Булочки з маком з листкового тіста.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
500 г листкового тіста
1 склянка маку
1 склянку окропу
1 білок і (1 жовток+1 ч.л.молока для змащування)
0,5 стак.сахара
родзинки - 100-150 грам
Приготування:
За цей час необхідно, поки тісто розморожується, мак залити окропом і залишити для набухання.
Промити і замочити родзинки.
Після того, як тісто розморозиться - трохи розкачати його або розтягнути руками.
Збити білок і цукор, додати проціджений мак і добре розмішати.
Цю суміш нанести на тісто, посипати родзинками і, якщо любите солодше, додати трохи цукру.
Згорнути рулет, розрізати на невеликі шматочки, дати трохи постояти.
Потім змастити жовтком, змішавши його з молоком і посипати трохи маком.
Викласти булочки на деко, застелений пекарської папером і поставити, розігрів духовку до 180 градусів на 15-18 хвилин.
Чудові булочки з маком з листкового тіста і зовсім не трудомісткі!
Булочки з маком з листкового тіста.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
500 г листкового тіста
1 склянка маку
1 склянку окропу
1 білок і (1 жовток+1 ч.л.молока для змащування)
0,5 стак.сахара
родзинки - 100-150 грам
Приготування:
За цей час необхідно, поки тісто розморожується, мак залити окропом і залишити для набухання.
Промити і замочити родзинки.
Після того, як тісто розморозиться - трохи розкачати його або розтягнути руками.
Збити білок і цукор, додати проціджений мак і добре розмішати.
Цю суміш нанести на тісто, посипати родзинками і, якщо любите солодше, додати трохи цукру.
Згорнути рулет, розрізати на невеликі шматочки, дати трохи постояти.
Потім змастити жовтком, змішавши його з молоком і посипати трохи маком.
Викласти булочки на деко, застелений пекарської папером і поставити, розігрів духовку до 180 градусів на 15-18 хвилин.
Чудові булочки з маком з листкового тіста і зовсім не трудомісткі!
Булочки з маком з листкового тіста.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
500 г листкового тіста
1 склянка маку
1 склянку окропу
1 білок і (1 жовток+1 ч.л.молока для змащування)
0,5 стак.сахара
родзинки - 100-150 грам
Приготування:
За цей час необхідно, поки тісто розморожується, мак залити окропом і залишити для набухання.
Промити і замочити родзинки.
Після того, як тісто розморозиться - трохи розкачати його або розтягнути руками.
Збити білок і цукор, додати проціджений мак і добре розмішати.
Цю суміш нанести на тісто, посипати родзинками і, якщо любите солодше, додати трохи цукру.
Згорнути рулет, розрізати на невеликі шматочки, дати трохи постояти.
Потім змастити жовтком, змішавши його з молоком і посипати трохи маком.
Викласти булочки на деко, застелений пекарської папером і поставити, розігрів духовку до 180 градусів на 15-18 хвилин.
Чудові булочки з маком з листкового тіста і зовсім не трудомісткі!
Дуже смачні повітряні булочки, навіть схоже на смак тістечко
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
для тіста:
380 гр. борошна
5 гр.- сухих дріжджів або(15 гр. живих)
75 гр. цукрового піску
щіпка солі
15 гр.- сухого молока або (розчинні вершки для кави)
40 гр.- розтопленого вершкового. масла
1шт.- яйце
200 мл. - молока
для крему:
350 мл. - молока
2 - жовтка
2 ст. л. - крохмалю
4 ст.л. - цукру
пакетик ваніліну
40 гр.- м'яке вершкове масла
приготування тіста
У тепле молоко додати дріжджі, пісок і не багато борошна, поставити в тепле місце. Коли дріжджі оживуть (з'явиться шапочка з бульбашок) додати до них збовтане яйце. Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки (молоко), сіль і з'єднати з дріжджовий сумішшю, поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати охолоджене розтоплене масло і знову замісити. Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 2 години.
приготувати крем:
В теплому молоці розвести крохмаль, додати жовтки, цукор, ваніль, і поставити варити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Остудити, додати масло і збити.
Тісто обім'яти, робочу поверхню припылить борошном і розділити тісто на 15 шматочків. Розкачати кожен шматочок овалом 12-15 див,відступити від верхнього краю 3 див і викласти чайну ложку крему. Закрити крем тестом і добре заліпити краю, тісто нарізати смужками, згорнути булочку. Булочки викласти на деко, застелений пекарської папером і залишити на расстойку хвилин на 20.Смазать булочку жовтком. Запікати в розігрітій духовці до 180С 15 хв. до золотистого кольору. Готові булочки накрити рушником і дати відпочити 10-15 хвилин, потім .покрыть цукрових .пудрой. Приємного апетиту!
Автор: Юлія Косаревская
Булочки до обіду за 2 години
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
- 3 чашки теплої води
- 1/2 чашки цукру
- 6 столових ложок рослинного масла
- 1 столова ложка солі
- 2 столових ложки дріжджів
- 2 яйця
- 7-9 чашок борошна
Приготування:
Дуже простий і швидкий рецепт дуже смачних булочок, які можна використовувати для хотдогів або гамбургерів, а так само подати замість хліба до обіду.
Змішайте п'ять перших інгредієнтів, додайте яйця і борошна, щоб отримати м'яке тісто, не прилипающее до рук, додайте масла, якщо необхідно.
Викладіть тісто в змащену олією миску і дайте підійти, через 15 хвилин обімніть, і обминайте кожні 15 хвилин протягом години.
Сформуйте булки і дайте їм підійти протягом години. Випікайте в духовці при температурі 180 C 20-25 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар