розрізаємо лаваш на трикутники, на край лаваша викладаємо начинку й загортаємо у вигляді "сигар", змащуючи кінчики білком.
Обсмажуємо їх на рослинному маслі. Після обсмажування викладаємо "сигари" на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
Хрусткі красені готові! Подавати зі сметаною.
Приємного апетиту!
Закуска по-селянськи
Інгредієнти на 4 порції:
Оселедець солоний 1 шт
Картопля 3 шт
Цибуля ріпчаста 1 шт
Масло рослинне 3 ст. л.
Оцет 9% 1 ч.л
Цукор 0.5 ч.л
Сіль, перець 0.25 ч.л
Приготування:
Слабосолону оселедець обробити на філе. Нарізати шматочками.
Картоплю помити, зварити в "мундирі". Охолодити, очистити і нарізати кружальцями.
Цибулю нарізати тонкими скибочками, розібрати на кільця.
Заправка. Рослинна олія змішати з оцтом, цукром, сіллю і чорним перцем.
На широке блюдо викласти шматочки оселедця, поруч гуртки картоплі і кільця цибулі. Полити заправкою. За бажанням прикрасити зеленню.
Красива і смачна закуска з оселедця
Інгредієнти:
- оселедець
- огірок
- червоний перець
- яйце - 1 шт
- одна цибулина
- зелень (кріп,петрушка-за смаком)
- морква 2 шт
- желатин
- майонез
Приготування:
Беремо 1 оселедчик і розбираємо на 2 філе без кісток. Огірок порізати тоненькими пластинками.
Беремо половинку червоного перцю і нарізаємо його квадратиками. Варене яйце і варену моркву порізати на маленькі кубики.
Зелень дрібно порізати.
Замочити 1 ст ложку розчинної желатину 100 гр окропу,розмішати до повного растворения.Хорошо змішати 3-4 стол.ложки майонезу з 2-3 ложками розчину з желатином.
Змішати з підготовленою нарізаною начинкою для риби(огірок і перець червоний залишаємо і не змішуємо з майонезом).
Тепер беремо харчову плівку і на неї будемо збирати шарами:
половинка філе, половина яєчно-морквяної суміші, половина пластинок огірка, перцю, тепер повторюємо: друга половина яєчно-морквяної суміші, друга половина пластинок огірків і друга половина філе оселедця.
Щільно загорнути у вигляді ковбаси або прямокутника за допомогою харчової плівки, краї зав'язати.
І прибираємо на ніч на холод.
На наступний день дістаємо і ріжемо на красиві шматочки.
Приємного апетиту!
Закуска "Дракончики"
Інгредієнти:
- Яйця - 3 шт
- Ікра - 6 чайних ложок
- Сир плавлений вершковий - 50 г
- Кріп
Приготування:
Яйця зварити, остудити, почистити, розрізати навпіл. Білки акуратно очистити від жовтків.
Жовтки перекласти на блюдечко і розім'яти виделкою.
Кріп дрібно нарізати. У ємності змішайте сир, жовтки і кріп.
Повинна вийти густа маса. У половинки білків кладемо ікру.
З сирно - укропно - жовткової маси ліпимо голови дракончиків і ставимо їх на начинені білки.
З огірка робимо вушка і оченята драконів. Зіниці - горошини чорного перцю. А з кропу робимо подобу гнізда. Закуска готова.
Гаряча закуска в багеті
Інгредієнти:
-Багет 1шт.
-шинка або сосиски 200-300 гр.
-ковбаса копч. 200-300 гр.
-яйце 1 шт.
-помідор 1 шт.
-огірок свіжий 1 шт.
-сир 150-200 гр.
-майонез або сметана
-сіль/перець
Приготування:
Багет розрізати упоперек на 3-4 части.Каждую частину розрізати вздовж на 2 половинки.Аккуратно вийняти м'якуш з половинок багета,залишаючи стінки товщиною 1 см.Приготовить начинку.Ветчину,ковбасу,огірок,помідор порізати кубиками.Все перемешать.Добавить яйце (можливо знадобитися не всі яйце - маса не повинна стати жидкой.Положить трохи майонезу,щоб маса стала вязкой.Наполнить цією начинкою багет,посипати сыром.Запекать в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 гр.
Приємного апетиту!
Гаряча закуска в лаваші - просто, соковито, ситно!
Інгредієнти:
На 1 порцію:
вірменський лаваш (тонкий)- 0,5-1 шт,
гурток помідора,
гурток шинки,
яйце - 1 шт,
зелень
сир твердий - 20 г,
вершкове або рослинне масло для смаження,
сіль,
перець
Приготування:
Помідор вимити і порізати на кружечки. Сир натерти на тертці. Зелень вимити, обсушити і порубати. Нарізати шинку. Лаваш добре збризнути холодною водою і покласти на розігріту з рослинною олією або вершковим маслом сковороду так, щоб краї звисали за бортики сковороди (засмаженої стороною вгору). Якщо лист лаваша великий - розріжте його навпіл. В середину листа лаваша покласти кружок помідора . Трохи посолити.
Зверху на помідори гурток шинки (у мене - варена ковбаса).
Потім розбити сире яйце. Посолити, поперчити. Зверху все посипати тертим сиром і рубаною зеленню (сьогодні у мене зелені не знайшлося).
Підвернути краю лаваша до центру і смажити до рум'яної скоринки (можна зробити сильно або середньо засмажену шкуринку за бажанням). Акуратно перевернути на іншу сторону,посипати зверху тертим сиром і смажити ще кілька хвилин, до рум'яної скоринки.
Подавати закуску гарячою.
Немає коментарів:
Дописати коментар