Смачні котлетки
Інгредієнти:
Котлети:
-фарш 500 гр
-2 невеликі цибулини
-4 зуб часнику
-скибочка білого хліба, розмочений у молоці
-сіль, перець за смаком
-сушена зелень 2 ч. л.
Соус:
-морква велика 1 шт
-цибуля 2 шт
-сметана 3 ст. л.
-молоко 50 мл
-вода 100-150мл
-сушена зелень
Приготування:
Цибулю дрібно порубати, хліб злегка віджати, часник через часникодавку. Змішати з фаршем, посолити, поперчити, додати зелень, перемішати, відбити про миску або дошку, щоб фарш став однорідніше і щільніше. Сформувати котлети, обваляти в борошні, смажити до готовності.
Для соусу морква потерти, цибулю порізати кубиками, обсмажити до золот кольору, додати воду, сметану та молоко, сушену зелень, посолити, поперчити. Загасити. Перекласти до котлет.
Запечені котлетки з лосося
Для котлеток:
1 кг філе лосося (свіжого)
2 великих яйця
1 велика цибулина, крупно нарізана
1 велика морква, терта
4 ст.л. рослинного масла для смаження
1 ч.л. сіль
½ ч.л. чорного перцю
1/2 склянки панірувальних сухарів
1 ст.л. майонезу
Соус:
3 ст. л. вершкового масла
2 склянки жирних вершків
2 чашки нежирних вершків або молока
1 чашка тертого сиру пармезан
3 зубчики часнику, подрібнити
Сіль і перець за смаком
Мускатний горіх, тертий
Свіжий зелена цибуля для прикраси
Нагрійте 2 столових ложки рослинного масла у великій сковороді на середньому вогні, додайте цибулю і моркву і обсмажуйте близько 3-4 хвилин.
Перекладіть все в миску і дайте охолонути.
Перекрутіть рибу, смажену цибулю і моркву, використовуючи м'ясорубку. (Якщо ви використовуєте кухонний комбайн: спочатку подрібніть смажену цибулю і моркву до отримання однорідної маси, потім додайте рибу і продовжуйте обробляти до отримання однорідної маси у вигляді пасти).
Перекладіть фарш з риби, цибулі та моркви в у велику миску. Додайте панірувальні сухарі, яйця і майонез, посоліть і поперчіть. Перемішайте все ще раз.
Змочіть руки водою і зліпити невеликі кульки з фаршу. У великій сковорідці розігрійте близько 2 столових ложок рослинного масла і обсмажте котлетки до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Викладіть в посуд для запікання
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Для приготування соусу розігрійте вершкове масло в сковороді на середньому вогні, додайте часник і обсмажуйте протягом 1-2 хвилин. Додайте вершки нежирні вершки, мускатний горіх і 3/4 чашки сиру пармезан. Приправте сіллю і перцем, доведіть до кипіння.
Вилийте соус на котлетки в посуд для запікання, посипте іншим сиром пармезан і запікайте протягом 25-30 хвилин або до готовності.
Для подачі помістіть котлетки на тарілку з макаронами і щедро полийте соусом Альфредо верхню частину риби. Посипте нарізаною зеленою цибулею.
Насолоджуйтеся!
Рибні котлети на пару
Інгредієнти:
500 грам риби (краще тріска або минтай)
2 - 3 картоплини
1 - 2 цибулини (середнього розміру)
1 яйце
150 грам зелені
сіль за смаком
Приготування:
Картоплю і цибулю очистити, пропустити через м'ясорубку разом з очищеної від кісток рибою. У отриманий фарш додати яйце, дрібно посічену зелень. Все ретельно перемішати, посолити за смаком. Сформувати котлети. Готувати на пару 20 хвилин.
ПІКАНТНІ КОТЛЕТКИ
Інгредієнти:
Куряче філе
Сир
Кабачок
Перець болгарський
Борошно
Яйце
Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти приблизно в рівних кількостях.
Філе, перець, кабачок порізати на маленькі шматочки. Сир натерти на крупній тертці.
Порізані овочі, філе курки, сир, борошно, яйця замісити в фарш. Посолити, поперчити.
Обсмажити на рослинній олії у формі котлет , приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
Котлети по-донбаськи
Інгредієнти:
- Фарш мясний (змішаний: яловичина+свинина) - 600 г
- Свіжий Батон - 1 шт.
- Яйця курячі - 5 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Масло вершкове - 200 г
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Масло рослинне - багато (для фритюру)
Приготування:
Вершкове масло кладемо в морозилку.
Далі відповідально заявляю, що найважливішим інгредієнтом цих котлет є сухарі, причому не куповані, а саморобні. А тому, приготування цього продукту ми приділимо особливу увагу. Отже, в магазині купуємо свіжий батон, розрізаємо його спочатку уздовж навпіл, а потім кожну половинку ще на чотири частини. Разом повинно вийде 8 скибочок. Кладемо їх на деко і відправляємо сушитися в гарячу духовку при температурі 130 С на 20 хвилин, потім духовку ставимо на самий мінімум і залишаємо батон ще на 40-45 хвилин. В результаті отримуємо золотисті сухарі, які ми охолоджуємо і подрібнюємо в ароматну крихту зручним нам способом (за допомогою качалки, терки, м'ясорубки). На 500-600 г фаршу знадобиться половина подрібнених сухарів.
Потім переходимо безпосередньо до приготування фаршу. Якщо фарш робимо самі, то спочатку в рівній пропорції пропускаємо через м'ясорубку нежирну свинину і яловичину.
Цибулю і часник подрібнюємо і додаємо у фарш.
Далі додаємо у фарш пару яєць, перчимо, солимо і дуже ретельно все перемішуємо. Вимішуємо досить довго, як, приміром, за рецептом приготування люля кебаб з курки, і кілька разів підкинув, вдаряємо фарш об стіл для підвищення в'язкості.
Ну ось, основні етапи підготовки закінчені, починаємо ліпити котлети. Робимо їх великими за розміром, адже шахтарі - це вам не благородні дівиці, їдять вони щільно і грунтовно))). Відщипуємо від загальної маси фарш, розминаємо його в долоні в коржик, в центр коржі кладемо шматочок масла грам на 30 і формуємо котлети.
В окремій мисці збиваємо яйця, що залишилися.
Кожну котлету вмочаємо в збиті яйця, потім обвалюємо в сухарях. Щоб паніровка вийшла щільніше, це дія повторюємо двічі.
Підготовлені котлети кладемо в киплячу олію. Масла в сковороді повинно бути багато, щоб воно як мінімум наполовину покривало котлети, а ще краще, якщо котлета буде повністю прихований в маслі.
Обсмажуємо котлети з обох сторін, постійно перевертаючи, щоб паніровка не пригоріла.
Немає коментарів:
Дописати коментар