пʼятниця, 12 липня 2013 р.

Кекси з журавлиною

Кекси з журавлиною



Інгредієнти
2 яйця
200 гр. цукру
200 мл. кефіру
2 ч.л.разрыхлителя
100 гр. маргарину
400 гр. борошна
1 стакан журавлини

Спосіб приготування
Яйця збиваємо з цукром, додаємо кефір і розтоплений маргарин ще раз добре збиваємо. Борошно змішати з розпушувачем і додаємо кефірну суміш, перемішуємо ложкою. У тісто додаємо склянку журавлини (якщо заморожена, то присипати борошном). Все акуратно перемішуємо і розкладаємо по формах. Випікаємо при 180 гр.30 хвилин.
Приємного чаювання!
Кекси з журавлиною



"Кекс на згущеному молоці"



Інгредієнти :
-борошно пшеничне - 2 ст.
-цукор-пісок - 0,5 ст.
-сметана (20%) - 200 г
-молоко згущене (з цукром) - 200 г
-яйце куряче - 2 шт.
-розпушувач тіста - 1 ч. л.

Приготування:
1. Збиваємо яйця з цукром, додаємо згущене молоко і сметану, збиваємо.
2. Додаємо борошно і розпушувач, все збиваємо до пишної однорідної маси.
3. Змащуємо форму маслом, викладаємо тісто.
4. Випікаємо при 200 град. близько 40 хв.
5. Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!
"Кекс на згущеному молоці"



Кекс "Сніжинка" (без борошна).



Буде потрібно: 1 банка згущеного молока, 1 яйце, 6 столових ложок крохмалю, 0,5 чайної ложки гашеної соди, цедра лимона.

Як робити:

Змішати всі інгредієнти, збити і викласти у змащену форму. Випікати при температурі 180-200 градусів до готовності, перевірити лучиною.

Приготуйте і ВИ! Приємного апетиту!
Кекс "Сніжинка" (без борошна).






Мармуровий кекс на згущеному молоці



Інгредієнти:
-3 яйця
-0,5 склянки цукру
-2/3 склянки сметани
-2/3 склянки згущеного молока
-120 гр. вершкового масла
-0,5 чайної ложки розпушувача
-2 склянки борошна
-1 чайна ложка з гіркою какао
-1 плитка темного шоколаду

Приготування:
Ретельно розітремо яйця з цукром. Потім додаємо до них сметану і згущене молоко. Вершкове масло розтоплюємо і додаємо до суміші. Поступово всипаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Ділимо тісто на 2 частини. Шоколад розтоплюємо на водяній бані або просто на повільному вогні (в цьому випадку ємність з шоколадом треба змастити трохи маслом). В одну частину тіста додаємо какао і розтоплений шоколад.
Беремо форму (у мене в ходу прямокутна довжиною близько 30 см і шириною внизу 7 см, а вгорі 10 см), змащуємо її маслом і трохи посипаємо манкою. І вперед - вливаємо в середину форми одну столову ложку світлого тіста, одну темного, одну світлого, одну темного. І так далі, поки не закінчиться тісто. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин.
Залишаємо кекс у формі на 10 хвилин, а потім викладаємо на блюдо. Приємного апетиту.
Мармуровий кекс на згущеному молоці



Бананові кекси



Інгредієнти:

Стиглі банани 3 штуки
Вершкове масло 100 гр
Яйця 2 штуки
Цукор 150 гр
Борошно 250 гр
Розпушувач 2 чайні ложки

Приготування:

Банани очистити і розім'яти виделкою.
Масло розтерти з цукром, додати яйця, перемішати.
Додати банани, добре перемішати. Додати борошно з розпушувачем. Виходить рідке тісто.
Випікати у форми для кексів 15-20 хв. при 180 град.
Приємного апетиту






Мармуровий кекс на згущеному молоці



Інгредієнти:
-3 яйця
-0,5 склянки цукру
-2/3 склянки сметани
-2/3 склянки згущеного молока
-120 гр. вершкового масла
-0,5 чайної ложки розпушувача
-2 склянки борошна
-1 чайна ложка з гіркою какао
-1 плитка темного шоколаду

Приготування:
Ретельно розітремо яйця з цукром. Потім додаємо до них сметану і згущене молоко. Вершкове масло розтоплюємо і додаємо до суміші. Поступово всипаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Ділимо тісто на 2 частини. Шоколад розтоплюємо на водяній бані або просто на повільному вогні (в цьому випадку ємність з шоколадом треба змастити трохи маслом). В одну частину тіста додаємо какао і розтоплений шоколад.
Беремо форму (у мене в ходу прямокутна довжиною близько 30 см і шириною внизу 7 см, а вгорі 10 см), змащуємо її маслом і трохи посипаємо манкою. І вперед - вливаємо в середину форми одну столову ложку світлого тіста, одну темного, одну світлого, одну темного. І так далі, поки не закінчиться тісто. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин.
Залишаємо кекс у формі на 10 хвилин, а потім викладаємо на блюдо. Приємного апетиту.
Мармуровий кекс на згущеному молоці



Кекс "Помаранчева посмішка".



Інгредієнти:

Мука пшенична - 1 стакан.
Морква терта - 2 склянки.
Вишня (без кісточок) - 1 склянка.
Яйця - 3 шт.
Цукор - 1 стакан.
Сметана - 4 ст.л.
Розпушувач - 2 ч.л.

Спосіб приготування:

Етап 1. Яйця збити з цукром, додати борошно, змішану з розпушувачем, сметану, вишню і моркву, перемішати.
Етап 2 .тісто викласти у форму, змащену маслом, випікати 40 хвилин при 180 градусах.
Етап 3. Готовий кекс викласти з форми, остудити і посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!






Ніжні апельсинові кекси



- 1 пачка вершкового масла, розм'якшеного
- 1 чашка білого цукру
- 2 склянки борошна
- 2 цілих яйця
- 1 склянка сколотин ( Якщо у вас немає сколотин, додати 1 столову ложку оцту на трохи менше 1 склянки молока)
- 1 чайну ложку харчової соди
- 2 апельсина
- 1 стакан коричневого цукру

Спосіб приготування:
- Збити разом масло з цукром, додати яйця і ретельно збити, додати борошно і вимісити до однорідності
- Розчинити соду в сколотинах і відразу вилити в тісто - все добре перемішати
- Зняти цедру з 2 апельсинів і додати в тісто - перемішати
- Помазати маслом форми для міні-кексів
- Розлити тісто по формочках, заповніть їх на 2/3 частини
- Випікати 20-25 хвилин ( до золотисто-коричневого кольору) при 190 градусах
- В окремій мисці змішати коричневий цукор і сік зі свіжих апельсинів. Все добре перемішати. Полити цією глазур'ю теплі булочки.
- Вийняти кекси з каструлі і подавати.

Приємного апетиту!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика