Найсмачніша смажена картопля - це коли ти їси її руками зі сковорідки поки ніхто не бачить. ©
Картопля з яловичиною в горщиках
Інгредієнти (на 6-8 порцій):
2 кг м'якоті яловичини, нарізати кубиками
1 / 2 склянки борошно
2 ст. л. рослинної олії
1 лавровий лист
2 ст. л. кетчупу
1 цибулина, нарізана
1 / 2 ч.л. перцю
2 ч. л. солі
2 ч. л. цукру
6 моркви, очищеної і нарізаної
1 чашка нарізаної селери
4 великих картоплини, очищених і порізаних кубиками
4 ст. води
Приготування:
1. Обваляти м'ясо в борошні.
2. На сковороді розігріти олію, обсмажити м'ясо з усіх боків.
3. Всі овочі залити водою, додати м'ясо, лавровий лист, посолити і поперчити.
4. Додати кетчуп.
5. Розкласти по горщикам і випікати в духовці при 200 гр. близько 40 хв.
6. Прикрасити зеленню.
Тістечко Картопля
Інгредієнти:
1) 100 р. вершкового масла
2) 100 г згущеного молока
3) 2 ст.л. коньяку або рому
4) 2 ст.л. порошку какао
5) 1 стакан молока
6) 400 р. пісочного або бісквітного печива
Приготування:
1. Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
2. Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
3. Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
4. Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
5. Готові тістечка посипати какао-порошком.
Приємного апетиту!
Картопля по-селянськи
Інгредієнти:
- свіжий картопля (6-7 середніх картоплин);
- рослинне масло (2 ст. ложки);
- зелень базиліка (пучок);
- зелень кропу (пучок);
- перець паприка (2 ст. ложки);
- сушений орегано (1 ст. ложка);
- сіль (1/2 ч. ложки).
Приготування:
1. Картоплю (беремо свіжу, як раз зараз саме час) ретельно миємо й нарізаємо часточками.
2. Змішуємо олію зі спеціями і подрібненою зеленню.
3. Обмазуємо картопляні часточки заправкою.
4. Викладаємо у форму на фольгу
5. Ставимо в розігріту духовку на 20-30 хвилин.
6. Подаємо зі свіжими овочами.
Запечена картопля
Інгредієнти (на 6 порцій):
12 картоплин
6 ст. л. вершкового масла, розм'якшеного до кімнатної температури
3 ст. л. оливкової олії
2 ч. л. солі
3 зубчики часнику
1 ч. л. перцю
Приготування:
1. Змастити сковороду для запікання оливковим маслом і натерти часником. Відкласти в сторону.
2. Потім часник натерти на дрібній тертці, змішати з вершковим маслом, сіллю і перцем.
3. Картоплю помити, але не чистити (вибрати рівні картоплини).
4. Відварити картоплю в підсоленій воді до неповної готовності.
5. Дати картоплі трохи охолонути і розрізати на тонкі скибочки, не дорізуючи її до кінця.
6. Змастити маслом і запікати в духовці при 180С протягом 30 хвилин.
Картопля-гармошка
Дуже смачно, швидко і просто!
Спробуйте, не пошкодуєте!
Картоплю очистити, бажано вибрати не дуже великий, витягнутої форми.
Зробити надрізи по всій картопельки, не дорізуючи до конца.СЛЕГКА обмазати сіллю.
У кожен розріз вставити по скибочці бекону, можна чергувати бекон з сиром, ну або бекон з скибочками печериць.
Зверху поперчити, загорнути у фольгу ( при бажанні можна ще покласти фольгу зубчик часнику) і відправити в духовку, десь хвилин 40 (точний час сказати не можу, тк все залежить від величини картоплі.
Про готовність ви дізнаєтеся з непередавано-смачного запаху!
Тістечко Картопля
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла;
- 100 г згущеного молока;
- 2 ст.л. коньяку або рому;
- 2 ст.л. порошку какао;
- 1 стакан молока;
- 400 г пісочного або бісквітного печива.
Приготування:
Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
Готові тістечка посипати какао-порошком.
Кілька правил того, щоб ваша смажена картопля вийшла смачною і красивою.
- картоплю потрібно опускати у добре розігріте на сковороді масло
- перемішувати не більше 3-4-х разів за всю готування
- солити в самому кінці
- цибуля або часник, а також спеції додаються за 3-5 хвилин до готовності, інакше підгорять
Порізану картоплю опускаю в розігріту олію на сильному вогні і не чіпаю 3-4 хвилини, поки не схопиться скоринка, потім акуратно перевертаю лопаткою, зменшую вогонь на трохи менш середній, накриваю кришкою і так готую 7-9 хвилин.
Потім акуратно перемішуємо, накриваю кришкою і готую ще 7-9 хвилин.
Потім додаю цибулю або часник, а іноді і всі разом, перчу, солю і знову акуратно перемішуємо і доводжу на трохи більш сильному вогні до готовності вже без кришки
Ступінь рум'яності ви вибираєте самі і не забувайте про те, що картопля буває різних сортів, тому час приготування від цього чинника теж потрібно враховувати.
Немає коментарів:
Дописати коментар