пʼятниця, 12 липня 2013 р.

Бананово-карамельний десерт з кремом

Бананово-карамельний десерт з кремом



Інгредієнти:
2 банана
карамельний соус
збиті вершки

Для крему:
2/3 ст. цукру
1/4 ст. крохмалю
1/2 ч. л. солі
3 ст. молока
2 яйця
2 ст. л. вершкового масла
1 ст. л. ваніліну
10 шт. печива або несолоних крекерів
70 г вершкового масла
1 ст. л. цукру

Приготування:
1. Спочатку займіться приготуванням крему: у мисці збийте яйця виделкою.
2. Цукор, крохмаль і сіль змішайте в невеликій каструльці. Поступово влийте молоко і, помішуючи, поставте на середній вогонь до загустіння.
3. Доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати ще близько хвилини.
4. Додайте пару столових ложок цієї суміші миску з яйцями і швидко і ретельно перемішайте, щоб яйця не зварилися. Потім перелийте збиті яйця назад в каструлю. Поставте на маленький вогонь і близько дайте покипіти хвилини, періодично помішуючи.
5. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і ванілін. Залиште остигати. Коли каструля охолола, поставте її в холодильник для повного охолодження (можна закрити харчовою плівкою, щоб не утворилася плівка з пінки).
6. Печиво потовчіть в пластиковому пакеті, а потім крихту змішайте в мисці з цукром і розтопленим маслом. Викладіть щільним рівним шаром на деко і поставте в розігріту до 175°С духовку на 10-12 хвилин до утворення золотаво-коричневої скоринки. Остудіть.
7. Коли все готово, викладайте десерт:
1. Викладіть по 2 столових ложки спеченої крихти в порціонну креманку. Меншим по діаметру келихом або склянкою спрессуйте основу, щоб вийшов рівний твердий шар.
2. Викладіть шар охолодженого приготованого крему.
3. Пару кружечків банана.
4. Закрийте банани шаром збитих вершків.
5. Зверху ще трохи присипте сухарями і збризніть карамеллю.
6. Повторіть ще раз крем-банани-збиті вершки-крихта і карамель.

8. Можете відразу ж подавати ваш десерт або ж поставити в холодильник (до 3 годин). Перед подачею прикрасити шматочком банана.

Приємного апетиту!
Бананово-карамельний десерт з кремом



Десерт "Кіс-кіс"



Інгредієнти:
-2 великі упаковки кукурудзяних паличок,
-1 пачка вершкового масла,
-400 гр. ірисок 'Кіс-кіс'.

Приготування:
1. Масло і іриски розтопити до однорідної маси на повільному вогні, безперервно помішуючи.
2. Палички залити сумішшю з ірисок і масла, ретельно перемішати, викласти у форму (каструлю) 3. Поставити в холодильник.
4. Коли маса застигне, викласти на блюдо, посипати цукровою пудрою.
Десерт "Кіс-кіс"






Сирний десерт «Будиночок»



Інгредієнти:

200 грам сиру
10 столових ложок цукру
250 грам вершкового масла
4 ложка какао
15 штук пісочного печива

Приготування:
1. Масло розм'якшити. В мисці розтерти 150 грам масла з п'ятьма ложками цукру і чотирма какао.
2. На пергаментний папір намазати шаром завтовшки 0,5-0,8 див. На нього зверху викласти печиво прямокутником 3х5.
3. До сиру додати 100 грам розм'якшеного масла і 5 ложок цукру, добре перемішати.
4. Сирну масу викласти на середній ряд печива. Згорнути в трикутний рулет. Поставити на 5-6 годин на холод або в холодильник.
5. Потім акуратно звільнити будиночок від паперу і покласти на блюдо. Подавати можна нарізаною на шматочки товщиною 2 див.

Приємного апетиту!
Сирний десерт «Будиночок»
Сирний десерт «Будиночок»

Інгредієнти:

200 грам сиру
10 столових ложок цукру
250 грам вершкового масла
4 ложка какао
15 штук пісочного печива

Приготування:
1. Масло розм'якшити. В мисці розтерти 150 грам масла з



Десерт сирковий



Інгредієнти:
- сир - 300 г
- сметана - 150 г
- цукор - 2 ст. ложка
- желатин - 1 ст. ложка
- апельсин - 1 шт.
- банан - 1 шт.
- ківі - 1 шт.

Приготування:
1. Для приготування сирного десерту до сиру додати сметану і цукор.
2. Сирну масу збити блендером.
3. Фрукти очистити і порізати кружальцями і шматочками, як вам подобається.
4. Закип'ятити 100 мл води і трохи остудити.
5. Поступово всипати желатин, постійно помішуючи, розмішати до повного розчинення.
6. Воду з желатином влити в сирну суміш і добре перемішати.
7. У форму викласти шар фруктів.
8. Залити сирною масою і знову викласти шар фруктів.
9. Так повторювати стільки, скільки необхідно.
10. Останнім у десерті сирному повинен бути шар з сирною масою. Прикрасити рештою кружечками різних фруктів.
11. Десерт сирковий поставити в холодильник на півгодини охолоджуватися.

Приємного апетиту!
Десерт сирковий






Яблучний штрудель (практично дієтичний десерт)



Інгредієнти:
250 грам борошна
1 яйце
3 ст ложки рослинної олії
100 грам води
1 щіпка солі
800-1000г яблук
1 жменю родзинок
100 грам сухарі (білі, з батона або панірувальні)
15 грам вершкового масла
100 грам цукру
1 чайна ложка кориці

Приготування:
1. З усіх інгредієнтів для тіста замісити тісто. Воно повинно вийти крутим. Далі скачуємо його в кульку, змащуємо рослинним маслом, залишаємо при кімнатній температурі на годину-дві.
2. Зелені яблука позбавляє від шкірки і серцевини, нарізаємо на шматочки, змішати з соком одного лимона і родзинками.
3. Обсмажуємо на вершковому маслі (1 ст.л.) хлібні крихти.
4. Настоявшееся тісто розкачуємо тонюсеньким шаром на гладкому рушник, попередньо посипати борошном.
5. Потім посипаємо обсмаженими сухарями тісто і викладаємо начинку на половину розміру тесту.
6. Корицю змішуємо з цукром і посипаємо нею зверху начинку.
7. Тісто згортаємо рулетом з допомогою рушники.
Кладемо у форму одержаний рулет і змащуємо його рештою олією.
8. Випікаємо при температурі 180-200С близько 40
Яблучний штрудель (практично дієтичний десерт)
Яблучний штрудель (практично дієтичний десерт)
Яблучний штрудель (практично дієтичний десерт)
Яблучний штрудель (практично дієтичний десерт)
Яблучний штрудель (практично дієтичний десерт)
Яблучний штрудель (практично дієтичний десерт)
Яблучний штрудель (практично дієтичний десерт)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика