четвер, 11 липня 2013 р.

Капуста «Пелюстка»

Капуста «Пелюстка»



Інгредієнти:

2 великих качана капусти/приблизно 6 кг/
4-5 шт.свеклы середнього розміру
1 велика головка часнику
5-6 середніх морквин
5-6 шт. лаврового листа
1 ч.л.черного перцю горошком
3-4 перчика чилі
1.5 літра постигла кип'яченої води
2-3 ст.л.солі/у нас вона не дуже соленая.так.что орієнтуйтеся на свою/
ємність для закваски/у мене велика емальована каструля/
кришка трохи меншого объема.х/б тряпочка.груз

Приготування:

1. нарізати капусту великими кусками.вилок на 8 частин/можна і на більшу кількість.
2. буряк почистити і нарізати кружечками 0.5 см-1 див.
3. моркву почистити і нарізати вздовж на 2-3 частини.
4. викласти в ємність шарами:
5. капуста-буряк+морква+спеції-капуста+буряк+морква+спеції і т.д.
6. розвести сіль у воді і залити отриманою ропою капусту.
7. накрити тряпочкой.уложить кришку і поставити вантаж.
8. забути про капусту на 7 днів/я ніколи не забуваю і починаю красти її вже на 3-й день.она слабо кислая.но я так її люблю!що немає сил удержаться.за це неодноразово получала.да і буду отримувати прочухана!/.
9. добре капустка проквашивается і фарбується днів через 7-8 .ставлю я її на кухні під стол.но враховуйте ще й то.что живемо ми в Греции.так що вдома це може зайняти і більше часу.
10. можна було б додати оцет+сахар.но це вже не то.так що наберіться терпіння/якого у меня.к сожалению.нет/ і отримаєте прекрасний результат!удачі!
11. P.S. через кілька днів капуста виділить свій сок.тогда зніміть вантаж і кришку. і з допомогою ганчірочки зберіть зайву рідину
Капуста «Пелюстка»



Тушкована капуста по-баварськи



Інгредієнти:
- 80 г білого вина
- 770 г квашеної капусти
- 15 г крохмалю
- 45 г ріпчастої цибулі
- 7 г кмину
- 20 г цукрового піску
- 45 г яблук
- сало

1. Сало розтопити на сковороді.
2. Обсмажити яблука і цибулю.
3. Додати квашену капусту, сіль, цукор, кмин, біле вино, крохмаль.
4. Тушкувати 30-40 хвилин до готовності.
Тушкована капуста по-баварськи






Маринована капуста



Вам знадобиться:
Капуста білокачанна 2000 р
Морква 400 г
Головки часник 1 шт.
Цукор-пісок 100 г
Сіль морська 5 ч.л.
Оцет столовий 150 мл
Рослинна олія 100 мл

Приготування:
Нашаткувати капусту.
Натерти моркву на крупній тертці.
Тепер у велику посудину складаємо шарами капусту і моркву. Десь між шарами кладемо часточки очищеного часнику і щільно утрамбовується.
Для маринаду змішуємо киплячу воду (1 літр) з іншими інгредієнтами і перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
Заливаємо капусту гарячим маринадом так, щоб він покрив капусту, накриваємо щільно кришкою і залишаємо маринуватися на 2 діб при кімнатній температурі.
Готову капусту залишилося тільки розкласти по банках і прибрати в холодильник.
Маринована капуста



"Кольорова капуста в клярі"



Цвітна капуста в клярі - легкий і смачний овочевий гарнір для всієї родини. Капусту подавайте відразу ж, поки гаряча, з зеленню і соусом з сметани або томатів.

Інгредієнти:

- 1 невеликий качан цвітної капусти
- 2 яйця
- 3/4 склянки пшеничного борошна
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- рослинна олія для смаження
- зелень кропу

Капусту розберіть на суцвіття і промийте під холодною водою.
Капусту відваріть в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Відкиньте капусту на друшляк і дайте воді стекти.
Яйця збийте виделкою, посоліть, додайте чорний мелений перець.
Всипте до яєць борошно, ретельно перемішайте до однорідної маси.
Опустіть суцвіття капусти в кляр, а потім смажте на добре розігрітому рослинному маслі до золотистої скоринки.
Готову капусту викладіть на паперову серветку, щоб видалити надлишки масла.
Зелень кропу дрібно наріжте.
Посипте гарячу цвітну капусту кропом і відразу ж подавайте блюдо на стіл.

Приємного апетиту!
"Кольорова капуста в клярі"






Зимова капуста з баклажанами



Для тих хто любить капусту і баклажани. Тепер Ви цю парочку зможете спробувати відразу. Закуска відмінна. Рецепт не складний . Така капуста з баклажанами може у Вас зберігатися всю зиму. А як дати, знають мабуть всі. Полив рослинним маслом з запахом насіння , так лучка туди і за вуха не відтягнеш.

Для приготування баклажанів з капустою на зиму знадобиться:
баклажани - 1 кг;
капуста свіжа - 1 кг;
морква - 300 г;
часник - 10 зубчиків;
перець гострий - за смаком;
перець чорний горошком - 10 шт.;
сіль - 1,5 ст. л.;
оцет 9% - 0,5 склянки (або за смаком).
* Сіль і оцет остаточно можна відрегулювати по своєму смаку.

Спочатку потрібно приготувати баклажани. Для цього потрібно відрізати хвостики, помістити баклажани в каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хвилин, не більше, щоб баклажани не переварилися.
Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і повністю все проварилися зо однаково.
Коли баклажани зваряться, викласти в миску і остудити.
Поки баклажани остигають, свіжу капусту тонко нашаткувати і покласти у велику миску.
Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти.
Приготувати гострий перець і часник.
Гострий перець дрібно нарізати, а часник пропустити через часникодавку.
Часник і гострий перець додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Все ретельно перемішати.
Остиглі баклажани нарізати кубиками приблизно в 2 див.
Нарізані баклажани додати в миску до інших овочів, додати сіль і оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак вміст солі і оцту.

Перекласти баклажани з капустою в банки, прибрати в прохолодне місце для зберігання. Банки можна закрити поліетиленовими або завинчивающими кришками. А пробу можна знімати вже через тиждень.
Зимова капуста з баклажанами



Капуста тушкована з фаршем



400-500 гр фаршу свинина+яловичина або курячого
2 м'ясистих помідора
2 середніх цибулини
1 середній вилок капусти
1 середня морква
лавровий лист пара шт,сіль за смаком і мелений червоний перець чверть ч л
раст масло
У глибокій сковороді або казані на розпеченому маслі і середньому вогні обсмажити цибулю і фарш(помішуючи,близько 7 хв)
Додати терту моркву і смажити разом ще стільки ж
Додати нашатковану капусту,порізану кубиками помідор,200 мл води,сіль і червоний перец.Все перемешать.Добавить лаврові листочки,накрити кришкою і тушкувати близько 30 хв(зрідка помішуючи)
В готову страву можна додати порізаної зелені,перемішати,накрити кришкою і дати настоятися хвилин 10
Капуста тушкована з фаршем

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика