Кабачки запечені
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Склад:
1 молодий кабачок середніх розмірів,
70 гр. сиру твердих сортів,
100 гр. сметани,
1 зубчик часнику,
зелень, сіль , перець за смаком.
Приготування:
1. Кабачок порізати кружальцями, посолити. Сир натерти на тертці.
2. Кабачки викласти на деко. У сметану додати подрібнений часник і сир. На кожен кружечок кабачка викласти сметанную суміш, зверху посипати подрібненою зеленню.
3. Запікати в духовці при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
Приємного апетиту!
Кабачки запечені з цибулею і помідорами.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти для приготування:
Кабачки очистити і нарізати кружечками. помідори так само кружальцями, цибулю кільцями. форму змастити раст. маслом. викласти шар кабачків, злегка посолити, зверху цибулю і помідори. ще трохи посолити, поперчити, посипати дрібно порізаним базиліком (якщо немає свіжого, можна використовувати сушений). зверху трохи тертого пармезану (або іншого твердого сиру) і в духовку на 15-20 хв. і все, смачна, соковита запеканочка готова. ми їли з м'ясом :)
Кабачки мариновані миттєвого поїдання
_____________________________________________
Інгредієнти:
● 500 гр. кабачків,
дивитися рецепт повністю в джерелі
Кабачки - грузді
_____________________________________
Чудовий рецепт. Оригінальний і дуже простий у виконанні.
Коли неврожай грибів або немає можливості піти в ліс - можна здивувати гостей такою закускою.
дивитися рецепт повністю в джерелі
Кабачки в духовці
Дуже мені сподобався такий варіант запікання кабачків!
Інгредієнти:
• Сметана;
• Часник;
• Кріп;
• Терта або пробита на блендері помидорка;
• Гілочка розтертого свіжого базиліка;
• Сіль перець.
Приготування:
Ріжу кабачок на скибочки товщиною приблизно 1 див Розкладаю на деку, використовуючи папір для запікання. Щедро змащує скибочки сумішшю з сметани і спецій. Цього разу суміш була така:
Відправляю в гарячу духовку на 30 хв, до легкого підрум'янення.
Автор рецепта: Лара Гудкова
Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти
#Закуски@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Мариновані кабачки
Інгредієнти:
● 1 середній молодий кабачок (приблизно 500 гр)
● часник 8 зубків
● кріп 1 пучок
маринад:
● олія соняшникова 100 мл
● оцет яблучний 1 ст л
● оцет 9% 5-6 ст л
● перець чорний мелений 1/2 год л
● цукор 2 ч л
● сіль 2 ч л
● лавровий лист 3 шт
Приготування:
Кабачок порізати дуже тонкими кільцями. Зелень дрібно покришити. Часник пропустити через часникодавку. В окремій тарілці змішати весь оцет, часник, сіль і цукор, перець. У миску скласти кабачок, зелень, лавр лист, залити маринадом, перемішати.
Залишити на 2-3 години при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник. Через 6 годин закуска готова. Можна залишити маринуватися на ніч.
Автор: Наташа Чагай
Приємного апетиту!
Funny Chef
Кабачки в сметані
Інгредієнти на 6 порцій:
● 1 цибулина
● 2 невеликих кабачка
● 1 зелений перець
● часник
● 1 склянка сметани
● 1 ст. л. рослинного масла
● сіль
Приготування:
1. Цибулю обсмажити в олії.
2. Очистити від шкірки і насіння (якщо великі) кабачки, нарізати кубиками близько 1,5 см., додати на сковорідку до цибулі, дрібно нарізаний перець додати трохи пізніше, коли кабачки розм'якшаться.
3. Посолити, додати сметану і часник, тушкувати на маленькому вогні ще хвилин 15.
Приємного апетиту!
Funny Chef
Кабачки «Пеньки», запечені з фаршем
Ситна смачна страва з молодих кабачків, обсмаженого фаршу, овочів, з додаванням сметани. Замість кабачків можна використовувати баклажани.
Інгредієнти:
• 700 р. кабачків;
• 200 г фаршу (я використовувала яловичий);
• 100 г цибулі;
• 100 г моркви;
• 1 ст. л. томатної пасти;
• 5-6 ст. л. сметани;
• сіль;
• перець;
• рослинна олія для смаження
Приготування:
Цибулю почистити, дрібно порізати.
Моркву почистити, натерти на дрібну тертку.
Цибулю обсмажити на рослинному маслі приблизно 3 хвилини.
Додати моркву, смажити ще 3 хвилини.
Додати фарш, перемішати, смажити 10-15 хвилин.
Фарш необхідно розбивати лопаткою на окремі шматочки, щоб він рівномірно просмажився.
Кабачки при необхідності очистити від шкірки (якщо шкірка тверда).
Розрізати кожен кабачок на 3-4 частини.
З кожної частини чайною ложкою вирізати м'якоть, але, не прорізаючи до самого дна.
Виходить такий стаканчик.
До фаршу додати половину вийнятої м'якоті кабачків, дрібно порізаної.
Туди ж додати томатну пасту, сметану (1 ст. л. залишити). Посолити, поперчити.
Перемішати, протушкувати ще пару хвилин.
Стаканчики поставити у форму або на деко.
Начинити кожен фаршем з невеликою гіркою.
Змастити зверху сметаною.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати 30-50 хвилин (в залежності від бажаної м'якості кабачків).
Подавати гарячими.
Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти
#Горячее@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Немає коментарів:
Дописати коментар