Бананово-карамельний десерт з кремом
Інгредієнти:
Банан - 2 шт
Карамельний соус
Збиті вершки
Для крему:
Цукор - 2/3 склянки
Крохмаль - ¼ склянки
Сіль - ½ чайної ложки
Молоко - 3 склянки
Яйце - 2 шт
Вершкове масло - 2 столових ложки
Ванілін - 1 столова ложка
Печиво або несолоні крекери - 10 шт
Вершкове масло - 70
Цукор - 1 столова ложка
Приготування:
Крем:
У мисці збийте яйця виделкою. Цукор, крохмаль і сіль змішайте в невеликій каструльці. Поступово влийте молоко і, помішуючи, поставте на середній вогонь до загустіння. Доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати ще близько хвилини.
Додайте пару столових ложок цієї суміші миску з яйцями і негайно швидко і ретельно перемішайте, щоб яйця не скрутилися. Потім перелийте збиті (підготовлені) яйця назад в кастрюлю.Поставьте на маленький вогонь і близько дайте покипіти хвилини, періодично помішуючи.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і ванілін. Залиште остигати. Коли каструля охолола, поставте її в холодильник для повного охолодження (можна закрити харчовою плівкою, щоб не утворилася плівка з пінки).
Печиво растолчіте в пластиковому пакеті, а потім крихту змішайте в мисці з цукром і розтопленим маслом. Викладіть щільним рівним шаром на деко і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на 10-12 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Остудіть.
Викладаємо:
1. Викладіть по 2 столових ложки спеченої крихти в порціонну креманку. Меншим по діаметру келихом або склянкою спрессуйте основу, щоб вийшов рівний твердий шар.
2. Викладіть шар охолодженого приготованого крему.
3. Пару кружечків банана.
4. Закрийте банани шаром збитих вершків.
5. Зверху ще трохи присипте сухарями і збризніть карамеллю.
6. Повторіть ще раз крем-банани-збиті вершки-крихта і карамель.
Подавайте негайно або поставте в холодильник на час до 3 годин. Перед подачею прикрасити шматочком банана.
Десертні роли з бананом і вишнею
Інгредієнти (на 3 порції):
Сир знежирений - 100 грам
Мед - 10 грам
Вишня заморожена - 100 грам
Банан - 70 грам
Рисовий папір - 3 аркуша
Приготування:
1. Банан чистимо, нарізаємо соломкою. Вишню розморожуємо, злегка віджимаємо з неї сік. Сир змішуємо з медом. Щоб було простіше це зробити, мед краще попередньо розтопити. Можна починати загортати роли.
2. Беремо в руки лист рисового паперу, опускаємо його на кілька секунд у миску з теплою водою. Папір має стати еластичною.
3. Акуратно викладаємо лист на тверду поверхню, наприклад, на обробну дошку. Змащуємо його сиром, залишаючи краю. Далекий край теж залишаємо не намазаним. На ближній край викладаємо по 2 смужки банана і кілька вишень.
4. Починаємо загортати рол. Спочатку закриваємо краю начинки бічними краями аркуша паперу. Потім згортаємо всі рулетиком. Акуратно кладемо його на тарілку. Так само чинимо і з іншими інгредієнтами.
5. Коли всі рулетики згорнуті, прибираємо тарілку з ними в морозилку на 20 хвилин. Так їх буде легше різати. Дістаємо, нарізаємо на рівні частини і подаємо.
Приємного апетиту
Десерт "Кремшнит"
Інгредієнти:
500 г листкового тіста (2 аркуша спечених)
Начинка:
200 г крохмалю
9 яєць, розділити на білки і жовтки
12 столових ложки цукру
2 столові ложки рому
1 л молока
1 л води
Приготування:
Крохмаль, жовтки, цукор, ванілін, ром і пару ложок холодного молока змішати.
Закип'ятіть інше молоко з водою на водяній бані.
Додайте яєчну суміш до молочкою і продовжуйте готувати, помішуючи, до загустіння.
Білки збийте до стійкої піни. Введіть білки в крем.
Викладіть один шар тіста в блюдо, зверху рівномірно нанесіть крем (можна додати шар збитих вершків наверх крему при бажанні). Наріжте другий спечений лист на 20 квадратів. Викладіть квадрати поверх вершків і крему і злегка притисніть. Поставте в холодильник. Присипте цукровою пудрою.
Млинцевий Десерт з ягодами!
Для млинців:
500 мл.молока
2 яйця
1 чайн.ложка соди
щіпка солі
250 г.муки
2 стол.ложки порошку какао
2 стол.ложки розтопленого вершкового масла
Для начинки:
400 г.сметаны
100 г.сахарной пудри
300 г.разных ягід
Приготування:
1.Яйца збити з молоком.Добавить соду і щіпку соли.Муку просіяти з какао і невеликими порціями, постійно помішуючи, додати в яєчно-молочну смесь.Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Дати тісту підрости 15 хв.
2.На вершковому маслі порціями з тіста спекти млинці. Ягоди вимити,перебрати. Сметану змішати з цукровою пудрою,додати ягоды.В креманки шарами викласти млинці і крем з ягодами.Перед подачею на стіл десерт охладить.Приятного апетиту!!!
Сметанний десерт
Дуже смачно!
Інгредієнти:
-1 пак. малинового (або іншого) желе, розрахованого на 400 мл води
-150 мл води
-200 мл сметани
-Цукрова пудра за смаком
Приготування:
1. Желе розчинити в окропі, трохи остудити.
2. Почати збивати міксером, додати сметану і продовжувати збивати, щоб було багато бульбашок.
3. Додати цукрову пудру до смаку (або не додавати).
4. Розлити по креманкам, поставити в холодильник до застигання.
Немає коментарів:
Дописати коментар