Вареники-швидкий спосіб ліплення
Інгредієнти:
Для тіста:
● 1 склянку гарячої води;
● 2 ст. л. жирної сметани;
● 1 ст. л. вершкового масла;
● 0,5 ч. л. солі;
● 2,5 склянки борошна.
Для начинки:
● 0,5 кг картоплі;
● 300 г грибів;
● зелень;
● сіль, перець.
Приготування:
У миску просіяти борошно, додати сіль, вершкове масло і сметану, налити склянку гарячої води і замісити тісто.
Викласти тісто на посипану борошном поверхню і вимісити руками до тих пір, поки воно не стане еластичним.
Накрити тісто плівкою і залишити на 10-15 хвилин. В цей час приготуємо начинку.
Картоплю відварити і розім'яти в пюре.
Гриби дрібно порізати і обсмажити в олії. З'єднати з картопляним пюре. Додати подрібнену зелень, посолити, поперчити. Начинка готова - можна починати ліпити вареники.
Відрізати 1/3 тіста. Розкачати в довгий пласт, приблизно 10 см шириною.
За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на розкатане тісто. Кульки начинки повинні розташовуватися приблизно на відстані 5 см один від одного.
Краї тіста змочити водою. Скласти краї тіста, накривши начинку. Притиснути шов пальцями.
Починаємо вирізати вареники. За допомогою склянки вирізати вареники. Скласти вареники в блюдо і поставити в холодильник, поки ви будете ліпити інші.
Вареники відварити у великій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа, горошини чорного перцю і зелені. Як тільки вареники спливуть, дістаємо їх шумівкою і подаємо на стіл разом зі сметаною і вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Funny Chef
Вареники з картоплею
Інгредієнти для приготування:
Тісто:
• 1 склянку теплої води;
• пів чайної ложки солі;
• 1 ст. л. рослинного масла;
• борошна, щоб вийшло круте пельменний тісто. Яйце не додавати!!! Тісто не розвалюється, але виходить дуже ніжним...
Начинка:
• Картопля відварена і розім'ятим в пюре;
• смажену цибулю;
• кріп.
Відварити, подавати зі сметаною або рослинним маслом.
Автор рецепта: Юлія Кондакова
Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти
#Горячее@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Ліниві вареники
Інгредієнти:
● 400 г однорідного сиру
● 1 яйце
● 3-4 повних ст. ложок борошна
● цукор за смаком
● сіль для варіння
● борошно для підсипання
Приготування:
Розім'яти сир з цукром. Додати яйця і ретельно перемішати. Додати борошно і замісити тісто. Зробити з тіста ковбаски. Ковбаски нарізати невеликими шматочками. З шматочків зробити невеликі кружечки з виїмкою в центрі. Така вм'ятина на готовому варенику дозволить йому краще утримувати масло або сметану.Варите вареники в підсоленій воді близько двох хвилин після того, як вони спливуть. Готові вареники вийняти шумівкою. Перед подачею на стіл додайте масло або сметану.
Автор: Інна Кондрашова
Приємного апетиту!
Funny Chef
Ліниві вареники
Інгредієнти:
● 200 гр сиру,
● 2 ст.л. цукрової пудри,
● 1 яйце,
● 3 ст.л. борошна,
● 1 ч.л. ванільної есенції,
● щіпка солі.
Приготування:
Ліниві вареники повністю виправдовують свою назву, так як готувати їх дуже просто і швидко, на відміну від звичайних вареників. Це прекрасний сніданок, корисний і дуже смачний, а знайомий всім з дитинства чудовий сирний смак задасть гарний настрій на весь день.
1. Змішуємо разом сир, яйце, цукор, ванільну есенцію і сіль. Кількість цукру або цукрової пудри регулюйте на свій смак.
2. Розтираємо все до однорідності.
3. Додаємо борошно і знову все добре розтираємо.
Викладаємо тісто на посипану борошном дошку, присипаємо зверху борошном і розкачуємо до 1 см завтовшки.
Вирізаємо тісто формочкою або просто розкачуємо тісто смужками, товщиною в палець, і розрізаємо на шматочки по 3-4 см завдовжки. Мені більше подобається вирізати формочкою - так веселіше Щоб тісто не липло до формочці, занурте її в борошно
Опускаємо вареники в киплячу і трохи підсолену воду. Як тільки вареники спливуть, варимо ще 3 хвилини.
Дістаємо готові вареники шумівкою і викладаємо шарами на блюдо. Кожен шар посипаємо цукром, щоб не злипалися.
Ось і все! Ледачі, зовсім ліниві вареники готові, подаємо до них сметану чи улюблений джем, їмо з задоволенням!
Приємного апетиту!
Funny Chef
Немає коментарів:
Дописати коментар