Естонська випічка
Інгредієнти:
Тепле молоко - 120 мл
Цукор або мед - 1 чайна ложка
Яєчний жовток - 1 шт
Вершкове масло - 30 г
Щіпка солі
Дріжджі - 15 г
Борошно - 300 г
Додатково:
Вершкове масло - 50 г
Цукор - 3-4 столових ложки
Кориця - 1-2 чайної ложки
Приготування:
1. Дріжджі розчиніть у теплій (не гарячій!) молоці з цукром і залишіть у теплому місці, щоб запенились. Вершкове масло (30 г) розтопіть збийте з жовтком, всипте борошно, сіль, влийте дріжджі і замісити тісто руками.Готовое тісто викладіть в промаслений миску і закрийте. Залиште в теплому місці на 1-2 години або поставте в вимкнену нагріту до 30°C духовку.
2. Вершкове масло (50 г) змішайте з 3-4 ложками цукру і корицею до однорідної маси.
3. Розімніть тісто руками, розкачайте товщиною в 1 см. Нанесіть суміш масла, цукор і кориці на пласт тіста, щільно скрутіть в рулет.
4. Скручений рулет розрізати навпіл уздовж, залишаючи неразрезанным кінчик. Переплетіть 2 половинки і з'єднайте кінці, щоб утворилося замкнене коло.
5. Змастіть залишилася маслянно-цукровою сумішшю перед тим, як відправляти в піч. Після викладіть на деко і випікайте при 200°с протягом 20-25 хвилин. На останні 5-10 хвилин можна зменшити температуру до 180°C.
6. Дістаньте з духовки, присипте цукровою пудрою або змастіть сумішшю лимонного соку з цукровою пудрою.
Приємного апетиту
Випічка з Естонії
Інгредієнти:
Тепле молоко - 120 мл
Цукор або мед - 1 чайна ложка
Яєчний жовток - 1 шт
Вершкове масло - 30 г
Щіпка солі
Дріжджі - 15 г
Борошно - 300 г
Додатково:
Вершкове масло - 50 г
Цукор - 3-4 столових ложки
Кориця - 1-2 чайної ложки
Приготування:
Дріжджі розчиніть у теплій (не гарячій!) молоці з цукром і залишіть у теплому місці, щоб запенились. Вершкове масло (30 г) розтопіть збийте з жовтком, всипте борошно, сіль, влийте дріжджі і замісити тісто руками.Готовое тісто викладіть в промаслений миску і закрийте. Залиште в теплому місці на 1-2 години або поставте в вимкнену нагріту до 30°C духовку.
Вершкове масло (50 г) змішайте з 3-4 ложками цукру і корицею до однорідної маси.
Розімніть тісто руками, розкачайте товщиною в 1 см. Нанесіть суміш масла, цукор і кориці на пласт тіста, щільно скрутіть в рулет.
Скручений рулет розрізати навпіл уздовж, залишаючи неразрезанным кінчик. Переплетіть 2 половинки і з'єднайте кінці, щоб утворилося замкнене коло.
Змастіть залишилася маслянно-цукровою сумішшю перед тим, як відправляти в піч. Після викладіть на деко і випікайте при 200°с протягом 20-25 хвилин. На останні 5-10 хвилин можна зменшити температуру до 180°C.
Дістаньте з духовки, присипте цукровою пудрою або змастіть сумішшю лимонного соку з цукровою пудрою.
Тісто, з якого завжди виходить вдала випічка
Інгредієнти на 10 порцій:
- 1 склянку молока (теплого)
- 2 столові ложки цукру
- 2 чайні ложки сухих дріжджів (1 пакетик 7 г)
- 500 г борошна
- 200 г вершкового масла (або маргарину)
- 2 яйця
Покладіть в молоко пакетик дріжджів. Додайте туди 2 столові ложки цукру (обов'язково!!!). Розмішайте цукор і дріжджі, щоб цукор розчинився, а дріжджі змішалися з молоком.
Поставте мисочку з дріжджами в тепле місце хвилин на 10-15. Нам потрібно отримати дріжджову шапочку.
Просійте борошно в миску. Візьміть 200 г м'якого масла, яке ви заздалегідь зігріли. Масло з борошном руками ретельно перетворіть в дрібну крихту.
Тим часом дріжджі дали шапочку. 2 яйця додаємо в борошно з маслом. Візьміть молоко з дріжджами і вилийте його в миску. Все перемішайте. Тісто має бути досить щільним.
Поставте тісто на 3 години в холодильник. Потім діставайте потроху тіста і разделывайте пиріжки, а тісто постійно тримаєте в холодильнику, а то розтане.
Пиріжки на деко не расстаиваем - відразу в духовку, як зліпили. Якщо тісто треба терміново, то в олійно - борошняну крихту НЕ додаємо яйця зовсім, і тісто ставимо в холод тільки на півгодини.
Ну дуже смачна випічка без яєць, жиру і цукру!
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна
- півлітра апельсинового соку
- 500 г суміші - горіхи, родзинки, курага, чорнослив, цукати з фруктів
- 2 повні чайні ложки розпушувача
- Цукрова пудра для обсипання (за бажанням)
Приготування:
У ємність викладаємо суміш і заливаємо соком залишаємо на ніч (годин на 12).
За ніч суміш багато соку в себе вбирає. Висипаємо розпушувач в суміш і добре розмішуєм.
Всипаємо борошно і добре перемішуємо. Форму змащуємо і обсипаємо манкою.
Духовка на 180-190 С. Викладаємо суміш у форму і випікаємо до готовності.
Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою.
Естонська випічка
Вам буде потрібно:
Тепле молоко - 120 мл
Цукор або мед - 1 чайна ложка
Яєчний жовток - 1 шт
Вершкове масло - 30 г
Щіпка солі
Дріжджі - 15 г
Борошно - 300 г
Додатково:
Вершкове масло - 50 г
Цукор - 3-4 столових ложки
Кориця - 1-2 чайної ложки
Приготування:
1. Дріжджі розчиніть у теплій (не гарячій!) молоці з цукром і залишіть у теплому місці, щоб запенились. Вершкове масло (30 г) розтопіть збийте з жовтком, всипте борошно, сіль, влийте дріжджі і замісити тісто руками.Готовое тісто викладіть в промаслений миску і закрийте. Залиште в теплому місці на 1-2 години або поставте в вимкнену нагріту до 30°C духовку.
2. Вершкове масло (50 г) змішайте з 3-4 ложками цукру і корицею до однорідної маси.
3. Розімніть тісто руками, розкачайте товщиною в 1 см. Нанесіть суміш масла, цукор і кориці на пласт тіста, щільно скрутіть в рулет.
4. Скручений рулет розрізати навпіл уздовж, залишаючи неразрезанным кінчик. Переплетіть 2 половинки і з'єднайте кінці, щоб утворилося замкнене коло.
5. Змастіть залишилася маслянно-цукровою сумішшю перед тим, як відправляти в піч. Після викладіть на деко і випікайте при 200°с протягом 20-25 хвилин. На останні 5-10 хвилин можна зменшити температуру до 180°C.
6. Дістаньте з духовки, присипте цукровою пудрою або змастіть сумішшю лимонного соку з цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар