Запечений у фользі картопля з травами і часником
Інгредієнти:
Картопля - 16 штук
Сіль - 3 ст. ложки
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Часник - 4 зубчики
Листя кмину - 1 ч. ложка
Розмарин свіжий - 1/2 ч. ложки
Приготування:
Поріжте картоплю навпіл і викладіть в каструлю. Залийте водою і насипте сіль. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до м'якості, приблизно 10 хв. Злийте воду і поверніть картоплю в каструлю.
Додайте оливкову олію, злегка розім'яті, але не очищені зубчики часнику, подрібнений кмин і розмарин. Добре перемішайте і залиште остигати.
Викладіть 4 листа фольги на робочу поверхню і розкладіть на кожен картоплю і щоб у кожній порції лежав зубчик часнику. Загорніть фольгу і залиште при кімнатній температурі на 2 год.
Розігрійте духовку до 200 гр.
Викладіть мішечки на деко і поставте в духовку приблизно на 15 хв, перевертаючи, поки картопля не розігріється.
Перекладіть на тарілки і акуратно відкрийте фольгу. Подавайте.
Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»
Інгредієнти:
500 г свинини (найкраще корейки)
200 г сиру
2 помідора
3 зубчики часнику
сіль, перець
Приготування
1. Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм Помідори порізати кружальцями. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 див. Свинину посолити, поперчити (в надрезах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочка помідора, часник.
2. Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.С протягом години.
3. Картопляні грибочки. Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити. Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини. Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.
4. Потім грибочки змастити олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в якихось сухих травках ( хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.
2-й варіант приготування грибів:
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Запечений молода картопля з беконом і овочами
Інгредієнти:
- картопля
- молодий кабачок
- жовтий болгарський перець
- цибуля порей
- бекон
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець, орегано, майоран
Приготування:
Картоплю нарізати тонкими слайсами, кабачок кружечками, товщиною в пів сантиметра, порей нашаткувати, болгарський перець теж нашаткувати довгими пір'ям.
Форму змастити оливковою олією, першим шаром викласти картоплю, трохи посолити поперчити, викласти ще один шар картоплі, знову посолити і поперчити, потім зверху шар кабачків
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Сніданок в картопляних човниках
Інгредієнти:
2 великих картоплини, запекти в мундирі
1 столова ложка вершкового масла
2 яйця
2-3 смужки бекону/шинки, обсмажити і дрібно нарізати
зелений лук, дрібно нарізати для посипання
3 столові ложки тертого сиру
петрушка, кріп, базилік і інша зелень за смаком
Приготування:
1. Духовку нагрійте до 175 градусів. Акуратно зріжте капелюшки з кожної картоплини, ложкою видаліть м'якоть і викладіть її в миску.
2. У кожну човник покладіть по 1/2 їдальні ложки масла.
3. В кожну покладіть по столовій ложці тертого сиру.
4. Розділіть нарізаний зелена цибуля, бекон між картоплинами.
5. Присипте зеленню за смаком.
6. Розбийте зверху яйце.
7. Посоліть і поперчіть.
8. Присипте додатково сиром і беконом.
9. Випікайте на деку в духовці близько 25 хвилин поки білки не схопляться.
10.Достаньте з духовки і додатково присипте зеленню.
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Немає коментарів:
Дописати коментар