четвер, 4 липня 2013 р.

Картопляні котлети з грибною підливою

Картопляні котлети з грибною підливою



Інгредієнти:

- Картопля 600 гр;
- Масло вершкове 50 гр;
- Яйця курячі 2 шт;
- Борошно пшеничне 2 ст. л.;
- Олія соняшникова 1 ст. л.;
- Гриби 30 гр;
- Цибуля ріпчаста 1 шт;
- Сметана 100 гр;
- Сухарі панірувальні 50 гр;

Приготування:

1. Очищений картопля відварити, воду злити, а картопля залишити на кілька хвилин для сушіння. Потім розім'яти його. Отримане пюре злегка охолодити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити і обробити котлети.
2. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох сторін на жирі. Але самий смак - в грибнойподливке. Для її приготування сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого при слабкому кипінні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко їх нашаткувати, а відвар процідити.
3. Дрібно нарізати цибулю і, помішуючи, обсмажити його на вершковому маслі, додати гриби і смажити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хв., додати за смаком сіль і щіпку меленого перцю.
4. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану.
5. Картопляні котлети полити готовим соусом перед подачею до столу.
Картопляні котлети з грибною підливою



Курячі котлети "Ніжність"



Інгредієнти:

2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження

Приготування:

Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.

Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції

Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень

Ось такий фарш у мене вийшов

Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так

Котлетки смажаться дуже швидко.

До речі, з'їдаються ще швидше.

З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"






Пожарські котлети



Інгредієнти:

500г філе курки
2 ст.л. вершкового масла
2 ст.л. вершків
2-3 скибочки білого хліба
2/3 склянки молока
1/2 ст. л. мелених сухарів
1 яйце
масло для смаження
перець, сіль
зелень.

Приготування:

Курятину пропускають через м'ясорубку або рубають в комбайні. Хліб замочують у вершках, потім віджимають. Додають у фарш разом з розтопленим маслом, вершками, спеціями і сіллю. Всі разом ще раз перемелюють на м'ясорубці. Формують овальні веретеноподібні котлети, можна в середину покласти шматочок вершкового масла - котлети вийдуть особливо соковитими. Умочують їх в яйці, сухарях, смажать. Можна лише злегка обсмажити котлети, а потім дотомить в духовій шафі.
Пожарські котлети



Привіт!Підкажіть будь ласка якщо не важко,як приготувати бурякові котлети,бажано без додавання муки.Заранее спасибі!







Котлетки"Ніжність"



Філе курін.-1 шт.
Сир плавл.-1 шт.(дружба),
Крохмаль-2 стол.л.
Майонез-2 стол.л.
Яйце-1 шт.
Сіль,перець.
Часник-2 зубч.
Олія слив.-50 гр.(заморожений.).
Філе,сир нарізати кубиком+яйце+крохмаль+часник+масло(натерти)+майонез+специи.Все добре перемешать.Обжарить котлетки з 2-х сторін.

Джерело: Спритний кухар
Автор: Світлана Голубєва
Котлетки"Ніжність"



Курячі котлети "Ніжність"



Інгредієнти:

2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження

Приготування:

Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.

Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції

Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень

Ось такий фарш у мене вийшов

Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так

Котлетки смажаться дуже швидко.

До речі, з'їдаються ще швидше.

З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика