грінки з фруктами
Грінки - це скибочки білого хліба або булки, які підсушують в духовці до хрусткої скоринки в духовці або підсмажують на маслі. Вони бувають з м'ясом, рибою, сиром, овочами, фруктами, мусом з абрикоса або просто солодкі.
Для закуски з абрикосом потрібно цукор, свіжі абрикоси, масло і білий хліб.
Для грінок з яблуками знадобиться маргарин або вершкове масло 60 г, яйце 1-2 штуки, білий хліб-200 г, кориця 1 щіпка, яблука 3-5 штук, цукор 2-3 столові ложки.
Для грінок з апельсинами потрібно вершкове олія 2 столові ложки, пшеничний хліб 200 г, родзинки 0, 25 склянки, яйце 2 штуки, апельсин 2 шт., молоко 1 склянку, цукор 0,5 склянки.
Для приготування грінок з абрикосом хліб поріжте на не дуже тонкі скибочки - приблизно по півтора сантиметра. З абрикосів видалити кісточки, а самі фрукти розріжте навпіл.
Кожен скибочку хліба з обох боків тонко змажте вершковим маслом. Перекладіть скибочки на деко, на кожен покладіть половинки абрикосів зрізами вгору. Заповніть цукром западинки половинок абрикосів. Печемо в духовці при 200 градусах поки хлібні скибочки не стануть золотисто-рум'яними. Бажано, щоб в половинках абрикоса з'явилася калюжка сиропу. Але це необов'язково, оскільки залежить від фруктів.
Щоб приготувати грінки з яблуками, хліб поріжте тонкими скибочками і змастіть маслом з одного боку. Яблука почистіть, натріть на тертці, додайте сире яйце, корицю, цукор, перемішайте і викладіть на ту сторону хліба, де немає масла. На нагріту сковороду покладіть бутерброди маслом вниз і печіть під закритою кришкою протягом 2-5 хвилин.
Для грінок з апельсинами збийте суміш з яєць, молока і цукру, умочіть в неї порізаний на скибочки хліб і смажте на вершковому маслі з двох сторін. Готові грінки перекладіть на блюдо, на них покладіть часточки апельсина і гірки родзинок, розбухлого в гарячій воді.
Закусочні грінки
Французький Батон 1 шт.
Масло вершкове 50 г
Петрушка свіжа 50 г
Петрушка свіжа
Цибуля зелена 50 г
Сир Пармезан 50 г
Перець солодкий 50 г
Приготування:
Для приготування грінок необхідно взяти батон невеликий, зелений лук, петрушку, солодкий перець, сир пармезан, вершкове масло. Кількість інгредієнтів розрахуйте для потрібної кількості грінок.
Дрібно натерти сир.
Кубиками нарізати невеликий шматочок червоного солодкого перцю.
Дрібно нарізати пір'я зеленого лука, петрушку.
З'єднати нарізку для бутербродів в мисці. Перемішати.
Додати м'якого вершкового масла. Перемішати масу.
Булку нарізати довгастими шматочками.
Намазати рябої масляною сумішшю скибочки булки.
Розкласти бутерброди на деко або у форму для випічки. Поставити в гарячу духовку. Випікати при температурі 180 °C протягом 15 хвилин.
Готові грінки розкласти на блюдо. Подавати до сніданку або до святкового столу
Часникові грінки "До пива"
Інгредієнти:
1\2 булки бородінського хліба
20 г рослинного масла
3 зубки часнику
1 ч. л. солі
Хліб поріжте на дрібні скибочки товщиною близько 1 см. Підрум'яньте їх з обох сторін на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом. Поки вони не охололи, натріть грінки часником і посипте сіллю. Закуска готова.
Строкаті грінки
Інгредієнти:
Французький Батон 1 шт.
Масло вершкове 50 г
Петрушка свіжа 50 г
Петрушка свіжа
Цибуля зелена 50 г
Сир Пармезан 50 г
Перець солодкий 50 г
Приготування:
Для приготування грінок необхідно взяти батон невеликий, зелений лук, петрушку, солодкий перець, сир пармезан, вершкове масло. Кількість інгредієнтів розрахуйте для потрібної кількості грінок.
Дрібно натерти сир.
Кубиками нарізати невеликий шматочок червоного солодкого перцю.
Дрібно нарізати пір'я зеленого лука, петрушку.
З'єднати нарізку для бутербродів в мисці. Перемішати.
Додати м'якого вершкового масла. Перемішати масу.
Булку нарізати довгастими шматочками.
Намазати рябої масляною сумішшю скибочки булки.
Розкласти бутерброди на деко або у форму для випічки. Поставити в гарячу духовку. Випікати при температурі 180 °C протягом 15 хвилин.
Готові грінки розкласти на блюдо. Подавати до сніданку або до святкового столу.
Грінки з секретом
Напевно багато хто з вас готують грінки і великою новиною для Вас це блюдо не буде. Просто пропоную Вам трохи урізноманітнити його і приготувати гренку з секретом. З'ївши одну таку гренку запевняю Вас діти попросять добавки.
Для приготування знадобляться:
-хліб для сендвіча 2 шматочка
-сир 1 шматочок
- шинка 1 шматочок
- яйце 1 штука
-молоко 3 столових ложки
-панірувальні сухарі 1 чашка
-сіль щіпка
-рослинна олія
Поставити на плиту розігріватися сковорідку. Яйце з'єднати з молоком і щіпкою солі збити за допомогою виделки до однорідності. Поки розжарюється сковорода займемося виготовленням самої грінки.
На один шматочок хліба покласти сир і шинку, накрити іншим шматком хліба. Розрізати одержаний бутерброд навпіл, щоб вийшли два трикутника.
У сковорідку налити рослинне масло. Швидко, щоб не розм'як в молоці хліб, занурити підготовлені грінки в суміш яйця з молоком, обваляти в панірувальних сухарях.Обжарить грінки з двох боків у розігрітій олії. Подавати грінки з секретом гарячими поки не охололи і сир залишався тягучим як подобається дітям.
~Грінки з картоплею на сніданок.~
Картоплю натерти на тертці, змішати з яйцем, сіллю, меленим перцем, викласти на скибочки батона. Обсмажити на рослинній олії з 2х сторін.
Інгредієнти:
1. 6 скибочок батона
2. 2 сирих картоплини
3. 1 яйце
4. сіль, перець за смаком.
Грінки з секретом
Напевно багато хто з вас готують грінки і великою новиною для Вас це блюдо не буде. Просто пропоную Вам трохи урізноманітнити його і приготувати гренку з секретом. З'ївши одну таку гренку запевняю Вас діти попросять добавки.
Для приготування знадобляться:
-хліб для сендвіча 2 шматочка
-сир 1 шматочок
- шинка 1 шматочок
- яйце 1 штука
-молоко 3 столових ложки
-панірувальні сухарі 1 чашка
-сіль щіпка
-рослинна олія
Приготування:
Поставити на плиту розігріватися сковорідку. Яйце з'єднати з молоком і щіпкою солі збити за допомогою виделки до однорідності. Поки розжарюється сковорода займемося виготовленням самої грінки.
На один шматочок хліба покласти сир і шинку, накрити іншим шматком хліба. Розрізати одержаний бутерброд навпіл, щоб вийшли два трикутника.
У сковорідку налити рослинне масло. Швидко, щоб не розм'як в молоці хліб, занурити підготовлені грінки в суміш яйця з молоком, обваляти в панірувальних сухарях.Обжарить грінки з двох боків у розігрітій олії. Подавати грінки з секретом гарячими поки не охололи і сир залишався тягучим як подобається дітям.
Немає коментарів:
Дописати коментар