Брауні з волоськими горіхами
Інгредієнти:
гіркий шоколад (59-70% какао) - 170 + 30 г
вершкове масло - 170 г
цукор - 250-300 г
яйця - 3 шт
борошно - 125 г
розпушувач - 1 ч.л.
сіль - на кінчику ножа (не обов'язково додавати)
волоські горіхи або очищений мигдаль - 0,5 склянки
Приготування:
1. Шоколад (170 г) наламати на шматочки, покласти в миску і поставити на водяну баню.К шоколаду додати нарізане шматочками вершкове масло.Растопить шоколад з маслом до однорідності, помішуючи.
2. Додати цукор, добре перемішати і зняти каструлю з водяної бані. Якщо суміш з цукром досить гаряча, її потрібно трохи охолодити перед тим, як вводити яйця, щоб яйця не згорнулися. По одному ввести яйця, кожен раз розмішуючи до однорідності.
3. Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Всипати борошно з розпушувачем в шоколадно-яєчну суміш і перемішати.
4. Шоколад (30 г) і горіхи порубати, додати в тісто і перемешать.Форму для випікання змастити маслом, застелити пергаментом і знову змастити тонким шаром масла.Выложить тісто у форму і розрівняти.
5. Випікати брауні в нагрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин або поки зубочистка не вийде сухою. Головне - не пересушити брауні. Корж повинен залишатися трохи влажным.Готовый корж вийняти з духовки і остудити, а ще краще прибрати в холодильник на 8-12 годин (або на ніч).
6. Брауні розрізати на квадратні тістечка і подавати до чаю.
Брауні Мокко
Інгредієнти:
Для коржів:
220 г вершкового масла
250 г шоколаду (у мене 50% какао)
1 ч.л. тонко меленого натурального кава
4 яйця
200 г коричневого цукру
200 г звичайного білого цукру
1 ст.л. ванільного цукру
1/2 ч.л. солі
160 г борошна (просіяти)
Для ганаша:
250 г шоколаду
250 мл жирних вершків (33%)
50 г вершкового масла
50 г цукру
2 ч.л. меленої кави
щіпка солі
ваніль за смаком
Приготування:
Готуємо коржі. Масло ріжемо на кубики, шоколад домаем на шматочки. Кладемо все в миску. Ставимо на водяну баню, розтоплюємо, додаємо кави і перемішуємо до однорідності.
В іншій мисці збиваємо яйця з трьома видами цукру і сіллю. Додаємо шоколадну суміш і перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності ще раз.
Дві форми однакового розміру (приблизно 20*26) змащуємо маслом і застеляємо пергаментом. Ділимо тісто навпіл, виливаємо у форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.
Печемо, поки на поверхні не утворюється легка кристалічна скоринка, 12-15 хвилин. Виймаємо форми з духовки, ставимо на решітку і даємо охолонути до кімнатної температури. Виймаємо коржі з форм і прибираємо пергамент. Готуємо ганаш. Шоколад ламаємо на шматочки. Вливаємо вершки в кухлик, туди ж додаємо цукор, масло, ванілін і кави. Доводимо майже до кипіння і знімаємо з вогню.
Проціджуємо вершкову масу в шоколад, перемішуємо, щоб шоколад розтопився і маса прийняла однорідну консистенцію. Даємо ганашу постояти близько години для загустіння. Один корж кладемо на робочу поверхню і змащуємо 2/3 ганаша.
Зверху кладемо другий корж, змащуємо залишилися ганашем і розрівнюємо верх. Зберігаємо в холодильнику в щільно закритому контейнері. Виживає до тижня.
Приємного чаювання!
#десерты@bon.appetit
Брауні в яєчній шкаралупі
на 7 штук
7 порожніх яєчних скорлупок
100 гр. темного шоколаду
60 гр. вершкового масла
75 гр. цукру
1 велике яйце
50 гр. борошна
1.5 ст. ложки какао
щіпка солі
приготування:
1. спочатку потрібно підготувати шкарлупки, для цього в яйце з тупого кінця проробити отвір товстою голкою, потім його трохи розширити і дерев'яною шпажкою всередині розбовтати жовток, потім яйце трохи потрясти над мискою, поки яйце не витече, так підготувати всі шкарлупки.
2.Каждую шкаралупу добре помити під проточною водою, приготувати розчин з 100 гр. солі і 1 літра води, шкарлупки опустити в розчин, так щоб вони повністю в ньому потонули, витримати їх так 30 хвилин, потім ще раз добре обполоснути і перевернути на рушник, дати підсохнути.
3.Затем в кожну шкаралупу влити по 0.5 ч. ложки рослинного масла і добре потрясти, потім перевернути на паперовий рушник, дати стекти зайвому маслу.
