Листкове спекотне
Інгредієнти:
- 0,5 кг свинячого м'яса
- рослинна олія
- спеції
- 2 цибулини
- 1 морква
- 5 картоплин
- 150 г печериць
Приготування:
Гарне друге блюдо з м'ясом і грибами. Подавати краще в тій посуді, що готувалося.
Ріжемо м'ясо крупними шматочками. М'ясо треба замаринувати. Можете вибрати ваш улюблений маринад. Маринувати 12 годин.
Обсмажуємо м'ясо до рум'яності на 4 столових ложках рослинного масла.
2 цибулини поріжемо чверть кільцями. 1 довгу моркву потремо на тертці.
Очистимо 5-6 шт. картоплі і поріжемо його шматочками як для фритюру, але тонше.
На дно форми викладаємо цибулю, потім моркву. Потім викладемо шаром половину картоплі. Посолимо і поперчимо і посиплемо сухим базиліком.
150-200 г печериць поріжемо на шматочки і викладемо на картоплю.
Зверху грибів - картопля. Солимо, перчимо і приправляє базиліком.
На картоплю викладаємо м'ясо. Беремо 150 мл готового бульйону або розводимо бульйонний кубик і змішуємо з жиром, в якому смажилося м'ясо і поливаємо спекотне.
Загортаємо все в два шари фольги і ставимо в духовку на 1 годину при температурі 200 градусів.
Якщо хочемо, щоб спекотне трохи зарум'янилося зверху, розрізаємо фольгу і ставимо в духовку ще на 10-15 хвилин. Готову печеню посипаємо рубаною зеленню.
Печеня в горщику
Інгредієнти:
- 800 г свинини
- 10 шт картоплі
- 2 моркви
- помідори або томатна паста
- лавровий лист, спеції
М'ясо нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і обсмажити на сковороді на сильному вогні до скоринки.
Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками приблизно 1х1 див. Моркву натерти на тертці.
У порційні горщики (або в один великий) викласти на дно 2/3 картоплі, на нього м'ясо, моркву і картоплю, що залишилася. Покласти лавровий лист, спеції, трохи томатної пасти, посолити.
Залити водою так, щоб вона трохи прикривала вміст, і поставити в духовку на 30-40 хвилин.
Печеня по-домашньому
Виходить дуже смачно!
Курку порізати середньо (у мене було 2 стегенця)
Підсмажити на раст. олії майже до готовності з цибулею і морквою.
Картоплю (5-6 штук) нарізати великими
кубиками або кільцями.
Додати 2 ст. ложки борошна. Перемішати.
Покласти картоплю. Залити водою майже всю картоплю.
Додати спеції (сіль, перець та ін)
Тушкувати під кришкою до готовності картоплі
За 10 хвилин до готовності додати 3 листочка лавр. листа.
Коли спекотне буде готове - лист прибрати.
Смачну печеню готово (воно дійсно виходить дуже смачним)
Печеня з печерицями і мідіями
Інгредієнти:
200 г мідій
6 печериць
50 г вершкового масла
сіль і перець
2 зубчики часнику
3 ст.л. сметани
1 пучок зеленого цибулі
100 г сиру
зелень для прикраси
Приготування:
Мідії злегка розморозити і викласти на розігріту сковороду. Дочекатися коли рідина випарується.
Печериці очистити і нарізати на шматочки за розміром як мідії.
На сковороду до мідій додати вершкове масло і нарізані печериці. Смажити 5-7 хвилин.
Часник дрібно порізати, цибулю дрібно нашаткувати, додати на сковороду. Посолити і поперчити, смажити ще 3 хв.
Додати тертий сир і сметану, тушкувати ще 3 хвилини.
Прикрасити зеленню при подачі на стіл.
Дуже смачну печеню
Інгредієнти:
На три горщика по 0,5л:
400г картоплі
2 середні цибулини
400г курячих шлунків
2 гілочки розмарину
6 горошин чорного перцю
150г жирної домашньої сметани
150мл вершків 22%жирності
3 великих печериці
Спосіб приготування:
Помиті і оброблені шлунки нарізати тоненькими шматочками, картоплю кубиками. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору.
Все скласти в одну ємність, заправити сметаною, посолити і добре перемішати, розкласти по горщикам.
Гриби порізати і викласти верхнім шаром, покласти по 2 горошини перцю в кожен горщик (за бажанням можна і лаврушку) і по половинці гілочки розмарину. Влити в кожен горщик по 50мл. вершків, закрити кришкою і поставити в холодну духовку, поступово розігріти до 200 градусів, готувати 1год.
Приємного апетиту!
Печеня в горщику
Інгредієнти:
- 800 г свинини
- 10 шт картоплі
- 2 моркви
- помідори або томатна паста
- лавровий лист, спеції
М'ясо нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і обсмажити на сковороді на сильному вогні до скоринки.
Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками приблизно 1х1 див. Моркву натерти на тертці.
У порційні горщики (або в один великий) викласти на дно 2/3 картоплі, на нього м'ясо, моркву і картоплю, що залишилася. Покласти лавровий лист, спеції, трохи томатної пасти, посолити.
Залити водою так, щоб вона трохи прикривала вміст, і поставити в духовку на 30-40 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар