середа, 10 липня 2013 р.

Листкове спекотне

Листкове спекотне



Інгредієнти:

- 0,5 кг свинячого м'яса
- рослинна олія
- спеції
- 2 цибулини
- 1 морква
- 5 картоплин
- 150 г печериць

Приготування:

Гарне друге блюдо з м'ясом і грибами. Подавати краще в тій посуді, що готувалося.

Ріжемо м'ясо крупними шматочками. М'ясо треба замаринувати. Можете вибрати ваш улюблений маринад. Маринувати 12 годин.

Обсмажуємо м'ясо до рум'яності на 4 столових ложках рослинного масла.

2 цибулини поріжемо чверть кільцями. 1 довгу моркву потремо на тертці.

Очистимо 5-6 шт. картоплі і поріжемо його шматочками як для фритюру, але тонше.

На дно форми викладаємо цибулю, потім моркву. Потім викладемо шаром половину картоплі. Посолимо і поперчимо і посиплемо сухим базиліком.

150-200 г печериць поріжемо на шматочки і викладемо на картоплю.

Зверху грибів - картопля. Солимо, перчимо і приправляє базиліком.

На картоплю викладаємо м'ясо. Беремо 150 мл готового бульйону або розводимо бульйонний кубик і змішуємо з жиром, в якому смажилося м'ясо і поливаємо спекотне.

Загортаємо все в два шари фольги і ставимо в духовку на 1 годину при температурі 200 градусів.

Якщо хочемо, щоб спекотне трохи зарум'янилося зверху, розрізаємо фольгу і ставимо в духовку ще на 10-15 хвилин. Готову печеню посипаємо рубаною зеленню.
Листкове спекотне



Печеня в горщику



Інгредієнти:
- 800 г свинини
- 10 шт картоплі
- 2 моркви
- помідори або томатна паста
- лавровий лист, спеції

М'ясо нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і обсмажити на сковороді на сильному вогні до скоринки.

Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками приблизно 1х1 див. Моркву натерти на тертці.

У порційні горщики (або в один великий) викласти на дно 2/3 картоплі, на нього м'ясо, моркву і картоплю, що залишилася. Покласти лавровий лист, спеції, трохи томатної пасти, посолити.

Залити водою так, щоб вона трохи прикривала вміст, і поставити в духовку на 30-40 хвилин.
Печеня в горщику






Печеня по-домашньому


Виходить дуже смачно!

Курку порізати середньо (у мене було 2 стегенця)

Підсмажити на раст. олії майже до готовності з цибулею і морквою.

Картоплю (5-6 штук) нарізати великими
кубиками або кільцями.

Додати 2 ст. ложки борошна. Перемішати.

Покласти картоплю. Залити водою майже всю картоплю.

Додати спеції (сіль, перець та ін)

Тушкувати під кришкою до готовності картоплі

За 10 хвилин до готовності додати 3 листочка лавр. листа.
Коли спекотне буде готове - лист прибрати.

Смачну печеню готово (воно дійсно виходить дуже смачним)
Печеня по-домашньому



Печеня з печерицями і мідіями



Інгредієнти:
200 г мідій
6 печериць
50 г вершкового масла
сіль і перець
2 зубчики часнику
3 ст.л. сметани
1 пучок зеленого цибулі
100 г сиру
зелень для прикраси

Приготування:

Мідії злегка розморозити і викласти на розігріту сковороду. Дочекатися коли рідина випарується.

Печериці очистити і нарізати на шматочки за розміром як мідії.

На сковороду до мідій додати вершкове масло і нарізані печериці. Смажити 5-7 хвилин.

Часник дрібно порізати, цибулю дрібно нашаткувати, додати на сковороду. Посолити і поперчити, смажити ще 3 хв.

Додати тертий сир і сметану, тушкувати ще 3 хвилини.

Прикрасити зеленню при подачі на стіл.
Печеня з печерицями і мідіями






Дуже смачну печеню



Інгредієнти:

На три горщика по 0,5л:
400г картоплі
2 середні цибулини
400г курячих шлунків
2 гілочки розмарину
6 горошин чорного перцю
150г жирної домашньої сметани
150мл вершків 22%жирності
3 великих печериці

Спосіб приготування:

Помиті і оброблені шлунки нарізати тоненькими шматочками, картоплю кубиками. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору.
Все скласти в одну ємність, заправити сметаною, посолити і добре перемішати, розкласти по горщикам.
Гриби порізати і викласти верхнім шаром, покласти по 2 горошини перцю в кожен горщик (за бажанням можна і лаврушку) і по половинці гілочки розмарину. Влити в кожен горщик по 50мл. вершків, закрити кришкою і поставити в холодну духовку, поступово розігріти до 200 градусів, готувати 1год.
Приємного апетиту!
Дуже смачну печеню
Дуже смачну печеню
Дуже смачну печеню
Дуже смачну печеню
Дуже смачну печеню
Дуже смачну печеню
Дуже смачну печеню



Печеня в горщику



Інгредієнти:
- 800 г свинини
- 10 шт картоплі
- 2 моркви
- помідори або томатна паста
- лавровий лист, спеції

М'ясо нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і обсмажити на сковороді на сильному вогні до скоринки.

Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками приблизно 1х1 див. Моркву натерти на тертці.

У порційні горщики (або в один великий) викласти на дно 2/3 картоплі, на нього м'ясо, моркву і картоплю, що залишилася. Покласти лавровий лист, спеції, трохи томатної пасти, посолити.

Залити водою так, щоб вона трохи прикривала вміст, і поставити в духовку на 30-40 хвилин.
Печеня в горщику

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика