Картопляні зрази
Інгредієнти:
500 гр-.нежирной свинини ;
1, 5 кг-картоплі;
1 - цибулина ;
50 г вершкового масла
1/2 склянки борошна
100 гр.растительного масла для обсмажування зраз
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Свинячу м'якоть пропускають через м'ясорубку, додаючи сіль і перець за смаком.
Цибулю подрібнюють і обсмажують з фаршем.
З картоплі готують круте пюре, (охолодити), додаючи в нього сіль, вершкове масло і муку, сіль , спеції за смаком..
Борошно необхідно вмішувати рівномірно, не допускаючи грудок, щоб картопляний фарш вийшов максимально однорідним.
З картопляного тіста на долоні роблять заготовки, розміром в долоню, в середину яких кладуть м'ясний фарш і формують зрази. Як тільки зрази сформованы, їх укладають на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажують до появи скоринки. Обсмажувати зрази з кожної сторони .
Приємного апетиту!
Картопляні зрази
Інгредієнти:
500 гр-.нежирной свинини ;
1, 5 кг-картоплі;
1 - цибулина ;
50 г вершкового масла
1/2 склянки борошна
100 гр.растительного масла для обсмажування зраз
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Свинячу м'якоть пропускають через м'ясорубку, додаючи сіль і перець за смаком.
Цибулю подрібнюють і обсмажують з фаршем.
З картоплі готують круте пюре, (охолодити), додаючи в нього сіль, вершкове масло і муку, сіль , спеції за смаком..
Борошно необхідно вмішувати рівномірно, не допускаючи грудок, щоб картопляний фарш вийшов максимально однорідним.
З картопляного тіста на долоні роблять заготовки, розміром в долоню, в середину яких кладуть м'ясний фарш і формують зрази. Як тільки зрази сформованы, їх укладають на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажують до появи скоринки. Обсмажувати зрази з кожної сторони .
Приємного апетиту!
Листкова картопляна запіканка
Інгредієнти:
●Картопля - 1 кг
●Яйце - 2 шт.
●Фарш свино-яловичий - 400 г
●Печериці консервовані - 250 г
●Морква - 1 шт.
●Цибуля - 2 шт.
●Слив. масло - 20 г
●Сметана - 3 ст. л.
●Сир - 30 г
●Сіль, перець - за смаком
Приготування:
Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, повністю злити рідину і зробити пюре. охолодити. Фарш і 1 мелкопорезанную цибулину згасити на сковороді до готовності, посолити, поперчити. Гриби нарізати соломкою, моркву очистити і натерти на дрібній тертці, цибулю дрібно порізати - все злегка обсмажити на раст. олії, посолити, поперчити. У картопляне пюре покласти 1 яйце і 1 білок, перемішати. У форму для запікання, змащену злив. маслом і присипану панировачными сухарями чи манкою, викласти 1/3 картопляного пюре, потім шар фаршу, знову шар пюре, далі гриби з морквою і зверху залишки пюре.
Жовток, слив. масло і сметану перемішати до однорідної маси. трохи посолити і змастити цією сумішшю верх запіканки, посипати натертим сиром. Запікати в духовці 180 градусів - 30-40 хвилин до рум'яної скоринки. при подачі полити сметаною або розтопленим злив. маслом. Приємного апетиту.
Картопля Романофф.
Інгредієнти:
3 картоплини
¾ чашки цибулі-шалот
2,5 склянки сиру
2 чайні ложки солі
¼ чайної ложки свіжомеленого перцю
1,5 склянки сметани
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 220 градусів.
2. Добре вимити картоплю й обгорнути у фольгу. Спекти картоплю в духовці до готовності, близько години. Зняти фольгу і дайте охолонути до кімнатної температури. Покласти картоплю на тарілку, накрити поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на ніч.
3. Подрібнити картоплю разом з шкіркою в кухонному комбайні або на тертці. Покласти тертий картоплю в миску і добавитьь цибулю-шалот, 1+3/4 чашки сиру, сіль, перець.
4. Добре перемішати, додати сметану.
5. Викласти суміш в блюдо для запікання, але не притискати! Посипати зверху сиром.
6. Випікати при 180 градусах до тих пір, поки верх не стане золотистого кольору, близько 30 хвилин.
Картопляні биточки з начинкою з шпрот
Інгредієнти:
200 г шпрот
цибуля ріпчаста
картопля - 8-10 шт середнього розміру
морква - 1 шт
яйце - 1 шт
масло вершкове 2 ст.л.
1,5 ст. л. борошна
зелена цибуля
кріп, петрушка
масло рослинне для обсмажування
сіль, перець
Приготування
Картоплю і моркву очистити, порізати і зварити до готовності. Злити воду і приготувати пюре, додати в нього вершкове масло і 1 яйце.
Ріпчасту цибулю очистити і подрібнити. Зелена цибуля вимити, обсушити і дрібно нарізати. Шпроти без масла викласти в миску, розім'яти виделкою. Додати ріпчасту і зелену цибулю, кріп, петрушку і перемішати.
З картопляного пюре скачати кульки діаметром 4,5 див. Зробити в центрі кожного поглиблення, покласти по 1 ч. л. начинки, зімкнути краю.
Обваляти кожен кульку в борошні (борошно можна додати спеції для картоплі)
Обсмажити биточки в розігрітій олії до рум'яної скоринки.
Немає коментарів:
Дописати коментар