субота, 6 липня 2013 р.

Квашена капуста.

Квашена капуста.



Цей рецепт я дізналася два з половиною роки тому і тепер завжди квашу капусту тільки таким способом!

Час приготування: 30+ закваска
Порцій: 12
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_закуски #из_капусты

Вам буде потрібно:

3 кг білокачанної капусти
400-500 г моркви
1 літр води
2 ст.л. солі
1 ст.л. цукру

Як готувати:

1. Нашаткувати капусту, моркву подрібнити.

2. Підготовлені овочі перемішати руками і помістити в ємність, де капуста буде кваситься. Я під цю справу використовую десятилитровую емальовану каструлю (це може бути і відро, і скляна банка).

3. Приготувати розсіл з води, солі та цукру, закип'ятити його, повністю остудити (обов'язково!) і вилити в капусту.
Накрити посуд з капустою кришкою і залишити на 3-4 дні* в теплому місці для сквашування.

4. Щодня перемішувати капусту!

Поява на поверхні бульбашок - знак того, що капуста готова.

5. Перекласти капусту по банкам. Зберігати на холоді.

Приємного апетиту!

Автор: Аrisha-petrovi4

Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Квашена капуста.
Квашена капуста.
Квашена капуста.
Квашена капуста.



Капусники.



За основу взято рецепт лінивих голубців. Внесла коректування і вийшли капусники.

Час приготування: 90 хвилин
Порцій: за бажанням
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_мясо #из_фарша

Вам буде потрібно:

Капуста
Фарш (свинина і яловичина в рівних пропорціях)
Цибуля ріпчаста
Томатна паста
Сіль, перець

Як готувати:

1. Коли вперше готувала ліниві голубці, капусту перекручувала на м'ясорубці, але зіткнулася з проблемою: голубці при формуванні погано тримали форму і намагалися розвалитися. Тут я пішов на маленьку хитрість капусту потерла на дрібній тертці в комбайні.

2. Прокручуємо на м'ясорубці м'ясо і цибулю і змішати з капустою. Додаємо сіль і чорний перець. Робимо котлетки і обвалюємо в борошні.

3. Обсмажуємо з двох сторін.

4. Укладаємо у форму. Заливаємо розведеною томатною пастою. Додаємо лавровий лист і перець горошком.

5. Ставимо в духовку на 1 годину. На гарнір подаємо картопляне пюре або рис.

Приємного апетиту!

Автор: Iskusitelnitza

Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Капусники.
Капусники.
Капусники.
Капусники.
Капусники.






Берек з капустою або Lahana Böreği.



Взагалі, в Туреччині береком називають різні пироги-пиріжки з тіста з різноманітними начинками.. Їх і загортають, і викладають шарами, і скручують рулетиками.. В цьому рецепті в ролі тесту виступає капуста, я б навіть назвала це блюдо капустяної лазаньєю (не побоюся цього слова)! Смачно і! що для нас дівчат дуже важливо - не дуже калорійно!

Час приготування: 60 хвилин
Порцій: 4-6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_овощи #из_капусты #из_фарша

Вам буде потрібно:

1 качан капусти
3 помідора
2 цибулини
4 зубчики часнику
300-400 г нежирного фаршу
1-2 ст. ложки томатної пасти
півсклянки крупно мелених волоських горіхів
петрушка
кріп
(у мене ще були лук-порей і пару стебел селери)
сіль
перець
постакана молока
1 яйце

Як готувати:

1. Кочан розрізати навпіл, розібрати на листя.

2. Листя помістити в каструлю з водою, коли закипить, вимкнути вогонь, залишити в окропі під кришкою на 10 хвилин.

3. Для начинки цибулю, часник (+ у мене пару стебел порею і селери) дрібно нарубати і обсмажити до золотистого кольору на оливковій олії.

4. Додати фарш і розділяючи грудки обсмажувати хвилин 5.

5. Додати пюре з очищених томатів і томатну пасту.

6. Додати подрібнені горіхи і дрібно нарубані петрушку і кріп. Трохи загасити. Гарненько посолити і поперчити.

7. Капустяне листя відкинути на друшляк, дати стекти воді. Вирізати ущільнення на листках.

8. У формі для запікання викладати шарами капустяне листя-начинка-капустяне листя і т.д. Останнім шаром повинна бути капуста.

9. Залити підсоленою сумішшю молока і яйця (можна посипати тертим сиром) і запікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20-30 до золотистої скоринки!

Подавати зі сметаною! Назавтра берек ще смачніше!!!

Приємного апетиту!

Автор: Мilamelek

Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Берек з капустою або Lahana Böreği.
Берек з капустою або Lahana Böreği.
Берек з капустою або Lahana Böreği.
Берек з капустою або Lahana Böreği.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика