Шоколадний кекс по-французьки
Дуже простий у приготуванні і дуже смачний шоколадний десерт родом з Франції. Кекс незвичайний тим, що у нього виходить рідка начинка. Хто-хто, а французи знають толк в десертах.
Інгредієнти (приблизно 6 кексів):
Вершкове масло - 100 г
Темний шоколад (70-80% какао) - 200 г
Цукор-пісок - 50 г
Яйце куряче - 2 шт. + 3 жовтки
Борошно пшеничная60 р
Сіль - 0,25 чайної ложки
Цукрова пудра - 100 г
До речі, тісто для цих кексів запросто пролежить в холодильнику кілька днів. Тільки після холодильника час випікання збільшиться до 10-12 хвилин.
У формочки, змащені маслом, виливаємо тісто і в розігріту до 200 градусів духовку на 7-10 хвилин. Краї тіста повинні пропектися, а начинка залишитися рідкою. Подавати краще поки кекс гарячий, злегка присипавши цукровою пудрою.
Кекс з родзинками на жовтках
Інгредієнти для приготування:
жовтки 7 шт (100 г)
цукор 200 г
масло вершкове або маргарин 150 г
молоко 100 мл
ванілін 1/4 год л
борошно 200 г
розпушувач 1,5 год л
щіпка солі
родзинки за смаком
цукрова пудра для посипання.
Масло кімнатної температури збити з цукром і ваніліном. Додати жовтки. Знову збити.
Влити не холодне молоко. Збити.
Борошно змішати з сіллю і розпушувачем, просіяти в тісто. Перемішати.
Родзинки промити, обсушити, змішати з невеликою кількістю борошна.
Додати в тісто родзинки, перемішати ложкою.
Викласти тісто у форму, діаметром не більше 20 див. Змастити тільки дно.
Поставити в заздалегідь нагріту до 180* духовку на 40-60 хв.
Готовність визначати по сухій сірнику.
Готовий кекс злегка остудити, дістати з форми на грати і остаточно остудити. Потім посипати пудрою. Нарізати на шматочки, налити чайок і кликати до столу.
Приємного чаювання!
Автор: Наташа Чагай
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Бананові кексики з яблуками
Інгредієнти:
банан 2 шт.
яйця 4 шт.
вівсянка 150 р.
яблуко 1 шт.
імбир щіпка
розпушувач 1 ч.л.
ванілін
вершкове масло для змащування
Спосіб приготування:
1. Банан перетворити в пюре,додати яйця,все збити близько хвилини.
2. Сухі інгредієнти перемішати,поступово додати в яєчну суміш.
3.Яблоко порізати додати в масу.
4. Форму змастити, випікати при t 180C 25-30 хвилин.
А також можна зробити як один кекс.
Автор: Анна Петрова
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Ягідний кекс лимонною ноткою
Зовсім не складний і смачний ягідний кекс з лимонною просоченням
Необхідно
1 3/4 склянки+ 1 ст л борошна (для ягід)
2 ч л розпушувача
1/3 год л солі
1 склянку кефіру або сметани (у мене 50/50)
1 стакан + 1 ст л цукру
3 яйцями
1 год л тертої цедри лимона (близько 1 лимона)
ванілін
100 мл рослинного масла
1 - 1 1/2 склянки смородини (або за смаком), свіжі або заморожені (розморозити і промити)
3 - 4 ст л склянки лимонного соку
- Розігріти духовку до 180°, дно форми застелити пергаментом, змастити вершковим маслом (маргарином) і присипати борошном (у мене без пергаменту)
- змішати разом 1 3/4 склянки борошна, розпушувач і сіль
в окремій мисці збити міксером 1 склянка цукру, яйця, лимонну цедру, ванілін і масло
- повільно додати сухі інгредієнти і перемішати до однорідності
- ягоди змішати з рештою столовою ложкою борошна і акуратно додати в тісто, акуратно перемішати)
- вилити тісто у форму і випікайте близько 50-60 хвилин на один рівень нижче середини
- 10 хв остудити у формі, потім витягти
- зварити лимонний сік і 1 ст л цукру, що залишився в маленькій каструлі, поки цукор не розчиниться
- зверху кекс проколоти зубочисткою (для кращої просочення) і полити, поки теплий, лимонної просоченням
Смачних вам моментів)
Автор: Катерина Керест
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Немає коментарів:
Дописати коментар