Булочки з корицею.
Вам знадобиться:
Дріжджі сухі швидкодіючі-5 гр
Борошно пшеничне-500 гр
Цукор-пісок-180 гр
Сіль-¼ ч.л.
Вершкове масло-45 гр
Молоко-200 мл
Яйце куряче-2 шт.
Кориця мелена-3 ч.л.
Ізюм світлий-100 гр
Інгредієнти 1-го етапу:
Дріжджі сухі швидкодіючі 5 г Борошно пшеничне 450 г
Цукор-пісок-80 гр
Сіль-¼ ч.л.
Змішуємо сухі інгредієнти тесту - просіяне борошно, цукор, дріжджі і сіль.
Інгредієнти 2-го етапу:
Вершкове масло 20 гр
Молоко-200 мл
Яйце куряче-1 шт.
Молоко змішуємо з яйцем і розтопленим маслом. Суміш повинна бути кімнатної температури або трохи тепліше, щоб дріжджі згодом швидше почали свою дію.
Інгредієнти 3-го етапу:
Борошно пшеничне 50 гр
Тепер з'єднуємо обидві суміші і замішуємо тісто. 50 г борошна, які у нас залишилися, використовуємо для підсипки при замішуванні тіста. Не намагайтеся висипати їх відразу, краще додайте поступово. Тісто повинне вийти м'яким, еластичним і добре відлипати від рук.
Кладемо тісто в миску більшого обсягу, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому приблизно на 40-60 хвилин. Потрібно, щоб тісто збільшилося вдвічі.
Коли це станеться, його потрібно обім'яти і поставити підходити ще раз.
Інгредієнти 4-го етапу:
Вершкове масло-25 гр
Цукор-пісок-100 г
Кориця мелена-5 ч.л
Ізюм світлий-100 г
Двічі тісто розкачуємо у вигляді прямокутника шаром приблизно в 0,5-1 див. Змащуємо його розтопленим маслом, посипаємо цукром, корицею і рівномірно розкладаємо попередньо замочений в окропі і підсушений родзинки.
Звертаємо тісто щільним рулетом з короткої сторони і нарізаємо скибочками завтовшки 1,5 - 2 див.
Інгредієнти 5-го етапу:
Яйце куряче -1 шт.
Деко застеляємо папером для випічки і розкладаємо на ньому майбутні булочки, залишаючи між ними достатньо вільного місця для підйому.
Змащуємо кожну збитим яйцем і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Якщо ви любите солодке, можете зверху додатково посипати кожну булочку цукром.
Печемо 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Можна зверху посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту.
Булочки з сиром.
Інгредієнти:
Борошно - 6 склянок
Сир (сир рікотта) - 500 г
Цукор - 1 склянка
Яйце - 4 шт
Вода (тепла) - 1 стакан
Соняшникова олія - 220 мл
Лимон (цедра) - 1 шт
Дріжджі - 60 г/1,5 пачки сухих дріжджів
Родзинки - 100г
В мисці з борошном в середині зробіть отвір і засипте дріжджі,залити їх теплою водою. пермешайте, щоб дріжджі розчинилися. Додайте масло, 2 яйця і половину цедри.
Руками замісити тісто. Покладіть його в змащену олією миску і накрийте чистим рушником або харчовою плівкою, щоб тісто збільшилося вдвічі. Поставте в тепле місце.
Поки тісто піднімається , займемося сирною начинкою. У мисці змішайте сир, родзинки, цукор, що залишився, яйце і половину цедри. Змішайте до однорідної маси. Поставте в холодильник. Духовку нагрійте до 180 градусів.
Коли тісто піднялося, розкачайте его.Острым ножем наріжте тісто на квадратики.
Начиніть кожен квадратик 2 чайними ложками сирної маси. Закрийте за принципом конвертика. Змастіть всі булочки жовтком і залиште на 10 хвилин перед тим, як ставити в духовку, щоб вони трохи осіли.
Випікайте 30-35 хвилин до золотистої скоринки. Засудіть і присипте цукровою пудрою.
Булочки "Гусенички"
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 мл молока
- 2 ст.л. цукру (без верху)
- 1 ст.л. сухих дріжджів (18 г свіжих)
- 1 ч.л. солі
- 20 г вершкового або рослинного масла
- 600 мл борошна (300 г)
Для начинки:
- 150 г сиру типу Гауда
Для змащення:
- 1 яйце
- 1 ст.л. молока
- 1 ч.л. раст масла
Для начинки:
- 8 сосисок типу «Віденських»
Для змащування верху:
- 1 яйце
- 1 ст.л. молока або вершків
Опціонально:
- Тертий пармезан
- Кетчуп
- Кріп
Приготування:
1. Тісто розділити на кульки по 70 г , виходить приблизно 8 штук. Розмір - як тенісний м'яч.
2. Кожну кульку розкачати в корж і покласти очищену сосиску.
3. Згорнути як вареник і заліпити краї, щільно притискаючи сосиску до тесту.
4. Розрізати впоперек на 8 частин, залишаючи корінець неразрезанным.
5. Нижній кладемо шматочок наліво з одночасним розворотом (поставити як пеньок), наступний - направо.
6. Наступні дії - в шаховому порядку.
У підсумку виходить така гусеничка.
7. Духовку поставити на нагрів на 220 С.
8. Простелити на деко папір для випічки.
9. Покласти булочки на 15 хвилин на расстойку в тепле місце.
10. Змастити верх яйцем + молоко.
11. Випікати приблизно 20 хвилин або дивіться по вашій духовці до золотистого кольору.
Примітка:
Верх за бажанням можна трохи змастити кетчупом зигзагами, посипати пармезаном і кропом.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар