Гуляш
Інгредієнти:
700-800 гр. м'якоті яловичини порізати кубиками 4х4 см
3 великих цибулини
5 зубчиків часнику
1 ст. ложка паприки
1 моркву (за бажанням)
1 червоний болгарський перець
8 картоплин
100 гр. пива або червоного вина
Сіль, перець, лавровий лист
2 ст. ложки рослинної олії
3 ст. ложки томатної пасти
Розігріваємо масло й обсмажуємо нарізану цибулю і часник.
Додаємо нарізане кубиками м'ясо. Обсмажуємо на великому вогні 5 хвилин, додаємо паприку і через хвилину - томатну пасту.
Смажимо ще кілька хвилин і заливаємо водою так, щоб вона покрила м'ясо. Солимо, додаємо лавровий лист і варимо 1 годину.
Потім кладемо крупно порізану моркву, кубиками - перець і картоплю.
Наливаємо пиво (або вино), додаємо ще води, якщо хто-то любить побільше рідини і варимо до готовності картоплі. Приємного апетиту!
Угорський гуляш
Інгредієнти:
2,2 кг яловичини, порізаної великими кубиками(4х4),
900 гр ріпчастої цибулі (4-5 великих цибулин),
60 мл рослинного масла,
60 мл угорської паприки (близько 4 ст.л.),
3 зубчики часнику,
2 мл насіння кмину,
2 мл чорного меленого перцю,
сіль за смаком,
1 л білого бульйону,
120 гр томатної пасти.
Приготування:
1. Дрібно нарізаємо цибулю і часник.
2. Нагріваємо каструлю з товстим дном, наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
3. Додаємо до цибулі часник, паприку, сіль, перець, насіння кмину (у мене їх не виявилося, замінила на орегано).
4. Добре перемішуємо.
5. Змішуємо бульйон і томатну пасту, додаємо в каструлю. Добре перемішуємо.
6. Даємо закипіти. Зменшуємо вогонь до мінімуму.
7. Додаємо м'ясо. Готуємо, не накриваючи кришкою, близько 1-1,5 години, поки м'ясо не стане м'яке і ніжне.
8. Все! Дуже ситний і смачний гуляш готовий. Паприка надає цьому блюду насичений смак і колір, тим самим сильно збуджуючи апетит. Посипаємо його зеленню і подаємо з улюбленим гарніром, картопляний гарнір, як мені здається, підійде сюди найкраще.
Справжній гуляш
Що російська людина має на увазі під словом «гуляш»? Тушковане м'ясо в овочевому соусі. А адже насправді справжній угорський гуляш, або, точніше, гуйяш - це густий суп з картоплею! Угорські пастухи варили його у величезних казанах в степу.
Рецепти гуляшу в Угорщині на кожному кроці. Кожне містечко, кожна провінція пропонують свій оригінальний рецепт, але непорушна тріада будь-гуляшу - м'ясо, картопля і паприки. Класика жанру - півтора кілограма м'яса обсмажується на салі з 300 грамами цибулі, 1 столовою ложкою паприки, заливають м'ясним бульйоном, доповнюється 1 кілограмом крупно порізаної картоплі - і гаситься в товстостінній посуді під кришкою. Це і є той самий справжній пастушачий гуляш, гордість Угорщини.
Самий знаменитий угорський кулінар Карой Гундель запропонував сучасний, модифікований рецепт гуляшу, додавши в нього томатну пасту, свіжі помідори, болгарський перець і гриби.
Справжній гуляш
Що російська людина має на увазі під словом «гуляш»? Тушковане м'ясо в овочевому соусі. А адже насправді справжній угорський гуляш, або, точніше, гуйяш - це густий суп з картоплею! Угорські пастухи варили його у величезних казанах в степу.
Рецепти гуляшу в Угорщині на кожному кроці. Кожне містечко, кожна провінція пропонують свій оригінальний рецепт, але непорушна тріада будь-гуляшу - м'ясо, картопля і паприки. Класика жанру - півтора кілограма м'яса обсмажується на салі з 300 грамами цибулі, 1 столовою ложкою паприки, заливають м'ясним бульйоном, доповнюється 1 кілограмом крупно порізаної картоплі - і гаситься в товстостінній посуді під кришкою. Це і є той самий справжній пастушачий гуляш, гордість Угорщини.
Самий знаменитий угорський кулінар Карой Гундель запропонував сучасний, модифікований рецепт гуляшу, додавши в нього томатну пасту, свіжі помідори, болгарський перець і гриби.
Угорський гуляш
Інгредієнти:
2,2 кг яловичини, порізаної великими кубиками(4х4),
900 гр ріпчастої цибулі (4-5 великих цибулин),
60 мл рослинного масла,
60 мл угорської паприки (близько 4 ст.л.),
3 зубчики часнику,
2 мл насіння кмину,
2 мл чорного меленого перцю,
сіль за смаком,
1 л білого бульйону,
120 гр томатної пасти.
Приготування:
1. Дрібно нарізаємо цибулю і часник.
2. Нагріваємо каструлю з товстим дном, наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
3. Додаємо до цибулі часник, паприку, сіль, перець, насіння кмину (у мене їх не виявилося, замінила на орегано).
4. Добре перемішуємо.
5. Змішуємо бульйон і томатну пасту, додаємо в каструлю. Добре перемішуємо.
6. Даємо закипіти. Зменшуємо вогонь до мінімуму.
7. Додаємо м'ясо. Готуємо, не накриваючи кришкою, близько 1-1,5 години, поки м'ясо не стане м'яке і ніжне.
8. Все! Дуже ситний і смачний гуляш готовий. Паприка надає цьому блюду насичений смак і колір, тим самим сильно збуджуючи апетит. Посипаємо його зеленню і подаємо з улюбленим гарніром, картопляний гарнір, як мені здається, підійде сюди найкраще.
Гуляш
Інгредієнти:
700-800 гр. м'якоті яловичини порізати кубиками 4х4 см
3 великих цибулини
5 зубчиків часнику
1 ст. ложка паприки
1 моркву (за бажанням)
1 червоний болгарський перець
8 картоплин
100 гр. пива або червоного вина
Сіль, перець, лавровий лист
2 ст. ложки рослинної олії
3 ст. ложки томатної пасти
Розігріваємо масло й обсмажуємо нарізану цибулю і часник.
Додаємо нарізане кубиками м'ясо. Обсмажуємо на великому вогні 5 хвилин, додаємо паприку і через хвилину - томатну пасту.
Смажимо ще кілька хвилин і заливаємо водою так, щоб вона покрила м'ясо. Солимо, додаємо лавровий лист і варимо 1 годину.
Потім кладемо крупно порізану моркву, кубиками - перець і картоплю.
Наливаємо пиво (або вино), додаємо ще води, якщо хто-то любить побільше рідини і варимо до готовності картоплі. Приємного апетиту!
Угорський гуляш
Інгредієнти:
1 цибулина,
4 чайної ложки паприки
1 чайна ложки морської солі,
200 г моркви,
150 г помідорів,
150 г картоплі,
500 р,
жири 40 г,
600 г яловичини,
5 г чорного перцю,
1 червоний перець,
4 зубчики часнику
Спосіб приготування:
Підсмажити нарізану цибулю до золотистого кольору.
У підсмажену цибулю додасть паприку.
Добре перемішайте.
Через кілька хвилин, додати м'ясо нарізати великими кубиками, приправити сіллю і перцем.
Підсмажити все разом на сильному вогні, потім додати трохи води, накрити кришкою і тушкувати близько години.
Нарізати помідори та моркву.
Додати нарізані моркву, перець, помідори і часник, додати гарячу воду і варити далі.
Перемішати і варити близько 15 хвилин.
Коли м'ясо звариться покладіть картоплю.
Коли картопля приготується, вимкнути газ і нехай гуляш ще кілька хвилин нудиться під кришкою.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар