Квашена капуста.
Цей рецепт я дізналася два з половиною роки тому і тепер завжди квашу капусту тільки таким способом!
Час приготування: 30+ закваска
Порцій: 12
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_закуски #из_капусты
Вам буде потрібно:
3 кг білокачанної капусти
400-500 г моркви
1 літр води
2 ст.л. солі
1 ст.л. цукру
Як готувати:
1. Нашаткувати капусту, моркву подрібнити.
2. Підготовлені овочі перемішати руками і помістити в ємність, де капуста буде кваситься. Я під цю справу використовую десятилитровую емальовану каструлю (це може бути і відро, і скляна банка).
3. Приготувати розсіл з води, солі та цукру, закип'ятити його, повністю остудити (обов'язково!) і вилити в капусту.
Накрити посуд з капустою кришкою і залишити на 3-4 дні* в теплому місці для сквашування.
4. Щодня перемішувати капусту!
Поява на поверхні бульбашок - знак того, що капуста готова.
5. Перекласти капусту по банкам. Зберігати на холоді.
Приємного апетиту!
Автор: Аrisha-petrovi4
Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Капусники.
За основу взято рецепт лінивих голубців. Внесла коректування і вийшли капусники.
Час приготування: 90 хвилин
Порцій: за бажанням
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_мясо #из_фарша
Вам буде потрібно:
Капуста
Фарш (свинина і яловичина в рівних пропорціях)
Цибуля ріпчаста
Томатна паста
Сіль, перець
Як готувати:
1. Коли вперше готувала ліниві голубці, капусту перекручувала на м'ясорубці, але зіткнулася з проблемою: голубці при формуванні погано тримали форму і намагалися розвалитися. Тут я пішов на маленьку хитрість капусту потерла на дрібній тертці в комбайні.
2. Прокручуємо на м'ясорубці м'ясо і цибулю і змішати з капустою. Додаємо сіль і чорний перець. Робимо котлетки і обвалюємо в борошні.
3. Обсмажуємо з двох сторін.
4. Укладаємо у форму. Заливаємо розведеною томатною пастою. Додаємо лавровий лист і перець горошком.
5. Ставимо в духовку на 1 годину. На гарнір подаємо картопляне пюре або рис.
Приємного апетиту!
Автор: Iskusitelnitza
Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Берек з капустою або Lahana Böreği.
Взагалі, в Туреччині береком називають різні пироги-пиріжки з тіста з різноманітними начинками.. Їх і загортають, і викладають шарами, і скручують рулетиками.. В цьому рецепті в ролі тесту виступає капуста, я б навіть назвала це блюдо капустяної лазаньєю (не побоюся цього слова)! Смачно і! що для нас дівчат дуже важливо - не дуже калорійно!
Час приготування: 60 хвилин
Порцій: 4-6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_овощи #из_капусты #из_фарша
Вам буде потрібно:
1 качан капусти
3 помідора
2 цибулини
4 зубчики часнику
300-400 г нежирного фаршу
1-2 ст. ложки томатної пасти
півсклянки крупно мелених волоських горіхів
петрушка
кріп
(у мене ще були лук-порей і пару стебел селери)
сіль
перець
постакана молока
1 яйце
Як готувати:
1. Кочан розрізати навпіл, розібрати на листя.
2. Листя помістити в каструлю з водою, коли закипить, вимкнути вогонь, залишити в окропі під кришкою на 10 хвилин.
3. Для начинки цибулю, часник (+ у мене пару стебел порею і селери) дрібно нарубати і обсмажити до золотистого кольору на оливковій олії.
4. Додати фарш і розділяючи грудки обсмажувати хвилин 5.
5. Додати пюре з очищених томатів і томатну пасту.
6. Додати подрібнені горіхи і дрібно нарубані петрушку і кріп. Трохи загасити. Гарненько посолити і поперчити.
7. Капустяне листя відкинути на друшляк, дати стекти воді. Вирізати ущільнення на листках.
8. У формі для запікання викладати шарами капустяне листя-начинка-капустяне листя і т.д. Останнім шаром повинна бути капуста.
9. Залити підсоленою сумішшю молока і яйця (можна посипати тертим сиром) і запікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20-30 до золотистої скоринки!
Подавати зі сметаною! Назавтра берек ще смачніше!!!
Приємного апетиту!
Автор: Мilamelek
Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Немає коментарів:
Дописати коментар