Сирний кекс з родзинками
Інгредієнти:
●2 ст. борошна
●150 гр. вершкового масла
●1 ст. цукру
●250 гр. сиру
●2 яйця
●1 ч.л. розпушувача
●ваніль
●родзинки
Приготування:
М'яке масло розтерти з сиром. Яйця збити з цукром до пишної білої маси. З'єднати сирну суміш з яєчною, додати ваніль. Поступово просіяти борошно, змішану з розпушувачем і замісити тісто - воно буде дуже густе. Можете його трохи розбавити молоком - 2-4 ст.л.
Замочіть в гарячій воді ізюм на 10 хвилин. Відіжміть його від води або злегка обсушити на паперових рушниках, а потім додайте в тісто і все перемішайте.
Розігрійте духовку до 180С. Викладіть тісто в змащену маслом форму і випікайте 1-1,5 години. Готовність перевірте сірником.
Банановий кекс з шоколадом
Інгредієнти:
226 г сл.масла
1,5 склянки цукру+ 2 ст.л
3 яйця
2 великих розім'ятих банана
4 склянки борошна + 2 ст.л
1 ч.л. соди
1,5 ч.л. розпушувача
1,5 склянки сметани
150-200 г шоколаду і пів склянки жирних вершків
Включити духовку на 180 градусів. Змастити форму, обсипати борошном. Збити масло з цукром. По одному в цю суміш додати яйця, після кожного збивати кілька секунд. Додати банани і збити. Змішати сухі інгредієнти, потім до них додати масляну суміш з бананами, і сметану. Випікати 70 хвилин, перевіряти готовність сірником. Остудити і полити шоколадною глазур'ю.
Про процес. Дуже просто, навіть не знаю що коментувати. Шоколадну глазур робити просто, нагрійте вершки і розмішайте там поламаний шоколад до однорідності. І раптом хто не знає.. всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, ми не раз вже писали це в блозі. Збиваємо масу добре, близько 5 хвилин.
Альона-Ginger
Бананові кекси з горіхами!
Інгредієнти:
150г вершкового масла
3 банана
5г розпушувача тіста
3 яєчних жовтка
100мл вершків 20-22%
125г коричневого цукру (можна простий)
300г борошна
70г мигдалю (інші горіхи)
250г маскрапоне
100 г цукрової пудри
vk.com/wall-32231484_13314
Сирні кекси
Інгредієнти для тіста:
●1,5 ст. борошна
●1/4 ст . цукру
●110 г вершкового масла
●2 яйця
●1 ч.л. розпушувача
Інгредієнти для начинки:
●150 г сиру
●2 яйця
●1/4 ст цукру
●2 ст. л. вершків
●ванілін
●вишня або з компоту або заморожена
Приготування:
Цукровий пісок, яйця, вершкове масло, розпушувач - перемішати. Додати борошно, ще раз ретельно перемішати. Викласти у формочки для кексиків, заповнювати не повністю. Зверху викласти начинку.
Начинка : сир, яйця, цукор, вершки перемішати, додати трохи ваніліну - перемішати.
Викласти начинку поверх тіста, увіткнути вишеньки.
Запікати при t 180. Як зарум'яняться, готові. Кекси виходять м'які і дуже смачні.
Приємного апетиту !
Кекс столичний
Інгредієнти:
Вершкове масло - 205 г
Цукор-пісок - 200 г
Яйце куряче - 3 шт
Борошно пшеничне - 265 г
Розпушувач тіста - 10 г
Цукор ванільний - 10 г
Ізюм темний - 150 г
Цукрова пудра - 10 р
Приготування:
Збийте міксером розм'якшене масло до легкості.
Додайте цукор і продовжуйте збивати до тих пір, поки цукор не розчиниться.
Додайте яйця по одному (беріть великі, потрібно близько 170 грам без шкаралупи) і продовжуйте збивати.
Повинна вийде пишна світла маса. (Якщо на цьому етапі маса трохи розшарується, не переживайте, тому після додавання борошна всі з'єднається назад).
Просіяти в миску борошно з розпушувачем, додайте ванільний цукор і збивайте далі. В результаті вийде досить густе тісто. Якщо взяти його на лопатку і нахилити, то воно повинно падати з ложки великим шматком.
Вимийте родзинки замочити в окропі на 2-3 хвилини, потім обсушити, обваляйте в борошні і додайте в тісто. Гарненько перемішайте.
Викладіть тісто в прямокутну форму, змащену маслом і обсипану борошном. Вологим ножем або лопаткою проріжте поверхню вздовж, щоб потім на цьому місці утворилася рівна тріщина.
Випікайте в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці від 80 хвилин до 1,5 годин
Готовий кекс посипте цукровою пудрою.
Кекс готовий.
Фруктовий кекс від chadeyka
Кекси з ягодами і білим шоколадом !
Інгредієнти:
2 ч.л. соку лимона
250мл молока
125мл масла
1 яйце
260г борошна
3 ч.л. порошку для випічки
¼ ч.л. солі
150г цукру
200гбелого шоколаду
400г асорті ягід (заморожені або свіжі)
Кількість - 11 кексів
vk.com/wall-32231484_35853
Немає коментарів:
Дописати коментар