Картопля, запечена в духовці - така, як хотілося, але довго не виходило.
Інгредієнти
Спосіб приготування
картопля
розтоплений курячий жир або олію
борошно
сіль
суміш спецій (орегано, сухий часник, паприка, але, загалом ті, які ви любите)
Це не рецепт, швидше метод. У мене довго не виходила картопля з скоринкою. І зі сметаною пробувала, і в маслі залишала. А тут знайшла в журналі цей спосіб. Простий і ефективний, так, що навіть такому розпещеному гурману, як я припало до душі. А мене такими речами здивувати важко.
Може бути, кому-то він буде в новинку, як мені.
Отже, чистимо картоплю і ріжемо його на частини, не дуже великі.
Варимо приблизно 7-10 хвилин, зливаємо воду і залишаємо, щоб трохи охолов.
Остиглі, але теплуваті шматочки обвалюємо в борошні із сіллю і вашими улюбленими спеціями.
Викладаємо на змащену жиром пергаментний папір, на відстані один від одного, не обвалюючи і ставимо в гарячу духовку до готовності.
У журналі було сказано перевернути, але я забула і нітрохи не гірше! Скоринка була з усіх боків!
#вторые_блюда@cook_good
Цвітна капуста з помідорами в духовці
55,4 ккал/100 г
Капуста цвітна розібрана на суцвіття(1000 г)
Томати, нарізані півкільцями (ґрунтові) (500 г)
Тертий сир голландський (85 г)
Часник дрібно різаний (15 г)
Сіль поварена харчова (3 г)
Перець чорний мелений (3 г)
Дуже легко і швидко:капуста при темп.220-30 хв, пару раз перешкодивши в листі;зверху помідори, часник, сир і ще 15 хв.
б-4.1; ж-1.8 ; у-5.7
Лосось з картоплею, запечений в духовці.
Вам буде потрібно:
- філе лосося - 1 кг
- картопля - 4-5 шт
- помідори чері - 6-8 шт
- стебло селери
- цибуля
- суміш ароматних гострих перців, розмарин, сіль
- оливкову олію - 4-5 ст.л
Як готувати:
1. Філе наріжте великими шматками. Поперчіть сумішшю свіжомелених перців, злегка посоліть і залиште для просочування на пів години.
2. Помідори розріжте на 4 частини, цибулю півкільцями, селера тонкими шматочками поперек.
3. Картоплю відваріть в шкірці до напівготовності. Потім остудіть, очистіть і наріжте круглими скибочками.
4. У мисці змішайте картоплю, розтертий розмарин, сіль, оливкова олія. Додайте помідори, цибулю і селеру. Перемішайте.
5. Розподіліть всі на деку з шматками лосося, намагаючись, щоб картопля була знизу.
6. Запікайте в духовці на середньому рівні, 25-30 хвилин при температурі 180 гр.
Приємного апетиту!
"Наивкуснейшая картопля в духовці"
Інгредієнти:
Картопля 5 великих шт.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Морква-1шт.
Спеції
Томат 2-3 ст.л.
Рослинна олія 2-3 ст.л.
Зелень
Приготування:
Картоплю почистити і порізати середніми шматочками.
Цибулю порізати крупно.
Моркву порізати шматочками. Не тріть на тертці - вона розвариться. А так виглядає дуже красиво.
Додати спеції (у мене універсальна приправа), посолити, поперчити.
Додати рослинне масло і томат. У мене домашній, але з магазинним ще смачніше виходить.
Ретельно перемішати і обережно викласти в рукав для запікання, попередньо зав'язаний з одного боку. Рукав проколоти в декількох місцях зверху.
Запікати близько 1-1,5год. у духовці. Я запікаю на максимальній температурі.
Потім дістати. рукав розрізати зверху.
Висипати картоплю на блюдо і посипати зеленню. Красиве, апетитне, неймовірно смачне блюдо готове!
Як правильно запікати качку в духовці?
Вам знадобиться: качка, яблука, апельсини, часник, рослинне масло, спеції, сіль, чорний перець.
1. М'ясо качки по своїй фактурі близько до дичини, тому вимагає попереднього маринування. На початку потрібно приготувати суміш для маринаду. Потрібно почистити часник, видавити його в чашку. Насипати туди ж спеції, сіль, перець, налити оливкової олії і перемішати суміш. Потім в отриману суміш потрібно видавити сік одного апельсина. Важливо простежити за тим, щоб апельсинові кісточки не потрапили в суміш.
2. Поки маринад настоюється, потрібно підготувати качку до маринування. Качку потрібно розморозити, якщо ж качка свіжа, то тільки ретельно промити і видалити нутрощі. Потім просушити качку з допомогою серветок, інакше маринад не буде вбиратися в тушку.
3. Потім потрібно натерти маринадом тушку качки, щільно загорнути в поліетиленовий пакет і відкласти мінімум на годину в прохолодне місце. У цей час можна підготувати начинку для фарширування.
4. Начинку для качки готуємо з потрухів, часнику і яблук. Потрухи нарізати на дрібні шматочки, часник ріжеться пластинками. Потім очищені яблука нарізаємо кубиками завбільшки 2 сантиметри і додаємо в начинку. Залишиться лише додати спеції на ваш смак, ретельно перемішати суміш - і начинка для качки готова.
5. Потім потрібно набити начинкою качку. Після того, як фарширування завершена - качку можна зашити нитками, або скріпити зубочистками. Підготовлену таким чином качку потрібно помістити в пакет і знову відкласти маринуватися тепер на 3 години.
6. Після цього потрібно розстелити фольгу у кілька шарів і покласти качку на деко (можна зробити підкладку з гуртків апельсинів). Потім потрібно загорнути качку в фольгу дуже акуратно, щоб фольга не порвалася. Після цього качка ставиться в дуже гарячу духовку і протягом 30 хвилин пропікається по максимуму. Потім температуру потрібно прибрати на половину і запікати близько 2,5 годин при помірній температурі.
7. Після 2,5 годин потрібно розгорнути фольгу і запікати у відкритому вигляді для утворення скоринки. У цей час потрібно поливати качку виділився жиром кожні 10 хвилин, щоб качка не підгоріла.
Омлет з помідорами і шинкою в духовці
Інгредієнти:
4 яйця
200мл. молока
200гр. помідорів
200гр. шинки
1 цибулина
Сіль, перець
1ч. ложка борошна
Рослинна олія
Приготування:
Подрібнюємо цибулю. Нарізаємо шинку соломкою, помідори - невеликими кубиками. Обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки, додаємо до нього шинку, злегка обсмажуємо.
На дно форми для запікання викладаємо шинку з цибулею. На неї викладаємо шар помідорів.
Збиваємо яйця, додаємо борошно, сіль і чорний перець. Додаємо молоко і гарненько перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю шинку і помідори. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при середньому жарі. Готове! Дуже апетитне і ситне блюдо. Чудово підійде для домашнього обіду. Відмінне поєднання яєць, помідорів і бекону подарують відмінний смак цього блюда.
Немає коментарів:
Дописати коментар