четвер, 11 липня 2013 р.

Часникові булочки

Часникові булочки



Інгредієнти:

Тісто:
- Молоко - 250 мл
- Борошно - 400 г
- Рослинна олія - 2 ст. ложки
- Сіль - 0,5 ч. ложки
- Цукор - 1 ст. ложка
- Дріжджі сухі - 1 ч. ложка

Для змазування:
- Жовток - 1 шт.

Начинка:
- Вершкове масло - 50 г
- Часник - 7 зубчиків
- Зелень подрібнена - 2 ст. ложки.

Приготування:

Замісити всі інгредієнти для тіста. Отримане тісто накрити рушником і залишити в теплому місці, воно повинно збільшитися в 2 рази. Готове тісто розділити на 16 частин, приблизно за 50 р. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин або більше, щоб тісто трохи піднялося.
Помістити розм'якшене масло, часник і зелень в чашу блендера і все подрібнити. Можна часник подрібнити на тертці і перемішати всі компоненти вручну.
В центрі кожної булочки зробити надріз гострим лезом ножа або кулінарними ножицями, заповнити виїмку начинкою, приблизно пів чайної ложки. Зробити це можна за допомогою кондитерського мішка. Булочки змастити збитим жовтком.
Випікати 15 хвилин при 180 градусах.
Булочки можна подати до бульйону, борщу або до чаю.
Часникові булочки



ШОКОЛАДНІ БУЛОЧКИ ЗА ПІВГОДИНИ



Інгредієнти:
300 г борошна
2 чайних ложки розпушувача
1 чайна ложка соди
1/2 чайної ложки солі
2 столових ложки цукру
75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
150 мл холодного молока
гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
1 яйце (збити для змащування)

Приготування:
Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
ШОКОЛАДНІ БУЛОЧКИ ЗА ПІВГОДИНИ
ШОКОЛАДНІ БУЛОЧКИ ЗА ПІВГОДИНИ
ШОКОЛАДНІ БУЛОЧКИ ЗА ПІВГОДИНИ
ШОКОЛАДНІ БУЛОЧКИ ЗА ПІВГОДИНИ
ШОКОЛАДНІ БУЛОЧКИ ЗА ПІВГОДИНИ
ШОКОЛАДНІ БУЛОЧКИ ЗА ПІВГОДИНИ






Млинцеві булочки



Інгредієнти:
2 яйця
щіпка солі
125 г борошна
250 г молока
З цієї кількості вийшло 9 булочок. Всередину можна покласти шматочок масла, або мед, або варення, або згущене молоко, або вобще заварним кремом начинити.
Всі інгредієнти змішати, щоб тісто вийшло консистенції точно як на млинці (ріденьке). Розлити у формочки для мафінів (силіконові), наливати на половину формочки, не більше, вони піднімаються в три рази мінімум!
Духовку на перші хвилин 10-15 треба поставити на 230С, а потім зменшити до 180 і пекти ще 15 хвилин (до зарумяненности).
Млинцеві булочки



Медові булочки



Інгредієнти:
Борошно пшеничне 4 склянки;
Маргарин 100 гр;
Цукор 2 ст. л.;
Мед 5 ст. л.;
Яйця курячі 4 шт;
Дріжджі сухі 1 ст. л.;
Родзинки 2 ст. л.;
Вода 250 мл;
Цукрова пудра-3 ст. л.;

У теплій воді розчинити цукор і дріжджі. Додати половину норми борошна. Перемішати і залишити в теплому місці до збільшення в об'ємі в 2 рази.

У підійшла опару вбити яйця, додати розтоплений маргарин, борошно, рідкий мед і розпарений ізюм. Замісити тісто.

Деко застелити пергаментним папером. З тіста сформувати невеликі круглі булочки, розкласти їх на листі. Залишити на 40 хвилин для підйому.

Попередньо розігріти духовку до 200 градусів. Булочки змастити збитим яйцем. Випікати 25-30 хвилин. Готові булочки посипати цукровою пудрою.
Медові булочки






Сирні булочки - нереально м'які!



Сьогодні у мене для вас рецепт неймовірно м'яких і пишних сирних булочок на дріжджах. З сирним тестом дуже приємно мати справу - воно дуже м'яке і податливе, а випічка з нього довго зберігається свіжою.

Інгредієнти:

борошно - 360г
сир - 180 г
молоко - 70 мл
цукор - 120 г
вершкове масло - 60 г
2 невеликих яйця
дріжджі - 1 ч. л.
цедра лимона або апельсина
щіпка солі
1 жовток для змазування булочок

Приготування:

Приготуйте опару. У теплому молоці розведіть дріжджі з парою ложок борошна і цукру. Поставте в тепле місце на 15-30 хвилин.
Поки опара підходить збийте вершкове масло з цукром і яйцями
Додайте протертий через сито сир, цедру і сіль, добре перемішайте
Коли опара підійде, вилийте її в сирну масу, перемішайте
Додайте просіяне борошно, заважайте, поки тісто не збереться в грудку
Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і помісіть руками. Повинно вийде дуже м'яке тісто.
Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Тісто збільшиться в об'ємі
Тісто розділіть на рівні шматочки, сформуйте булочки. Укладіть їх на деко застеліть рушником і дайте підійти ще 20 хвилин. Духовку нагрійте до 200 градусів.
Коли булочки підійдуть, змастіть їх збитим жовтком і поставте в духовку на 30 хвилин, поки не зарум'яняться.
Приємного апетиту і гарного настрою!
Сирні булочки - нереально м'які!



Булочки з капустою



Інгредієнти:

* 3 склянки пшеничного борошна
* 1 склянку води
* 30 у дріжджів
* 1/2 ч. л. солі
* 2 склянки рубаною
білокачанної капусти
* 1 ст. л. цукру
* 3 ст. л. ростить, масла

Приготування:
1. В теплу воду додати попередньо розведені і проціджений дріжджі, цукор, сіль, всипати борошно, перемішати. Масу вимісити на дошці. У тісто додати капусту, перемішати і вимісити.
2. Поставити тісто для бродіння на 1-2 ч. З готового тіста сформувати булочки. Викласти їх на сухе деко, залишити на 20-25 хв у теплому місці.
3. Випікати в духовці, розігрітій до 200-220 °С протягом 20-25 хв. Булочки змастити рослинним маслом.
Булочки з капустою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика