четвер, 11 липня 2013 р.

Гречані котлети

Гречані котлети



Інгредієнти:

Гречка варена-1 ст
яйце-2-3 шт
Сир-100 гр
Цибуля-1 шт
Масло вершкове-50 гр
Сіль,перець

Приготування:

Цибулю посмажити на вершковому маслі. Сир потерти на тертці. Змішати варену гречку,цибуля,сир. Вбити яйця, посолити, поперчити.

З фаршу сформувати котлети,обваляти їх у борошні( робіть це акуратно, інакше котлети можуть розвалитися) і смажити з обох боків до золотистої скоринки.

Смачні вони і в гарячому і холодному вигляді
Гречані котлети



Котлети з риби і креветок.



Такі котлети можна приготувати на пару або в духовці, теж дуже смачно.

Час приготування: 20 хв
Порцій: 4-6

Вам буде потрібно:

170 гр очищені креветки
500 гр філе риби(у мене біла риба)
цибуля 200 гр
1 яйце
1/3 ч.л мелений кумін
1/3 ч.л білий перець
паприка 1 ч.л
сіль за смаком
кукурудзяна борошно за потреби

Як готувати:

1. Філе нарізати і прокрутити разом з креветками і цибулею через мясорубку.Добавить спеції,яйце,сіль за смаком і перемішати.

2. Відбити фарш кілька раз.Сформировать невеликі котлети.

3. Обваляти в кукурудзяного або звичайною борошні і обсмажити з двох сторін до рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!
Котлети з риби і креветок.



Зрази. Котлети з начинкою



Інгредієнти:
Фарш - 500 гр ( у мене свинина-яловичина)
Цибуля - 1 шт.
Картопля - 1 шт.
Хліб - 2 шматочки
Молоко - 5 ст.л.
Яйце - 1 шт.
Спеції
Для начинки :
Шинка - 100 гр.
Гриби - 100 гр.

Приготування:
Гриби і шинку дрібно нарізаємо. Гриби обсмажуємо на сковорідці і в кінці додаємо шинку.

Робимо звичайний фарш для котлет, тобто цибулю натираємо на тертці, хлібний м'якуш розмочуємо в молоці, натираємо картоплю на найдрібнішу тертку «пюре»,додаємо фарш і розбиваємо яйце, спеції за смаком. Все перемішуємо.

Тепер беремо фарш ложкою і розгортаємо його на долоньці у млинець, в серединку кладемо начинку і закриваємо краю, формуючи котлету. У мене не виходило на руці зробити такого розміру млинець і я просто зверху на начинку клала ще не багато фаршу і всі вже скріплювала. Отриману котлету обволікає в борошні, потім в яйці і панірувальних сухарях. Обсмажуємо до готовності на сковорідці.
Зрази. Котлети з начинкою






Котлети з грибів (115 ккал)



Дивно смачне і ніжне блюдо для любителів грибів. Єдиний недолік - грибів треба багато, але зате дуже смачно!

Інгредієнти:

1 кілограм будь-яких свіжих грибів
2 головки ріпчастої цибулі
4 яйця
4 столові ложки панірувальних сухарів
4 ст. ложки соняшникової олії
чорний мелений перець
сіль за смаком

Приготування:

Свіжі гриби помийте, очистіть, дрібно наріжте їх і відваріть в підсоленій воді, потім відкиньте їх на друшляк. Додайте до грибів сирі яйця, подрібнений ріпчаста цибуля, 2 столові ложки панірувальних сухарів, чорний мелений перець, сіль і все добре перемішайте.

З підготовленого грибного фаршу зробіть котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях і смажте на розігрітій олії протягом 10 хвилин.
Котлети з грибів (115 ккал)



Курячі котлети по-португальськи



Інгредієнти:
- Курча (варена або смажена) - 1/2 шт
- Копчена ковбаска - 100 г
- Маргарин - 1 ст. л.
- Перець мелений
- Мускатний горіх (мелений)
- Петрушка дрібно нарізана
- Яйця - 2 шт
- Листя салату (для сервірування страви) - 4-5 шт
- Лайм - 2/3 шт
- Панірувальні сухарі - 200 г
- Морква - 1 шт
- Оливкова або соняшникова олія (для обжарювання котлеток) - 1/2 л

Рецепт:
Зварити або посмажити курчати.
Відокремити м'ясо від кістки і перемолоти в блендері. Очистити від шкірки копчену ковбаску, порізати, а потім теж перемолоти в блендері. Моркву натерти на дрібній тертці. Тим часом відварити картоплю в мундирі, в досить солоній воді. Злити воду, почистити картоплю і зробити з неї пюре.
Розтопити маргарин в сковороді і підсмажити подрібнену копчену ковбаску з морквою до золотистого кольору. Зняти з вогню, додати курчати і пюре. Все дуже добре перемішати до однорідного стану. Посолити, поперчити, додати мелений мускатний горіх і порізану петрушку, ще раз добре перемішати, перекласти в тарілку і дати охолонути.
Коли маса охолоне, сформувати котлетки, вмочити їх у збитих яйцях, потім обваляти в панірувальних сухарях. Смажити у фритюрі.
Тарілку застелити паперовою серветкою і викласти запашні котлетки в один шар. Коли серветка вбере в себе жир, перекласти котлетки в приготоване блюдо для сервірування столу. Прикрасити листям салату і нарізаним лаймом.
Приємного апетиту!!!
Курячі котлети по-португальськи






Відмінні печінкові котлети



Інгредієнти:

500 г курячої печінки
1 цибулина
1-2 зубчики часнику
1 яйце
5 ст.л. манної крупи
сіль, чорний перець за смаком
рослинна олія для смаження

Печінку, цибулю і часник подрібнити в комбайні до однорідної маси або пропустити через м'ясорубку.
Посолити, поперчити, вбити яйце, перемішати
Всипати манну крупу, перемішати і залишити на 30-40 хвилин.
Викласти на сковороду по 1 ст.л. на котлету, обсмажити з обох сторін.
Приємного апетиту!
Відмінні печінкові котлети



Овочеві котлетки



Інгредієнти на 6 штук (2-3 порції):

-500гр. картоплі
- оливкова олія
- 100гр. волоських горіхів,
- 1/3 склянки борошна,
- сіль, за смаком
Для начинки:
- печериці, 5-6 штук
- шпинат, пучок
- оливкова олія,
- цибуля ріпчаста, 1 невелика головка
- сіль і перець, за смаком

Спосіб приготування:

1.Отварной картоплю добре розім'яти толкучка.
2.додати борошно, сіль, воду і перемішати.
3.Разделить тісто на 5-6 колобків. Кожен з колобків розкачати і покласти на них фарш з шпинату і грибів, сформувати пиріжки.
4. Обваляти кожен з них у мелених волоських горіхах
5. Запікати в духовці 20 хвилин при температурі 180°С.
Для приготування начинки:
1. Цибулю, гриби нарізати і пасерувати, додати сіль соєвий соус, додати шпинат і готувати під кришкою 5 хвилин.
Овочеві котлетки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика