Зрази картопляні
Часто після того, як готуєш пюрешку, вона залишається в деякій кількості. І це як раз самий зручний випадок приготувати зрази. В якості начинки можна використовувати фарш, печінковий паштет домашнього приготування, грибну піджарку з цибулею і т. д.. Вчора я зробила зрази з залишилася начинкою для сальтисона - було дуже смачно, підмели все! Інгредієнти для зраз:
- картопляне пюре
- сіль, перець
- 1 яйце
- 1 ст. ложка крохмалю
- печінковий паштет
- 1-2 зубки часнику
- 1/2 склянки сметани
- зелень
- панірувальні сухарі
Додайте в пюре яйце, сіль, перець і крохмаль, все ретельно вимісіть і сформуйте невеликі коржики. Покладіть на дощечку трохи сухарів і розплескайте коржик, а всередину покладіть шматочок начинки і заліпіть її всередину. Обкатайте в сухарях або в борошні і, коли всі зрази будуть приготовані, обсмажте на соняшниковій олії на помірно сильному вогні. Коли зрази обжарите з 2 сторін, потріть на них часник і накрийте кришкою на кілька хвилин. При подачі полити їх сметаною і прикрасьте рубаною зеленню!
Картопляні зрази з грибами
Картофель1 кг
Білі грибы500 р
Ріпчасту лук2 головки
Борошно пшеничная3 столові ложки
Яйцо1 штука
Вершкове масло30 р
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Час приготування - 55 хв.
1 Подрібнену цибулю обсмажте до золотистого кольору, додайте дрібно нарізані гриби, приправити і тушкуйте до готовності.
2 Картоплю крупно наріжте і відваріть. Додайте масло, перець і потовчіть до консистенції пюре. Дайте охолонути, потім додайте яйце і борошно і ретельно перемішайте.
3 Картопляне тісто розділіть на коржики, в центр кожного покладіть грибну начинку, з'єднайте і заліпіть краю.
4 Обваляйте в борошні і смажте на середньому вогні до готовності. Перед подачею на стіл полийте сметаною.
Смажений в духовці картопля зі спеціями
Інгредієнти:
Картопля - 8 шт
Кмин - 1,5 чайні ложки
Паприка - 1,5 чайні ложки
Мелений перець - 1,5 чайні ложки
Сіль 1/4 чайної ложки
Яєчний білок - 2 in
Суміш італійських приправ (або за смаком)
Приготування:
1. Очистіть і промийте картоплю
2. Потім наріжте його скибочками, як показано на рисунку.
3. Збийте в мисці яєчні білки.
4. В окремій мисці перемішайте всі спеції.
5. Додайте нарізану картоплю до білків.
6. Потім додайте приправи і гарненько перемішайте.
7. Змастіть деко олією і помістіть на нього картоплю. Потім помістіть все в розігріту духовку до 220с на 40 хвилин. Для кращого результату, бажано перемішувати картоплю кожні 10 хвилин
Картопляне пюре з Фетаксой
Що потрібно:
200 г Фетаксы
1 кг картоплі
100 мл молока
50 г вершкового масла
1 яйце
1 цибулина
2 свіжих помідора
100 р зеленого цибулі
Як приготувати картопляне пюре з Фетаксой:
Відварити очищену картоплю в невеликій кількості підсоленої води.
Підсмажити цибулю до м'якості, підігріти молоко.
Залишити на дні каструлі з картоплею трохи води, решту воду злити. Зняти з вогню. Додати гаряче молоко, картоплю розтовкти до однорідної маси. Продовжуючи безперервно розмішувати, додати в картопляне пюре яйце і вершкове масло.
Фетаксу подрібнити в блендері до консистенції пасти.
Зелену цибулю подрібнити. Помідори нарізати невеликими шматочками.
Подавати пюре в невеликій скляній посуді, сервировав наступним чином: шар картопляного пюре, шар зеленої цибулі, шар Фетаксы, шар помідорів, шар пюре і шар Фетаксы. У центрі зробити невелике поглиблення і викласти в нього підсмажену цибулю.
Картопляне пюре з Фетаксой готово.
Приємного апетиту!
Картопляні ньоккі в томатному бульйоні
Інгредієнти:
Для томатного бульйону:
- 2 столові ложки (30 мл) оливкової олії
- 1 середня моркву, нарізану
- 1 середній стебло селери, нарізані
- 1 маленька ріпчаста цибулю, нарізаний
- 3 зубчики часнику, очищених і видушених
- 1/2 склянки (120 мл) білого вина
- 795 грам помідор
- невелика жменя свіжого листя базиліка
- 2 склянки (475 мл) курячого або овочевого бульйону
- сіль і мелений чорний перець за смаком
Ньоккі:
- 900 гр картоплі
- 1 велике яйце, злегка збити
- 1 чайну ложку кухонної солі
- 1 склянка борошна
Подавати з тертим пармезаном або шматочками сиру і базиліком
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 200 градусів, випікати картоплю 45 хв - 1 годину, поки вона не буде готова
- Поки готуємо томатний бульйон: розігріти в каструлі масло, додати моркву, селеру і цибулю , смажити близько 5 хвилин, додати часник, смажити ще 1 хвилину, додати вино і тушкувати на середньому вогні
- З помідорів зняти шкірку, нарізати на дрібні кубики
- Додати помідори в овочі, помідори розім'яти ложкою, додати базилік,додати курячий або овочевий бульйон і варити 45 хвилин
- Процідити бульйон від овочів, посолити і поперчити. Відкласти в сторону
- Займемося галушками: вийняти картоплю з духовки, трохи остудити, зняти шкірку і розім'яти пресом для картопляного пюре або натерти на тертці
- Остудити, додати яйце, сіль, перемішати, додати борошно і ретельно вимісити тісто
Розділити тісто на 4 частини, з кожної частини сформувати мотузочку і нарізати ньоккі у формі галушок або лінивих вареників.
- У підсоленій киплячій воді зварити ньоккі - 2 хвилини після того як спливуть
- Тепер підігріти томатний бульйон до кипіння, налити в тарілку бульйону, покласти ньокии, додати ложку тертого пармезану або сиру рікотта або ложку сиру і посипати свіжим базиліком
Приємного аппетат!
Немає коментарів:
Дописати коментар