Сирні булочки - нереально м'які!
Сьогодні у мене для вас рецепт неймовірно м'яких і пишних сирних булочок на дріжджах. З сирним тестом дуже приємно мати справу - воно дуже м'яке і податливе, а випічка з нього довго зберігається свіжою.
Інгредієнти:
борошно - 360г
сир - 180 г
молоко - 70 мл
цукор - 120 г
вершкове масло - 60 г
2 невеликих яйця
дріжджі - 1 ч. л.
цедра лимона або апельсина
щіпка солі
1 жовток для змазування булочок
Приготування:
Приготуйте опару. У теплому молоці розведіть дріжджі з парою ложок борошна і цукру. Поставте в тепле місце на 15-30 хвилин.
Поки опара підходить збийте вершкове масло з цукром і яйцями
Додайте протертий через сито сир, цедру і сіль, добре перемішайте
Коли опара підійде, вилийте її в сирну масу, перемішайте
Додайте просіяне борошно, заважайте, поки тісто не збереться в грудку
Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і помісіть руками. Повинно вийде дуже м'яке тісто.
Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Тісто збільшиться в об'ємі
Тісто розділіть на рівні шматочки, сформуйте булочки. Укладіть їх на деко застеліть рушником і дайте підійти ще 20 хвилин. Духовку нагрійте до 200 градусів.
Коли булочки підійдуть, змастіть їх збитим жовтком і поставте в духовку на 30 хвилин, поки не зарум'яняться.
Приємного апетиту і гарного настрою!
Булочки-свині. Ідея для оброблення тесту
Закусочні булочки - швидкий і ситний сніданок
Інгредієнти:
- 6 булочок
- 6 яєць (краще перепелині)
- 120 гр шинки
- 1 солоний огірок
- 90 гр вершкового масла
- 3 ст. ложки молока
- 3 ст. ложки майонезу
- 1 ч. ложка гірчиці
- перець чорний мелений за смаком
- зелень (кріп, петрушка) за смаком
Приготування:
1. У мене були булочки 8 см в діаметрі, тому я зрізала кришечку і вийняла м'якуш. Якщо булки будуть більші, то можна взяти 3 шт. і розрізати навпіл.
2. Огірок і шинку нарізаємо соломкою. Потім змішуємо з майонезом і гірчицею.
3. Поглиблення булочок змочують молоком (по половині столової ложки) і змащуємо вершковим маслом. Я масло розрізала на 6 шматочків і змастила всередині кожну булочку. Викладаємо начинку, посипаємо зеленню і випускаємо по яйцю в кожну булочку.
Жовтки посипаємо чорним меленим перцем.
4. Запікаємо булочки при 200 градусах до загустіння яєчного білка. Булочки виходять злегка хрусткі, але такі смачні!
Приємного апетиту!
Булочки "Гусенички"
Інгредієнти:
Для тіста:
200 мл молока
2 ст.л. цукру (без верху)
1 ст.л. сухих дріжджів (18 г свіжих)
1 ч.л. солі
20 г вершкового або рослинного масла
600 мл борошна (300 г)
Для начинки:
150 г сиру типу Гауда
Для змащення:
1 яйце
1 ст.л. молока
1 ч.л. раст масла
Для начинки:
8 сосисок типу «Віденських»
Для змащування верху:
1 яйце
1 ст.л. молока або вершків
Опціонально:
Тертий пармезан
Кетчуп
Кріп
Духовку поставити на нагрів на 220 С.
Простелити на деко папір для випічки. Покласти булочки на 15 хвилин на расстойку в тепле місце.
Змастити верх яйцем + молоко.
Простелити на деко папір для випічки. Покласти булочки на 15 хвилин на расстойку в тепле місце.
Змастити верх яйцем + молоко.
Немає коментарів:
Дописати коментар