Кекси з кремом з червоної смородини
Інгредієнти:
Червона смородина - 500 г
Цукор - 40 г
Вершкове масло - 100 г
Борошно - 300 г
Розпушувач - 2 чайні ложки
Яйце - 2 шт
Цукрова пудра - 80 г
Молоко - 200 мл
Білки - 3 шт
Цукор - 100 г
Мелений імбир - ¼ чайної ложки
Духовку нагрійте до 180° C. Підготуйте 12 паперових чашок для кексів і викладіть їх у форму.
Зніміть ягоди з гілочок і змішайте з 40 г цукру.
Яйця збийте з цукровою пудрою, молоком і розтопленим охолодженим маслом. Просійте борошно і розпушувач над яєчною сумішшю і потім перемішайте. Тепер акуратно введіть зацукровану смородину.
Розлийте тісто по формочках і випікайте 20 хвилин.
А в цей час збийте білки до стійкої піни. Поступово всипте цукор і імбир. За допомогою ложки розкладіть крем на остиглі кекси. Поверніть кекси разом з кремом в духовку ще на 10 хвилин, поки крем не почне злегка корічневеть. Повністю остудіть. Прикрасьте кожен кекс гілочкою смородини.
Кекс "мисливський" з грибами
Продукти:
яйце 4 шт.
сік яблучний 150 мл
сіль
масло вершкове 40 г
гірчиця солодка баварська 1 ч. л.
борошно 200 г
розпушувач 10 г
гриби смажені з цибулею 150 г
грудинка в/до 100 г
сир адигейський 150 г
сир копчений 50 г
зелень кропу і петрушки
журавлина сушена (невелика жменя)
Приготування:
Гриби з цибулею обсмажити, (вага вказаний для обсмажених грибів).
Збити яйця з сіллю, соком, розтопленим маслом і гірчицею.
Додати борошно з розпушувачем, тісто виходить густе, як для оладок.
Сири натерти, грудинку і зелень дрібно нарізати, змішати з тестом, додати гриби з цибулею і жменю сушеної журавлини.
Випікати кекс при 170* приблизно 75 хв.
Про готовність вас сповістить смачний запах. Перевірити готовність лучиною, залежить від форми (в жерстяній печеться швидше, ніж в силіконовій), дати кексу охолонути у формі.
Автор рецепта - "Кошкін будинок"
Кекси з рідкою начинкою
Інгредієнти:
4 ст.л. злив масла, 2/3 склянки сах. пудри, 3 яйця, 2 ч.л. розчинної кави, сіль, 120 гр гіркого шоколаду, 6 ст.л. борошна для випікання
Дивитися весь рецепт
Для початку прогрійте духовку до 200 °C. Змастіть маслом 4 невеликих керамічних формочки обсягом близько 180 мл Після трохи присипте цукровою пудрою.
Розламайте шоколад на дрібні шматки і разом з вершковим маслом в ємності для запікання поставте в мікрохвильову піч.
Поставте в мікрохвильовку. Кожні 20 секунд помішуйте масу до стану, поки шоколад і масло повністю не розплавляться. Потім дайте масі трохи охолонути.
Розлийте тісто за підготовленим заздалегідь формочках і помістіть їх на деко. Випікайте близько 11 хвилин (не перетримайте, тому інакше начинка кексу не буде рідкої)
Мармуровий кекс або кекс зебра
Інгредієнти:
100 гр вершкового масла
130 гр цукру (1/2 склянки)
2 ч.л. ванільного цукру
4 яйця
80 гр сметани (2 ст.л.)
1 ч.л. розпушувача
2 ст.л. какао
150 гр борошна (1 склянка)
Приготування:
Духовку розігріваємо до 180С. Форму для кексу змащуємо вершковим маслом.
1. Масло збиваємо в кремоподібну масу, додаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо, поки маса не збільшиться і не стане світліше.
2. Додаємо по одному 4 яйця, після кожного яйця ретельно перемішуємо тісто
3. Додаємо сметану і знову все перемішуємо
4. Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо в тісто і ретельно перемішуємо.
5. Ділимо тісто на дві частини, у другу частину просіваємо какао і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.
6. Тісто викладаємо у форму шарами - 1 ст.л світлого тіста, потім 1 ст.л. шоколадного. Ставимо форму в розігріту духовку на 45-50 хвилин. Готовність кексу перевіряємо зубочисткою. Коли він буде готовий - поставити остигати. Я в кінці полила ще шоколадною глазур'ю - дуже смачно!!!
Автор рецепта: Немова Марія
Немає коментарів:
Дописати коментар