4.Затем у формочках для мафінів зробити щось подібне гніздечок з фольги, і встановити в них шкарлупки так щоб вони добре трималися і не падали.
5.Духовку нагріти на 165 градусів.
6.Растопить на водяній бані масло, цукор і шоколад, добре перемішати і трохи остудити, додати яйце і сіль, розмішати, зверху просіяти борошно змішане з какао, добре розмішати до однорідного стану.
7.Тесто перекласти в щільний пакетик, відрізати куточок, наповнити шкарлупки тестом трохи більше ніж на половину, або до половини.
8.Выпекать брауні приблизно 15 хвилин, поки зубочистка встромлена в середину не стане виходити сухою.
Готові яйця повністю остудити, потім можна чистити і їсти, краще ложечкою яйце некруто
Пудинг «Брауні»
Інгредієнти:
Вершкове масло - 225 г
4 великих яйця кімнатної температури
2 склянки цукру
Какао-порошок - ¾ склянки
Борошно - ½ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Приготування:
Духовку нагрійте до 160 градусів. Блюдо для запікання змастіть вершковим маслом.
Вершкове масло в каструлі поставте на середній вогонь. Повністю розтопіть масло і зніміть з вогню остигати.
В чаші для міксера збийте яйця з цукром на середній швидкості 5-10 хвилин до густої світло-жовтої маси.
В цей час просійте разом какао-порошок і борошно.
Коли яйця готові, зменшіть потужність міксера до низької і поступово всипте борошняну суміш і ванілін. Продовжуючи збивати, влийте розтоплене остигле масло.
Перемішайте тісто до однорідної маси.
Вилийте тісто в блюдо для запікання. Поставте блюдо в глибокий лист або більше блюдо, в яке необхідно залити окріп так, щоб страва з тестом було на половину втоплено у воді.
Випікайте 50-60 хвилин.
Дістаньте страву з духовки (центр повинен бути рідкуватим). Остудіть. Подавайте з морозивом.
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Інгредієнти:
Брауні:
226 г несолоного вершкового масла
1 столова ложка какао-порошку
340 г шоколаду, дрібно нарубати
60 мл свіжо звареного еспресо
1 столова ложка екстракту ванілі
250 г (світло)коричневого цукру
4 великих яйця
65 г борошна
1/4 чайної ложки солі
75 г волоських горіхів, дрібно нарубати
240 г гіркого шоколаду, дрібно нарубати (опціонально)
Кавово-шоколадна помадка:
240 мл жирних вершків для збивання (35%)
4 чайних ложки розчинної кави (порошку)
1 столова ложка меду/патоки/кукурудзяний сироп
280 г гіркого шоколаду, дрібно нарубати
Приготування:
Брауні.
Духовку нагрійте до 180° C. Форму 20 см x 5 см рясно змастіть вершковим маслом, застелити папером для випічки. Папір зверху злегка змастіть маслом і присипте какао.
340 г шоколаду розтопити разом з маслом на водяній бані (переконайтеся, що миска, в якій плавиться шоколад і масло, не стосується води). Зніміть з вогню і перемішайте. Змішайте еспрессо, какао та ваніль до повного розчинення какао. Додайте цю суміш до розтопленої і перемішайте.
Додайте цукор, перемішайте, щоб цукор розчинився.
Вбийте по одному яйцю за раз, перемішуючи після кожного додавання. Стежте, щоб яйця не скрутилися. Борошно і сіль просіяти разом і поступово додайте до основної маси. Додайте надробленные горіхи та шматочки нарубаного шоколаду (240 г), якщо використовуєте. Перемішайте все до однорідної маси. Перелийте тісто в приготовану форму і випікайте 30-40 хвилин. Перевірити на готовність зубочисткою. Повністю остудіть перед тим як наносити помадку.
Кавово-шоколадна помадка.
Шоколад покладіть в термостійку миску. У невеликій каструльці змішайте вершки з еспресо і поставте це на середній вогонь до повного расторения кави (вершки повинні починати закипати). Зніміть з вогню, закрийте кришкою і залиште на 30 хвилин.
Процідіть суміш через дрібне сито або кавовий фільтр в чисту каструльку. Додайте мед/патоку, поверніть на вогонь і доведіть до кипіння суміш, помішуючи, поки мед/патока не расторится. Зніміть з вогню. Шоколад, що знаходиться в термостійкої мисці, залити гарячими вершками з медом/патокою. Залиште на 2 хвилини. Лопаткою перемішайте шоколад до однорідної маси. Помадкою залийте остиглі брауні. Розподіліть її, щоб полуился рівний шар, і залиште при кімнатній температурі на 3 години застигати. Нарізайте. Зверху можна прикрасити кожну порцію невеликою кількістю збитих вершків і капнути трохи залишилася помадкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар