пʼятниця, 12 липня 2013 р.

Омлет з помідорами і шинкою в духовці

Омлет з помідорами і шинкою в духовці



Інгредієнти:
- 4 яйця
- 200 мл молока
- 200 гр помідорів
- 200 гр шинки
- 1 цибулина
- 1 ч. ложка борошна
- рослинна олія
- сіль
- перець

Приготування:
1. Подрібнюємо цибулю. Нарізаємо шинку соломкою, помідори - невеликими кубиками.
2. Обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки, додаємо до нього шинку, злегка обсмажуємо.
3. На дно форми для запікання викладаємо шинку з цибулею. На неї викладаємо шар помідорів.
4. Збиваємо яйця, додаємо борошно, сіль і чорний перець. Додаємо молоко і гарненько перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю шинку і помідори.
5. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при середньому жарі.

Приємного апетиту!
Омлет з помідорами і шинкою в духовці



Курячий шашлик з картоплею в духовці



Інгредієнти:

Філе куряче (з стегна) - 1,5 кг
Цибуля ріпчаста - 4 шт
Сіль (за смаком)
Перець чорний (мелений, за смаком)
Оцет столовий (9%) - 50 мл
Картопля - 7 шт

Приготування:

Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки, складаємо в миску. Додаємо перець, сіль, цибулю нарізану кільцями, оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися м'ясо, приблизно на 1-2 години.

Сиру картоплю чистимо, нарізаємо кільцями і викладаємо на деко. Замариноване м'ясо нанизуємо на дерев'яні шпажки, чергуючи з кільцями цибулі.

Шашлики викладаємо на деко, на шар картоплі. Ставимо деко в розігріту духовку хвилин на 30. Коли верхня частина шашликів підсмажиться їх треба акуратно перевернути, щоб м'ясо було рум'яне з усіх боків. Картопелька просочується соком від м'яса і виходить дуже смачною.

Дістаємо з духовки і їмо. Приємного апетиту
Курячий шашлик з картоплею в духовці






Сьомга, запечена в духовці



Сьомга - 500 г
Лимони - 1 штука
Перець болгарський - 2 штуки
Соус соєвий - 3 ст. ложки
Олія кунжутна - 1/2 ч. ложки
Перець чорний мелений - за смаком
Орегано - за смаком
Базилік - за смаком

Зняти з філе сьомги шкіру, розрізати по волокон на шматки товщиною приблизно по 2 див.

Солодкий червоний перець нарізати кільцями.

Розігріти духовку до 180-200 градусів. Форму для запікання змастити невеликою кількістю (менше чайної ложки кунжутного масла, викласти філе, між шматками риби покласти червоний перець, полити соєвим соусом, зверху вичавити лимон, але так, щоб не потрапили кісточки (вони дають гіркота), посипати приправою і запікати в духовці 30 хвилин.
Сьомга, запечена в духовці



Омлет з помідорами і шинкою в духовці



Інгредієнти:

4 яйця
200мл. молока
200гр. помідорів
200гр. шинки
1 цибулина
Сіль, перець
1ч. ложка борошна
Рослинна олія

Приготування:

Подрібнюємо цибулю. Нарізаємо шинку соломкою, помідори - невеликими кубиками. Обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки, додаємо до нього шинку, злегка обсмажуємо.
На дно форми для запікання викладаємо шинку з цибулею. На неї викладаємо шар помідорів.
Збиваємо яйця, додаємо борошно, сіль і чорний перець. Додаємо молоко і гарненько перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю шинку і помідори. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при середньому жарі. Готове! Дуже апетитне і ситне блюдо. Чудово підійде для домашнього обіду. Відмінне поєднання яєць, помідорів і бекону подарують відмінний смак цього блюда.
Омлет з помідорами і шинкою в духовці






Картопля, запечена в духовці - така, як хотілося, але довго не виходило.



Інгредієнти:

Спосіб приготування
картопля
розтоплений курячий жир або олію
борошно
сіль
суміш спецій (орегано, сухий часник, паприка, але, загалом ті, які ви любите)

Приготування:

Це не рецепт, швидше метод. У мене довго не виходила картопля з скоринкою. І зі сметаною пробувала, і в маслі залишала. А тут знайшла в журналі цей спосіб. Простий і ефективний, так, що навіть такому розпещеному гурману, як я припало до душі. А мене такими речами здивувати важко.
Може бути, кому-то він буде в новинку, як мені.
Отже, чистимо картоплю і ріжемо його на частини, не дуже великі.
Варимо приблизно 7-10 хвилин, зливаємо воду і залишаємо, щоб трохи охолов.
Остиглі, але теплуваті шматочки обвалюємо в борошні із сіллю і вашими улюбленими спеціями.
Викладаємо на змащену жиром пергаментний папір, на відстані один від одного, не обвалюючи і ставимо в гарячу духовку до готовності.
У журналі було сказано перевернути, але я забула і нітрохи не гірше! Скоринка була з усіх сторін
Картопля, запечена в духовці - така, як хотілося, але довго не виходило.



В'ялені томати в духовці



Вам знадобиться:

Помідори червоні 1000 г
Чебрець 3 м
Орегано 1 ч.л.
Сіль морська ½ ч.л.
Часник часточки 2 шт.
Оливкова олія 50 мл
Простий спосіб приготування в'ялених томатів в домашніх умовах - підсушити їх в духовці. Щоб смак вийшов більш цікавим добре додати до них сушеної зелені. В'ялені томати можна використовувати і як окремі ласощі, і в безлічі італійських рецептів.
Помийте і обсушіть помідори. Чим смачніше і мясистее помідори, тим краще.
Розріжте навпіл.
Чайною ложкою вийміть з половинок м'якоть з кісточками. Відкладіть, її можна испольлзовать в будь-яких овочевих стравах.
В окремій мисці змішайте сіль і сушені трави, наприклад орегано і чебрець. Часник нарізати довгими смужками.
Розкладіть половинки на деку, в кожну насипте по дрібці трав'яної суміші і смужці-дві часнику.
Налийте буквально кілька крапель олії в кожну часточку.
Сушіть при самій низькій температурі. Час залежить від духовки - запеклішою газовій духовці години через три-чотири томати вже готові, навіть можуть підгоріти, обережно. В електричних духовках 5-8 годин. Стежте, щоб не пересушити, інакше томати не будуть м'якими і соковитими, а ламкими. Для зберігання можна укласти в банку і поставити в холодильник. Якщо плануєте зберігати довго, то утрамбуйте щільніше і залийте оливковою олією.
В'ялені томати в духовці

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика