Картопляні котлети з грибною підливою
Інгредієнти:
- Картопля 600 гр;
- Масло вершкове 50 гр;
- Яйця курячі 2 шт;
- Борошно пшеничне 2 ст. л.;
- Олія соняшникова 1 ст. л.;
- Гриби 30 гр;
- Цибуля ріпчаста 1 шт;
- Сметана 100 гр;
- Сухарі панірувальні 50 гр;
Приготування:
1. Очищений картопля відварити, воду злити, а картопля залишити на кілька хвилин для сушіння. Потім розім'яти його. Отримане пюре злегка охолодити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити і обробити котлети.
2. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох сторін на жирі. Але самий смак - в грибнойподливке. Для її приготування сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого при слабкому кипінні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко їх нашаткувати, а відвар процідити.
3. Дрібно нарізати цибулю і, помішуючи, обсмажити його на вершковому маслі, додати гриби і смажити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хв., додати за смаком сіль і щіпку меленого перцю.
4. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану.
5. Картопляні котлети полити готовим соусом перед подачею до столу.
Курячі котлети "Ніжність"
Інгредієнти:
2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження
Приготування:
Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції
Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Ось такий фарш у мене вийшов
Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так
Котлетки смажаться дуже швидко.
До речі, з'їдаються ще швидше.
З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Пожарські котлети
Інгредієнти:
500г філе курки
2 ст.л. вершкового масла
2 ст.л. вершків
2-3 скибочки білого хліба
2/3 склянки молока
1/2 ст. л. мелених сухарів
1 яйце
масло для смаження
перець, сіль
зелень.
Приготування:
Курятину пропускають через м'ясорубку або рубають в комбайні. Хліб замочують у вершках, потім віджимають. Додають у фарш разом з розтопленим маслом, вершками, спеціями і сіллю. Всі разом ще раз перемелюють на м'ясорубці. Формують овальні веретеноподібні котлети, можна в середину покласти шматочок вершкового масла - котлети вийдуть особливо соковитими. Умочують їх в яйці, сухарях, смажать. Можна лише злегка обсмажити котлети, а потім дотомить в духовій шафі.
Привіт!Підкажіть будь ласка якщо не важко,як приготувати бурякові котлети,бажано без додавання муки.Заранее спасибі!
Котлетки"Ніжність"
Філе курін.-1 шт.
Сир плавл.-1 шт.(дружба),
Крохмаль-2 стол.л.
Майонез-2 стол.л.
Яйце-1 шт.
Сіль,перець.
Часник-2 зубч.
Олія слив.-50 гр.(заморожений.).
Філе,сир нарізати кубиком+яйце+крохмаль+часник+масло(натерти)+майонез+специи.Все добре перемешать.Обжарить котлетки з 2-х сторін.
Джерело: Спритний кухар
Автор: Світлана Голубєва
Курячі котлети "Ніжність"
Інгредієнти:
2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження
Приготування:
Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції
Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Ось такий фарш у мене вийшов
Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так
Котлетки смажаться дуже швидко.
До речі, з'їдаються ще швидше.
З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Немає коментарів:
Дописати коментар