пʼятниця, 5 липня 2013 р.

Смачні котлетки

Смачні котлетки



Інгредієнти:

Котлети:
-фарш 500 гр
-2 невеликі цибулини
-4 зуб часнику
-скибочка білого хліба, розмочений у молоці
-сіль, перець за смаком
-сушена зелень 2 ч. л.

Соус:
-морква велика 1 шт
-цибуля 2 шт
-сметана 3 ст. л.
-молоко 50 мл
-вода 100-150мл
-сушена зелень

Приготування:

Цибулю дрібно порубати, хліб злегка віджати, часник через часникодавку. Змішати з фаршем, посолити, поперчити, додати зелень, перемішати, відбити про миску або дошку, щоб фарш став однорідніше і щільніше. Сформувати котлети, обваляти в борошні, смажити до готовності.
Для соусу морква потерти, цибулю порізати кубиками, обсмажити до золот кольору, додати воду, сметану та молоко, сушену зелень, посолити, поперчити. Загасити. Перекласти до котлет.
Смачні котлетки



Запечені котлетки з лосося



Для котлеток:
1 кг філе лосося (свіжого)
2 великих яйця
1 велика цибулина, крупно нарізана
1 велика морква, терта
4 ст.л. рослинного масла для смаження
1 ч.л. сіль
½ ч.л. чорного перцю
1/2 склянки панірувальних сухарів
1 ст.л. майонезу

Соус:
3 ст. л. вершкового масла
2 склянки жирних вершків
2 чашки нежирних вершків або молока
1 чашка тертого сиру пармезан
3 зубчики часнику, подрібнити
Сіль і перець за смаком
Мускатний горіх, тертий
Свіжий зелена цибуля для прикраси

Нагрійте 2 столових ложки рослинного масла у великій сковороді на середньому вогні, додайте цибулю і моркву і обсмажуйте близько 3-4 хвилин.
Перекладіть все в миску і дайте охолонути.
Перекрутіть рибу, смажену цибулю і моркву, використовуючи м'ясорубку. (Якщо ви використовуєте кухонний комбайн: спочатку подрібніть смажену цибулю і моркву до отримання однорідної маси, потім додайте рибу і продовжуйте обробляти до отримання однорідної маси у вигляді пасти).
Перекладіть фарш з риби, цибулі та моркви в у велику миску. Додайте панірувальні сухарі, яйця і майонез, посоліть і поперчіть. Перемішайте все ще раз.
Змочіть руки водою і зліпити невеликі кульки з фаршу. У великій сковорідці розігрійте близько 2 столових ложок рослинного масла і обсмажте котлетки до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Викладіть в посуд для запікання

Розігрійте духовку до 200 градусів.
Для приготування соусу розігрійте вершкове масло в сковороді на середньому вогні, додайте часник і обсмажуйте протягом 1-2 хвилин. Додайте вершки нежирні вершки, мускатний горіх і 3/4 чашки сиру пармезан. Приправте сіллю і перцем, доведіть до кипіння.
Вилийте соус на котлетки в посуд для запікання, посипте іншим сиром пармезан і запікайте протягом 25-30 хвилин або до готовності.

Для подачі помістіть котлетки на тарілку з макаронами і щедро полийте соусом Альфредо верхню частину риби. Посипте нарізаною зеленою цибулею.

Насолоджуйтеся!
Запечені котлетки з лосося






Рибні котлети на пару



Інгредієнти:
500 грам риби (краще тріска або минтай)
2 - 3 картоплини
1 - 2 цибулини (середнього розміру)
1 яйце
150 грам зелені
сіль за смаком

Приготування:
Картоплю і цибулю очистити, пропустити через м'ясорубку разом з очищеної від кісток рибою. У отриманий фарш додати яйце, дрібно посічену зелень. Все ретельно перемішати, посолити за смаком. Сформувати котлети. Готувати на пару 20 хвилин.
Рибні котлети на пару



ПІКАНТНІ КОТЛЕТКИ



Інгредієнти:

Куряче філе
Сир
Кабачок
Перець болгарський
Борошно
Яйце
Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

Всі інгредієнти приблизно в рівних кількостях.
Філе, перець, кабачок порізати на маленькі шматочки. Сир натерти на крупній тертці.
Порізані овочі, філе курки, сир, борошно, яйця замісити в фарш. Посолити, поперчити.
Обсмажити на рослинній олії у формі котлет , приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
ПІКАНТНІ КОТЛЕТКИ
ПІКАНТНІ КОТЛЕТКИ
ПІКАНТНІ КОТЛЕТКИ
ПІКАНТНІ КОТЛЕТКИ






Котлети по-донбаськи



Інгредієнти:
- Фарш мясний (змішаний: яловичина+свинина) - 600 г
- Свіжий Батон - 1 шт.
- Яйця курячі - 5 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Масло вершкове - 200 г
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Масло рослинне - багато (для фритюру)

Приготування:

Вершкове масло кладемо в морозилку.

Далі відповідально заявляю, що найважливішим інгредієнтом цих котлет є сухарі, причому не куповані, а саморобні. А тому, приготування цього продукту ми приділимо особливу увагу. Отже, в магазині купуємо свіжий батон, розрізаємо його спочатку уздовж навпіл, а потім кожну половинку ще на чотири частини. Разом повинно вийде 8 скибочок. Кладемо їх на деко і відправляємо сушитися в гарячу духовку при температурі 130 С на 20 хвилин, потім духовку ставимо на самий мінімум і залишаємо батон ще на 40-45 хвилин. В результаті отримуємо золотисті сухарі, які ми охолоджуємо і подрібнюємо в ароматну крихту зручним нам способом (за допомогою качалки, терки, м'ясорубки). На 500-600 г фаршу знадобиться половина подрібнених сухарів.

Потім переходимо безпосередньо до приготування фаршу. Якщо фарш робимо самі, то спочатку в рівній пропорції пропускаємо через м'ясорубку нежирну свинину і яловичину.
Цибулю і часник подрібнюємо і додаємо у фарш.
Далі додаємо у фарш пару яєць, перчимо, солимо і дуже ретельно все перемішуємо. Вимішуємо досить довго, як, приміром, за рецептом приготування люля кебаб з курки, і кілька разів підкинув, вдаряємо фарш об стіл для підвищення в'язкості.
Ну ось, основні етапи підготовки закінчені, починаємо ліпити котлети. Робимо їх великими за розміром, адже шахтарі - це вам не благородні дівиці, їдять вони щільно і грунтовно))). Відщипуємо від загальної маси фарш, розминаємо його в долоні в коржик, в центр коржі кладемо шматочок масла грам на 30 і формуємо котлети.
В окремій мисці збиваємо яйця, що залишилися.
Кожну котлету вмочаємо в збиті яйця, потім обвалюємо в сухарях. Щоб паніровка вийшла щільніше, це дія повторюємо двічі.
Підготовлені котлети кладемо в киплячу олію. Масла в сковороді повинно бути багато, щоб воно як мінімум наполовину покривало котлети, а ще краще, якщо котлета буде повністю прихований в маслі.
Обсмажуємо котлети з обох сторін, постійно перевертаючи, щоб паніровка не пригоріла.
Котлети по-донбаськи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика